Шарлотка з яблуками: 9 простих рецептів

Доброго і чарівного! Хочете дізнатися всі секрети приготування такого чудового блюда, як шарлотка з яблуками? Ми розглянемо покрокові рецепти з фото для приготування в духовці і мультиварці. Дізнаємося багато нового, цікавого …

Виявляється, вперше яблучний пиріг приготувала дружина англійського короля, яку звали Шарлотта.

Крім того, в давньоанглійській мові було слово charlyt, що позначає блюдо з яєчно-молочної суміші з цукром. А в Росії в 19-му столітті була велика кількість німецьких пекарень. Там випікали солодощі з решти хлібобулочних виробів. Вважалося, німці створюють пироги з сухарів через свою величезної любові до економії. Німецьких жінок в Росії називали Шарлотта.

Шарлотка користується популярністю до цих пір. Простий пиріг не менш смачний, ніж занадто складні десерти. Гарантія приготування повітряного рецепта не тільки начинка, а й правильне тісто.

Існує безліч цікавих способів готування смачного пирога, ми розглянемо як класичний варіант, так і рецепти з різноманітними добавками. Отже, давайте дізнаємося оригінальні рецепти. При дотриманні всіх рекомендацій у вас вийде ніжний і повітряний пиріг.

Як приготувати смачну шарлотку з яблуками в духовці

Щоб вийшла смачна шарлотка з яблуками, застосуєте мої рецепти з фото, які пояснюють, як крок за кроком приготувати пиріг в духовці. Перш за все, почнемо з кухарських секретів, які підкажуть, як спекти чудовий десерт.

Отже, приступимо:

  1. Надаємо тесту обсяг: попередньо охолодіть яйця в холодильнику.
  2. Не забувайте просіяти борошно. Вона насититься киснем.
  3. Погасити соду, використовуючи оцет, сік лимона.
  4. Яблука потрібно укласти як на дно, так і в середину форми. Їх можна використовувати окремо, перемішати з тестом. Рекомендується підібрати плоди з кислинкою. Наприклад, сорт антонівка.
  5. При цьому пиріг можна пекти не тільки з яблуками, але і з іншими фруктами.
  6. Блюдо вийде більш ароматним, в тісто додайте мускатний горіх, корицю, ваніль і кардамон. Пікантний смак додасть імбир, а також щіпка тертої цедри.
  7. Форму для випічки краще вибирайте з високими бортиками, діаметр якої 23-25 ​​см.
  8. Випікається пиріг 30-40 хвилин, при температурі 180 градусів. Перед випічкою обов’язково прогрійте духову шафу.
  9. На нижній полиці можна поставити ємність з жароміцного матеріалу з водою. При цьому пиріг буде випікатися в атмосфері вологого повітря.
  10. Не можна відкривати дверцята духовки при випіканні пирога. При будь-якому протязі бісквіт опаде.
  11. Випічка підрум’янилася? Піч потрібно вимкнути, але відразу не діставати. Нехай десерт постоїть всередині ще хвилин 15. Такий спосіб дозволить зберегти пишність пирога.
  12. Рекомендується подавати блюдо гарячим.
  13. Додавайте в тісто інші фрукти, вийдуть смачні коржі.

Приготувати шарлотку не так складно. Пишна випічка не зачерствіє протягом декількох днів.

Шарлотка з яблуками — класичний рецепт в домашніх умовах

Давайте спочатку подивимося простий варіант з розпушувачем.

Приготування починається з підбору потрібних продуктів:

  • 1 склянка борошна і один цукру;
  • 4 яйця;
  • разрихнітель, ванілін;
  • 4-5 штук плодів.

А ось і основні етапи приготування:

  1. Яйця спочатку покладіть в холодильник, щоб їх охолодити. При цьому тісто вийде більш пишним. Збийте їх до утворення піни.
  2. Після виконаної процедури в суміш додайте цукор і перемішайте. Не обов’язково додавати повний стакан цукру, якщо ви боїтеся, що випічка вийде занадто солодким.
  3. Додайте ванілін, корицю.
  4. Маленькими порціями додавайте борошно. Попередньо даний продукт просійте.
  5. Замість розпушувача можна додати соду, гашене оцтом.
  6. Для додання пікантного смаку в тісто додайте ложку віскі або коньяку.
  7. Потім необхідно підготувати плоди і покласти їх в готову суміш.
  8. На дно форми для випікання покладіть пергаментний папір. Розігрійте духовку і поставте туди підготовлену суміш.
  9. Випікати слід протягом 35-40 хвилин, а потім потрібно перевірити готовність випічки за допомогою зубочистки, сірники. Після протиканія пирога на зубочистці не залишилося сирого тесту? Пиріг готовий. Можна присипати цукровою пудрою, прикрасити ягодами.

шарлотка з яблуками покроково

А ви знаєте як зберегти форму фруктів? Помастіть їх маслом. Лимонний сік збереже фрукти від потемніння.

Ми розглянули основний рецепт приготування, який користується особливою популярністю.

Пишна шарлотка зі сметаною і яблуками: простий рецепт в духовці

Спробуйте зробити випічку зі сметаною. Крім традиційної рецептури існують і інші варіанти, які відрізняються використовуваними інгредієнтами. До популярних компонентів відноситься і сметана.

Підготуйте такі продукти, повторюючи рецепт:

  • півкілограма яблук і 3 яйця;
  • 3 ложки сметани і склянку цукру;
  • 250 грам борошна;
  • 10 грам вершкового масла;
  • 0,5 ч. Л. соди.

Основні етапи приготування відрізняються простотою:

  1. Вбийте яйця в миску і збийте їх з цукром. Додайте сметану і знову добре перемішайте.
  2. А також наріжте фрукти. Половину відправте в форму, а потім полийте тестом. Решта фрукти викладіть поверх тесту.
  3. У духовці пиріг буде випікатися хвилин 45.

шарлотка в духовці

Рецепт тіста на кефірі для шарлотки

Спробуйте інший цікавий рецепт на кефірі.

Підготуйте:

  • стакан кефіру і 2 склянки борошна;
  • 3 яйця і 5-6 яблук;
  • склянка цукру;
  • чайна ложки розпушувача, соди.

Готувати потрібно так:

  1. Спочатку помийте і почистіть плоди і поріжте їх на часточки.
  2. Яйця збийте з цукром і додайте дрібку соди. Після цього влийте кефір і перемішайте.
  3. Постійно перемішуючи, додайте борошно. Тісто потрібно зробити погустіше, ніж для оладок.
  4. Змастіть форму, а потім викладіть фрукти. Після цього залийте їх готовим тестом і поставте в духовку 40-45 хв.

шарлотка на кефірі

Рецепт шарлотки з сиром і яблуками (найсмачніший)

Тепер давайте з’ясуємо, як робиться сирна шарлотка. Керівництво можна побачити на фото. Особливістю рецепта є відсутність борошна.

А ось, які продукти вам знадобляться:

  • 250 грам сиру і 100 грам вершкового масла;
  • стакан цукру і манки;
  • яйце;
  • кориця і ванілін, чайна ложка розпушувача;
  • столова ложка соку лимона і дві ложки цукрової пудри;
  • 600 грам яблук;
  • 50 грам панірувальних сухарів.

Ось основні етапи приготування:

  1. Попередньо охолоджені яйця збийте в піну з цукром.
  2. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, воно повинно бути розм’якшеним, і додайте його в суміш. Насипте розпушувач і перемішайте.
  3. Сир слід розмішати за допомогою блендера. При цьому в ньому не повинно бути грудочок.
  4. У ємність з маслом і яйцями покладіть манку і ще раз перемішайте.
  5. Потім підготовлені суміші з’єднайте і замісіть тісто.
  6. Покладіть корицю і почекайте 10-15 хвилин, поки манка НЕ ​​розбухне.
  7. Змастіть форму маслом і посипте панірувальними сухарями. Потім на поверхню покладіть часточки плодів.
  8. Полийте фрукти тестом. А також зверху розмістите фрукти, прикрашаючи майбутній десерт. Поріжте часточки у вигляді гармошки і полийте їх соком лимона.
  9. Спочатку прогрійте духовку, а потім поставте випікати на 25-30 хвилин. Прикрийте поверхню випічки фольгою і поставте ще на 15 хвилин.
  10. Після приготування дістаньте блюдо і посипте цукровою пудрою.

Шарлотка з яблуками і сиром

Шарлотка з горіхами і яблуками: пальчики оближеш

Випічка з горіхами просить більше продуктів, тоді пиріг вийде більш високим.

Вам знадобляться такі компоненти:

  • 1,5 склянки борошна і склянку цукру;
  • 6 яєць і 2 ложки сметани;
  • півтори ложки розпушувача;
  • 0,5 ч. Л. ваніліну;
  • 650 грам яблук;
  • панірувальні сухарі 0,5 склянки;
  • жменю волоського горіха і родзинок;
  • масло для змащування форм.

Готувати потрібно так:

  1. Яйця збийте разом з ваніліном. Перетворити суміш в пишну масу можна без міксера, збити простим віночком.
    Сметану розмішайте з розпушувачем, а потім додайте яйця. Після цього всипте борошно.
  2. Форму для випічки помажте вершковим маслом, а на дно посипте панірувальні сухарі. Зверху покладіть порізані дольками яблука, а потім родзинки і горіхи.
  3. У форму налийте тесту і залиште на 6-7 хвилин. При цьому частина фруктів спливе на поверхню.
  4. Духовку прогрійте, як і в попередніх рецептах. Поставте туди пиріг на 25 хвилин, а просмажене верхівку прикрийте фольгою. Після цього блюдо треба поставити випікатися ще на 35-40 хвилин.
  5. Після приготування страва повинна охолонути, потім поріжте його на шматочки.

Шарлотка з яблуками і горіхами

Повітряна шарлотка з яблуками в мультиварці

Можна зробити ніжний десерт в мультиварці. Перевагою такого рецепта — висота випічки досягає 10 см. Загалом, мультиварка є корисною і розумною технікою.

На 8-10 порцій вам знадобляться такі продукти:

  • по склянці борошна і цукру;
  • 5 штук яєць і 5 яблук;
  • чайна ложка кориці;
  • 2-3 ложки соку лимона;
  • 20 грам вершкового масла.
  1. Яблука наріжте скибочками і полийте соком лимона.
  2. Охолоджені яйця додайте в ємність, а потім перемішайте з цукром до повного розчинення. Додайте щіпку солі, суміш краще зіб’ється.
  3. Борошно потрібно засипати по ложечці. При цьому тісто має бути без однорідної структури і без грудок.
  4. Ємність мультиварки помажте маслом.
  5. Налийте тесту так, щоб воно покривало дно.
  6. На поверхню покладіть дві третини яблучної суміші і присипте її цукром і корицею.
  7. Долийте залишки тіста і струсіть ємність, яблука рівномірно розподіляться. Решта фрукти розмістіть зверху.
  8. Поставте режим «випічка» на годину. Кришку піднімати не потрібно. Готовність слід перевіряти сірником. При необхідності додати часу хвилин 15.
  9. Після того, як десерт буде готовий, залиште його ще на 10 хвилин. Переверніть пиріг на фольгу, а потім на блюдо. Прикрасьте десерт кунжутом і цукровою пудрою.

Шарлотка в мультиварці

Рецепт яблучного пирога від Юлії Висоцької

Величезною популярністю користуються нескладні рецепти від Висоцької. Є на сайті «Їмо вдома» і такий спосіб створення шарлотки.

продукти:

  • стакан нежирного кефіру;
  • склянка борошна і склянку цукру;
  • 4 яблука і 2 яйця;
  • пакетик розпушувача;
  • 100 грам вершкового масла;
  • мелена кориця.

Такий пиріг ви зможете приготувати за 1 годину 20 хвилин. Процес приготування складається з таких етапів:

  1. Розм’якшене масло змішайте з цукром, а потім додайте яйця і перемішайте ще раз.
  2. У суміш влийте кефір, який стояв пару годин при кімнатній температурі. Насипте борошно, яку попередньо розмішайте з розпушувачем.
  3. Яблука поріжте великими кубиками. У форму, змащену маслом, викладіть частина тесту, а потім яблука. Присипте корицею. Потім полийте залишками тіста.
  4. Поставте ємність з тістом в прогріту духовку і накрийте пекарської папером. Випікайте 25 хвилин, а потім приберіть папір і ще поставте на 20 хвилин.
  5. Готову випічку проткніть паличкою. Вона повинна бути трохи вологим.
  6. Процес випікання закінчено? Відкрийте дверцята, нехай пиріг трохи охолоне. Посипте його пудрою.

Шарлотка з яблуками без яєць в духовці: відео

продукти:

  • по склянці цукру і кефіру;
  • 1,5-2 склянки борошна;
  • розпушувач, ванілін, сода;
  • яблука (краще кислі) 2-3 штуки.

Готуємо випічку так:

  1. У мисці потрібно цукор змішати з кефіром. При цьому тісто має збільшитися в обсязі.
  2. Борошно слід просіяти, а потім переміщати з содою і розпушувачем.
  3. Дві суміші потрібно з’єднати.
  4. Яблука почистіть від шкірки, і наріжте невеликими шматочками.
  5. На низ викладається шар яблук, зверху тісто.
  6. Заготівлю ставимо в духовку і випікаємо до золотистої скоринки.

Складний рецепт шарлотки

Пиріг за рецептом вийде мокрим, м’яким і ніжним. На його приготування піде більше часу, ніж на класичний рецепт.

компоненти:

  • маленька ложечка розпушувача;
  • 100 грам сметани;
  • 250 грам борошна і 150 грам вершкового масла.

Начинка зажадає наявність:

  • 200 грам сметани;
  • 250 грам цукру;
  • 1,5 кг яблук;
  • яйце і 3 ложки борошна.

Приготування складається з наступних етапів:

  1. Борошно перемішайте з розпушувачем, а потім додайте вершкове масло.
  2. Додайте сметану. Таке тісто потрібно звернути в плівку і покласти його на півгодини в холод.
  3. Приготуйте начинку. Цукор збийте міксером разом з борошном яйцем і сметаною. При цьому цукор повинен повністю розчинитися. Яблука поріжте.
  4. Тісто викладіть так, щоб вийшли бортики.
  5. Зверху слід покласти фрукти, а потім полити їх приготованою начинкою.
  6. Випікайте такий пиріг протягом години при температурі 180 градусів. Коли шарлотка буде готова, її потрібно посипати корицею. Яблука в поєднанні з такою приправою створюють чудове смакове поєднання.

складний рецепт шарлотки

Сподіваюся, вам стане в нагоді моя добірка рецептів. Діліться їм з вашими друзями, родичами. Повертайтеся на мій позитивний сайт, підписуйтесь на оновлення, пишіть відгуки, пропозиції.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector