Прості салати на Новий 2019 год | новорічні рецепти швидких і легких салатів

Новий рік вважається сімейним торжеством, для святкування якого традиційно накривають стіл з достатком смачних страв. У сучасному ритмі життя прості салати на Новий 2019 рік стають справжньою паличкою-виручалочкою, коли хочеться приготувати щось смачне, але часу на це немає. Нижче представлені кілька рецептів простих салатів на Новий 2019 рік, які можна використовувати при складанні святкового меню або брати за основу для створення власних кулінарних шедеврів.

Новорічні салати

Буряк і сир фета

Це швидкий і легкий салат на Новий 2019 рік, який не тільки смачний, а й корисний.

Складові:

  • 1 велика варений буряк (можна купити вже відварену або зварити вдома самостійно);
  • 100 г сиру фета;
  • пучок шпинату;
  • 1 ч.л. кунжуту;
  • оливкова олія

Буряк порізати кубиками 1х1 см, висипати в миску. Також порізати кубиками сир фета. Шпинат добре промити, відрізати кінчики, нарізати листя соломкою товщиною до 0,5 см. Всі додати до буряка. Кунжут обсмажити на сухій сковорідці (можна використовувати млинцеву). Дати трохи охолонути і всипати до інших складових.

Важливо! Кунжут смажиться дуже швидко, тому його не можна залишати без уваги.

Додати в блюдо оливкова олія, добре перемішати. Сіль додавати не обов’язково, оскільки сир фета вже солоний.

Буряк і сир фета

Листковий салат з курки і грибів

Складові:

  • 2 шт. копчених курячих окостів (або іншій частині: грудка, стегна);
  • 4 шт. відварених курячих яєць;
  • 300 г сирих печериць;
  • 2 шт. невеликих цибулин (або одна велика);
  • 3 шт. солоних огірків;
  • грецький йогурт;
  • 100 г твердого сиру.

Курячі стегенця, варені яйця, огірки порізати кубиками і розкласти в різні тарілки. Печериці та цибулю добре промити, порізати великими кубиками. Обсмажити на рослинному маслі. Дати охолонути. Викладати складові шарами в салатницю або кулінарне кільце шарами, змащуючи кожен шар йогуртом:

  1. Курка.
  2. Гриби з цибулею.
  3. Яйця.
  4. Огірки.
  5. Тертий твердий сир.

Листковий салат з курки і грибів

Важливо! Печериці будуть ароматні, якщо не знімати з них шкірку.

Креветки з помідорами

Складові:

  • 300 г відварених очищених креветок;
  • 2 шт. середніх свіжих помідорів;
  • 100 г пармезану;
  • 2 шт. варених яєць;
  • майонез або грецький йогурт (дієтичний варіант);
  • часник (за бажанням).

Креветки заздалегідь відварити (або розморозити вже готові) і остудити. Нарізати невеликими шматочками. Залежно від розміру креветки досить її розрізати на 2-3 частини. Помідори і яйця порізати кубиками. Сир натерти на дрібній тертці. Помістити все в миску, посолити за смаком і перемішати з йогуртом або майонезом. Якщо використовується часник, то його заздалегідь видавлюють в соус і тільки потім перемішують з інгредієнтами. Можна також додати зелень: листя салату, зелена цибуля, руколу, петрушку.

Креветки з помідорами

Салат з курячого філе з мандаринами

Складові:

  • 500 г курячого філе (при варінні воно зменшиться в розмірі);
  • великий пучок листя салату (можна використовувати кілька різновидів);
  • 2 шт. мандаринів;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • ½ ч. Л. тертого свіжого імбиру;
  • 1 ч. Л. кунжуту;
  • 2-3 ст. л. оливкового масла.

Куряче філе відварити, остудити, нарізати невеликими шматочками. Листя салату добре промити, порвати руками на великі шматки. Мандарини почистити від цедри і білих прожилок, можна розрізати навпіл. Нарізати зелену цибулю. Помістити все в миску. Окремо зробити заправку: оливкова олія змішати з лимонним соком і тертим імбиром. Інгредієнти посолити за смаком, додати заправку, добре перемішати. Кунжут підсмажити на сухій сковорідці, остудити і посипати їм готову страву.

