Зміст
Шукайте різні рецепти хмизу на кефірі? Випічка знайома нашому поколінню з дитячих років. Його готують у фритюрі і обсипають цукровою пудрою. Існують рецепти і солоного хмизу.
Випічка вийти хрусткою або м’якою, в залежності від інгредієнтів. При використанні кефіру хмиз виходить пишніше і м’якше. Приготуєте ласощі. І на наступний день воно залишається смачним.
Ароматні палички і фігурки смажать на великій кількості рослинного масла, продукт не можна назвати дієтичним. Але відірватися від нього складно, він виходить смачним!
У різних країнах хмиз готують по-різному, з рідних продуктів. Русский кефір надає випічці легкість. Краще використовувати кефір з 2,5 відсотками жирності і обов’язково звертати увагу на дату виготовлення продукту, зазначену на упаковці. Кефір без консервантів і інших добавок зберігається не більше 5 днів.
Тісто для хмизу повинно вийти еластичне і не липнути до шкіри рук. Слід прикрасити готову випічку, припорошити її корицею, какао-порошком, шматочками сушених фруктів. Подається хрустке частування з будь-якими гарячими і холодними напоями.
Класичний рецепт хмизу на кефірі в домашніх умовах
Готуємо тісто в домашніх умовах:
- борошно — 400 грам;
- кефір — 1 склянка;
- яйця — 2 штуки;
- оливкова олія — 50 грам;
- пісок — 100 грам;
- сіль;
- щіпка соди;
- рослинне масло для обсмажування;
- будь-яка посипання.
Розглянемо покроковий хід смаження:
- Беремо глибоку ємність, розбиваємо в неї яйця, засипаємо сіль, пісок і починаємо розмішувати до однорідного стану.
- Кладемо соду і вливаємо склянку кефіру з оливковою олією. Соду не обов’язково гасити в кефірі, досить засипати її з іншими продуктами. Отриману масу добре перемішуємо.
- Просіваємо борошно і починаємо засинати її в чашку поступово, помішуючи інгредієнти, уникаючи утворення грудочок. Головне, не переборщувати, суміш повинна залишатися м’якою і тягучою.
- Їй необхідно дати постояти деякий час, уникаючи прилипання до рук. Прикрити ковпаком або рушником.
- Після того як тісто постояло близько півгодини, його поділяють на кілька частин, які треба розкачати і розрізати на тоненькі смужки. Посередині роблять надріз і вивертають. Виходить класична форма хмизу.
Смужки потрібно обсмажити в посуді з високими стінками з додаванням значної кількості масла, попередньо розігрітим.
Хворост обсмажують до золотистої скоринки протягом декількох хвилин. Потім дістають за допомогою шумівки і кладуть на тарілку. Для того щоб надлишки масла стекли можна покласти приготовані хрустікі на серветку. Головне, не перетримати хмиз на вогні, інакше в ньому з’явиться гіркота.
Готове частування кладуть на тарілку і обсипають цукровою пудрою.
З великої кількості інгредієнтів виходить багато апетитних ласощів. Частування вистачить усім членам великої родини і гостям!
Хворост на кефірі в духовці з сиром
Хворост буває не тільки солодким. Можна зробити смачну закуску для пікніка, перегляду фільму або робочого перекусу. Завдяки рецептом з фото, процес приготування начинки з сиру спрощується.
Знадобляться наступні продукти:
- кефір — 1 склянка;
- борошно — від 250 грам;
- яйця — 3 штуки;
- 100 грам твердого сиру;
- цукор — 100 грам;
- половина ч. л. солі;
- щіпка соди;
- 50 грам оливкової олії.
Процедура кулінарних операцій:
- У глибоку тарілку розбиваємо пару яєць, засипаємо цукровий пісок, сіль і соду на кінчику ножа. Потім виливаємо кефір. Компоненти добре перемішуємо.
- Борошно необхідно сипати порційно, постійно перемішуючи масу, щоб не було грудок. Тісто має бути м’яким і тягнеться, залишаємо його на півгодини настоятися, прикривши рушником.
- В окремій чашці необхідно приготувати начинку з сиром. Розбиваємо в неї 1 яйце, додаємо натертий сир і 30 грам борошна. Компоненти перемішуємо.
- Тісто розділяємо на частини і розгортаємо пластами товщиною 3 міліметри. Вирізаємо смуги або невеликі ромбики з тіста.
- У центральну частину ромбів кладемо невелика кількість начинки з сиру і притискаємо один кінець ромба до іншого, вийдуть трикутники.
- Деко застилає пергаментом і викладаємо на нього трикутники. Зверху їх смазаваем залишилася начинкою за допомогою кулінарного кисті.
- Деко відправляємо в прогріту духовку на 15 хвилин. Хворост повинен піднятися, стати повітряним і придбати золотистий відтінок.
Хрустяшкі з сиром подаються до столу з будь-якими соусами. Їх оцінять дорослі і дітвора. За бажанням в начинку додають шинку, зелень, кунжут та інші інгредієнти.
2 рецепта хмизу з горілкою в формі сніжинки і класичної
Хворост роблять і без кефіру, замінюючи його вершками, молоком або сметаною. Тісто, приготовлене по запропонованим рецептом, виходить хрустке, повітряне і не стане твердим після охолодження.
Для його приготування необхідно:
- яйця — 2 штуки;
- кефір — 250 мл;
- пісок — 50 грам;
- горілка — 2 ст. л .;
- ванілін;
- борошно — від 250 грам;
- посипання;
- рослинне масло для обсмажування;
- половина ч. л. солі.
Процес приготування:
- У широкому посуді розбиваємо яйця, змішуємо їх з кефіром і алкоголем, засипаємо пісок і ванілін. Змішуємо компоненти.
- Просіваємо і засипаємо борошно, заважаємо компоненти ложкою, а потім починаємо місити тісто. Що вийшло тесту даємо настоятися півгодини.
- Справжню масу поділяємо на кілька частин і починаємо розгортати за допомогою качалки на кухонному столі, посипати борошном, на пергаментному папері.
- Тісто нарізаємо на ромбики і робимо прорізи посередині. Протилежні кінчики ромбів вивертаємо навиворіт через прорізи.
Можна сформувати хмиз у формі пишних трояндочок. Для цього тісто розгортаємо в овал діаметром близько 10 сантиметрів і робимо прорізи через кожні 1-2 сантиметри. Будь-яку дерев’яну паличку протягуємо крізь розрізи, чергуючи. Щільно притискаємо тісто до палички.
- У глибокий посуд наливають масло і добре прогрівають. Потім кладуть в неї тісто на паличці і закручують в одну сторону. Тісто прийме форму трояндочки. Її обсмажують, поки вона не зарум’яниться.
- Готове частування викладаємо на серветки, а потім на блюдо і обсипаємо цукровою пудрою.
У тісто можна посипати розпушувач, тоді хмиз вийде більш розсипчастий. Досить і 5 грам.
Для хмизу можна використовувати формочки. Необхідно приготувати рідке тісто, для якого знадобляться такі інгредієнти:
- 50 грам піску;
- яйця — 2 штуки;
- борошно — неповна склянка;
- горілка — 2 ст. л .;
- кефір — 1 склянка;
- сіль;
- рослинне масло для обсмажування.
Процес приготування:
- Яйця збиваємо з цукром і приєднуємо до них сіль, кефір і алкоголь. Розмішуємо компоненти.
- Частинами засипаємо борошно так, щоб не утворювалося грудок. Тісто має мати структуру, схожу на сметану.
- У посуді з високими бортиками розпалює рослинне масло і занурюємо в нього формочки на кілька хвилин.
- Нагріті формочки опускаємо в тісто, не доходячи до їх країв, на кілька секунд. Виймаємо і опускаємо в розігріту олію.
- Тримаємо протягом 2 хвилин до утворення золотистої скоринки і перекладаємо на паперові серветки. Процедуру повторюємо з рештою тестом.
Рецепт хмизу з сиром на кефірі
До складу інгредієнтів класичного хмизу на кефірі потрібно додати дрібнозернистий сир. Він не буде утворювати грудочок. Сир з великими зернятками слід пропустити через сито. Однією пачки цілком достатньо. Тісто вийде ніжним і придбає виражений кисломолочний аромат. За даним рецептом виходить велика порція апетитного десерту.
Процес приготування:
- Перемішуємо яйця з піском, приєднуємо сіль і суміш кефіру з содою. Потім викладаємо сир.
- В отриманий склад засипаємо борошно і замішуємо еластичне тісто. Відправляємо його в холодильник на 20 хвилин.
- Через час виймаємо тісто і розгортаємо в тоненький пласт. Потім ріжемо ромбиками або смужками.
- Робимо надрізи і вивертаємо тісто, формуючи невигадливі фігурки.
- Відправляємо їх в розпечену посуд з маслом і обсмажуємо до отримання золотого відтінку.
Хворост в формі спіралі
Для приготування необхідно:
- половина склянки кефіру;
- яєчні жовтки — 3 штуки;
- пісок — 1 ст. л .;
- борошно — від 150 грам;
- ром, горілка або коньяк — 2 ст. л .;
- посипання;
- масло для обсмажування.
Процедура приготування:
- Жовтки перемішуємо з піском, заливаємо кефір і алкоголь.
- Засипаємо борошно, заважаємо тісто і прибираємо його в холодильник на півгодини.
- Розкачуємо великий пласт і ріжемо тісто на смуги шириною близько 4 сантиметрів, використовуючи коліщатко з зубчиками.
- Смужками необхідно обертати качалку і опускати її в розпечене масло.
- В процесі підсмажування качалку потрібно обертати, поступово знімаючи з неї тісто. Після обсмажування одного боку, спіральки необхідно перевернути.
- Приготовлені спіралі викладають в вазу і обсипають цукровою пудрою.
Сподіваюся, що ви знайдете відповідні рецепти хмизу на кефірі і приготуєте їх своїм рідним і близьким. Їх можна адаптувати під свій смак, замінюючи інгредієнти і додаючи нові.
Для тренування кулінарних здібностей подивіться відео в інтернеті і приготуйте випічку по вподобаному рецептом. Підпишіться на новини блогу і рекомендуйте статтю друзям в соціальних мережах. Вас чекає багато всього цікавого!