Салат з курячого філе з мандаринами

Авокадо з бринзою

Складові:

  • 200 г бринзи;
  • 1 шт. авокадо;
  • 1 свіжий помідор;
  • пучок листя салату (можна використовувати мікс);
  • жменю зелених оливок без кісточок і добавок;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 2-3 ст. л. оливкового масла.

Бринзу порізати на кубики 1х1 см. З авокадо видалити кісточку, зрізати шкірку або дістати м’якоть ложкою, порізати на шматочки. Листя салату добре промити, порвати руками. Оливки розрізати навпіл. Все змішати в одній салатниці, додавши заправку: оливкова олія і лимонний сік. Страву можна не солити, оскільки бринза додасть йому солоний смак.

Авокадо з бринзою

Салат з шинки і квасолі

Складові:

  • 500 г готової червоної квасолі (консервованої);
  • 200 г шинки;
  • пучок петрушки або руколи;
  • 1 шт. червоної цибулини;
  • майонез.

З консерви з квасолею злити воду, висипати вміст в миску. Шинку нарізати кубиками, додати до квасолі. Зелень добре промити, промокнути від води, порізати не дуже дрібно. Цибулину нарізати півкільцями. Використовується червона цибуля, оскільки він не такий «злий», як звичайні білий. Можна спробувати його на смак, якщо відчувається сильна гіркота, то вже порізану цибулину слід обдати окропом. Посолити. Додати майонез і перемішати.

Салат з шинки і квасолі

Салат з печерицями та волоськими горіхами

Складові:

  • 300 г печериць;
  • ¾ чашки волоських горіхів;
  • пучок салату (можна використовувати мікс);
  • 1 шт. лука шалот;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 2-3 ст. л. оливкового масла (можна змішати його з маслом волоського горіха).

Печериці добре промити, нарізати слайсами, обсмажити на сковорідці. Горіхи підсмажити на сухо сковорідці до золотистого кольору. Все остудити. Гриби перекласти в миску, додати горіхи, розколоті на великі шматочки. Салат промити і порвати руками. В окремій чаші змішати заправку: масло, лимони сік, дрібно порізану цибулю (можна використовувати для цих цілей блендер). Змішати інгредієнти і заправку. Посолити за смаком.

Салат з печерицями та волоськими горіхами

Заправки для салатів

Щоб не купувати магазинний майонез, який часто використовують в приготуванні страв новорічного столу, можна використовувати різні домашні заправки. Універсальної заправкою є оливкова олія в поєднанні з лимонним соком. Її можна використовувати для страв, де переважають овочі і зелень. До неї також можна додати французьку гірчицю, каперси.

Важливо! Лимонний сік краще приготувати самостійно, витиснувши лимон руками або за допомогою спеціальних пристосувань.

Домашній майонез

Інгредієнти (буде потрібно погружной блендер):

  • 1 сире куряче яйце;
  • 1 ст. л. гірчиці (можна звичайною або французької);
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ч. Л. цукру;
  • 1/4 ч. Л. солі;
  • 300 мл соняшникової (оливкової) олії.

Основні складові помістити в чашу і почати збивати занурювальним блендером, потроху додаючи олію тонкою цівкою. Поступово суміш почне густіти, перетворюючись в класичний соус.

Важливо! Домашній майонез не обробляється термічно, тому необхідно купувати яйця у перевірено постачальника.

Домашній майонез

Домашній йогурт

Інгредієнти (бажано використовувати спеціальну йогуртницю):

  • 1 л молока (жирність 2,5-3,2%);
  • бактерії (їх можна купити в аптеці або супермаркеті).

Молоко нагрівають до температури не більше 40С. Щоб перевірити температуру без градусника, можна занурити в нього палець (попередньо його помивши): молоко буде відчуватися ні холодним, ні гарячим, а ледве-ледве теплим. Висипати в нього одну порцію бактерій. Перемішати. Рідина розлити по банках (якщо використовується йогуртница), або укутати закриту каструлю в ковдру і поставити в тепле місце. Йогурт буде готовий через 7-9 годин.

Домашній йогурт

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector