Зміст
- 1 Як приготувати смачну шарлотку з яблуками в духовці
- 2 Шарлотка з яблуками — класичний рецепт в домашніх умовах
- 3 Пишна шарлотка зі сметаною і яблуками: простий рецепт в духовці
- 4 Рецепт тіста на кефірі для шарлотки
- 5 Рецепт шарлотки з сиром і яблуками (найсмачніший)
- 6 Шарлотка з горіхами і яблуками: пальчики оближеш
- 7 Повітряна шарлотка з яблуками в мультиварці
- 8 Рецепт яблучного пирога від Юлії Висоцької
- 9 Шарлотка з яблуками без яєць в духовці: відео
- 10 Складний рецепт шарлотки
Доброго і чарівного! Хочете дізнатися всі секрети приготування такого чудового блюда, як шарлотка з яблуками? Ми розглянемо покрокові рецепти з фото для приготування в духовці і мультиварці. Дізнаємося багато нового, цікавого …
Виявляється, вперше яблучний пиріг приготувала дружина англійського короля, яку звали Шарлотта.
Крім того, в давньоанглійській мові було слово charlyt, що позначає блюдо з яєчно-молочної суміші з цукром. А в Росії в 19-му столітті була велика кількість німецьких пекарень. Там випікали солодощі з решти хлібобулочних виробів. Вважалося, німці створюють пироги з сухарів через свою величезної любові до економії. Німецьких жінок в Росії називали Шарлотта.
Шарлотка користується популярністю до цих пір. Простий пиріг не менш смачний, ніж занадто складні десерти. Гарантія приготування повітряного рецепта не тільки начинка, а й правильне тісто.
Існує безліч цікавих способів готування смачного пирога, ми розглянемо як класичний варіант, так і рецепти з різноманітними добавками. Отже, давайте дізнаємося оригінальні рецепти. При дотриманні всіх рекомендацій у вас вийде ніжний і повітряний пиріг.
Як приготувати смачну шарлотку з яблуками в духовці
Щоб вийшла смачна шарлотка з яблуками, застосуєте мої рецепти з фото, які пояснюють, як крок за кроком приготувати пиріг в духовці. Перш за все, почнемо з кухарських секретів, які підкажуть, як спекти чудовий десерт.
Отже, приступимо:
- Надаємо тесту обсяг: попередньо охолодіть яйця в холодильнику.
- Не забувайте просіяти борошно. Вона насититься киснем.
- Погасити соду, використовуючи оцет, сік лимона.
- Яблука потрібно укласти як на дно, так і в середину форми. Їх можна використовувати окремо, перемішати з тестом. Рекомендується підібрати плоди з кислинкою. Наприклад, сорт антонівка.
- При цьому пиріг можна пекти не тільки з яблуками, але і з іншими фруктами.
- Блюдо вийде більш ароматним, в тісто додайте мускатний горіх, корицю, ваніль і кардамон. Пікантний смак додасть імбир, а також щіпка тертої цедри.
- Форму для випічки краще вибирайте з високими бортиками, діаметр якої 23-25 см.
- Випікається пиріг 30-40 хвилин, при температурі 180 градусів. Перед випічкою обов’язково прогрійте духову шафу.
- На нижній полиці можна поставити ємність з жароміцного матеріалу з водою. При цьому пиріг буде випікатися в атмосфері вологого повітря.
- Не можна відкривати дверцята духовки при випіканні пирога. При будь-якому протязі бісквіт опаде.
- Випічка підрум’янилася? Піч потрібно вимкнути, але відразу не діставати. Нехай десерт постоїть всередині ще хвилин 15. Такий спосіб дозволить зберегти пишність пирога.
- Рекомендується подавати блюдо гарячим.
- Додавайте в тісто інші фрукти, вийдуть смачні коржі.
Приготувати шарлотку не так складно. Пишна випічка не зачерствіє протягом декількох днів.
Шарлотка з яблуками — класичний рецепт в домашніх умовах
Давайте спочатку подивимося простий варіант з розпушувачем.
Приготування починається з підбору потрібних продуктів:
- 1 склянка борошна і один цукру;
- 4 яйця;
- разрихнітель, ванілін;
- 4-5 штук плодів.
А ось і основні етапи приготування:
- Яйця спочатку покладіть в холодильник, щоб їх охолодити. При цьому тісто вийде більш пишним. Збийте їх до утворення піни.
- Після виконаної процедури в суміш додайте цукор і перемішайте. Не обов’язково додавати повний стакан цукру, якщо ви боїтеся, що випічка вийде занадто солодким.
- Додайте ванілін, корицю.
- Маленькими порціями додавайте борошно. Попередньо даний продукт просійте.
- Замість розпушувача можна додати соду, гашене оцтом.
- Для додання пікантного смаку в тісто додайте ложку віскі або коньяку.
- Потім необхідно підготувати плоди і покласти їх в готову суміш.
- На дно форми для випікання покладіть пергаментний папір. Розігрійте духовку і поставте туди підготовлену суміш.
- Випікати слід протягом 35-40 хвилин, а потім потрібно перевірити готовність випічки за допомогою зубочистки, сірники. Після протиканія пирога на зубочистці не залишилося сирого тесту? Пиріг готовий. Можна присипати цукровою пудрою, прикрасити ягодами.
А ви знаєте як зберегти форму фруктів? Помастіть їх маслом. Лимонний сік збереже фрукти від потемніння.
Ми розглянули основний рецепт приготування, який користується особливою популярністю.
Пишна шарлотка зі сметаною і яблуками: простий рецепт в духовці
Спробуйте зробити випічку зі сметаною. Крім традиційної рецептури існують і інші варіанти, які відрізняються використовуваними інгредієнтами. До популярних компонентів відноситься і сметана.
Підготуйте такі продукти, повторюючи рецепт:
- півкілограма яблук і 3 яйця;
- 3 ложки сметани і склянку цукру;
- 250 грам борошна;
- 10 грам вершкового масла;
- 0,5 ч. Л. соди.
Основні етапи приготування відрізняються простотою:
- Вбийте яйця в миску і збийте їх з цукром. Додайте сметану і знову добре перемішайте.
- А також наріжте фрукти. Половину відправте в форму, а потім полийте тестом. Решта фрукти викладіть поверх тесту.
- У духовці пиріг буде випікатися хвилин 45.
Рецепт тіста на кефірі для шарлотки
Спробуйте інший цікавий рецепт на кефірі.
Підготуйте:
- стакан кефіру і 2 склянки борошна;
- 3 яйця і 5-6 яблук;
- склянка цукру;
- чайна ложки розпушувача, соди.
Готувати потрібно так:
- Спочатку помийте і почистіть плоди і поріжте їх на часточки.
- Яйця збийте з цукром і додайте дрібку соди. Після цього влийте кефір і перемішайте.
- Постійно перемішуючи, додайте борошно. Тісто потрібно зробити погустіше, ніж для оладок.
- Змастіть форму, а потім викладіть фрукти. Після цього залийте їх готовим тестом і поставте в духовку 40-45 хв.
Рецепт шарлотки з сиром і яблуками (найсмачніший)
Тепер давайте з’ясуємо, як робиться сирна шарлотка. Керівництво можна побачити на фото. Особливістю рецепта є відсутність борошна.
А ось, які продукти вам знадобляться:
- 250 грам сиру і 100 грам вершкового масла;
- стакан цукру і манки;
- яйце;
- кориця і ванілін, чайна ложка розпушувача;
- столова ложка соку лимона і дві ложки цукрової пудри;
- 600 грам яблук;
- 50 грам панірувальних сухарів.
Ось основні етапи приготування:
- Попередньо охолоджені яйця збийте в піну з цукром.
- Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, воно повинно бути розм’якшеним, і додайте його в суміш. Насипте розпушувач і перемішайте.
- Сир слід розмішати за допомогою блендера. При цьому в ньому не повинно бути грудочок.
- У ємність з маслом і яйцями покладіть манку і ще раз перемішайте.
- Потім підготовлені суміші з’єднайте і замісіть тісто.
- Покладіть корицю і почекайте 10-15 хвилин, поки манка НЕ розбухне.
- Змастіть форму маслом і посипте панірувальними сухарями. Потім на поверхню покладіть часточки плодів.
- Полийте фрукти тестом. А також зверху розмістите фрукти, прикрашаючи майбутній десерт. Поріжте часточки у вигляді гармошки і полийте їх соком лимона.
- Спочатку прогрійте духовку, а потім поставте випікати на 25-30 хвилин. Прикрийте поверхню випічки фольгою і поставте ще на 15 хвилин.
- Після приготування дістаньте блюдо і посипте цукровою пудрою.
Шарлотка з горіхами і яблуками: пальчики оближеш
Випічка з горіхами просить більше продуктів, тоді пиріг вийде більш високим.
Вам знадобляться такі компоненти:
- 1,5 склянки борошна і склянку цукру;
- 6 яєць і 2 ложки сметани;
- півтори ложки розпушувача;
- 0,5 ч. Л. ваніліну;
- 650 грам яблук;
- панірувальні сухарі 0,5 склянки;
- жменю волоського горіха і родзинок;
- масло для змащування форм.
Готувати потрібно так:
- Яйця збийте разом з ваніліном. Перетворити суміш в пишну масу можна без міксера, збити простим віночком.
Сметану розмішайте з розпушувачем, а потім додайте яйця. Після цього всипте борошно. - Форму для випічки помажте вершковим маслом, а на дно посипте панірувальні сухарі. Зверху покладіть порізані дольками яблука, а потім родзинки і горіхи.
- У форму налийте тесту і залиште на 6-7 хвилин. При цьому частина фруктів спливе на поверхню.
- Духовку прогрійте, як і в попередніх рецептах. Поставте туди пиріг на 25 хвилин, а просмажене верхівку прикрийте фольгою. Після цього блюдо треба поставити випікатися ще на 35-40 хвилин.
- Після приготування страва повинна охолонути, потім поріжте його на шматочки.
Повітряна шарлотка з яблуками в мультиварці
Можна зробити ніжний десерт в мультиварці. Перевагою такого рецепта — висота випічки досягає 10 см. Загалом, мультиварка є корисною і розумною технікою.
На 8-10 порцій вам знадобляться такі продукти:
- по склянці борошна і цукру;
- 5 штук яєць і 5 яблук;
- чайна ложка кориці;
- 2-3 ложки соку лимона;
- 20 грам вершкового масла.
- Яблука наріжте скибочками і полийте соком лимона.
- Охолоджені яйця додайте в ємність, а потім перемішайте з цукром до повного розчинення. Додайте щіпку солі, суміш краще зіб’ється.
- Борошно потрібно засипати по ложечці. При цьому тісто має бути без однорідної структури і без грудок.
- Ємність мультиварки помажте маслом.
- Налийте тесту так, щоб воно покривало дно.
- На поверхню покладіть дві третини яблучної суміші і присипте її цукром і корицею.
- Долийте залишки тіста і струсіть ємність, яблука рівномірно розподіляться. Решта фрукти розмістіть зверху.
- Поставте режим «випічка» на годину. Кришку піднімати не потрібно. Готовність слід перевіряти сірником. При необхідності додати часу хвилин 15.
- Після того, як десерт буде готовий, залиште його ще на 10 хвилин. Переверніть пиріг на фольгу, а потім на блюдо. Прикрасьте десерт кунжутом і цукровою пудрою.
Рецепт яблучного пирога від Юлії Висоцької
Величезною популярністю користуються нескладні рецепти від Висоцької. Є на сайті «Їмо вдома» і такий спосіб створення шарлотки.
продукти:
- стакан нежирного кефіру;
- склянка борошна і склянку цукру;
- 4 яблука і 2 яйця;
- пакетик розпушувача;
- 100 грам вершкового масла;
- мелена кориця.
Такий пиріг ви зможете приготувати за 1 годину 20 хвилин. Процес приготування складається з таких етапів:
- Розм’якшене масло змішайте з цукром, а потім додайте яйця і перемішайте ще раз.
- У суміш влийте кефір, який стояв пару годин при кімнатній температурі. Насипте борошно, яку попередньо розмішайте з розпушувачем.
- Яблука поріжте великими кубиками. У форму, змащену маслом, викладіть частина тесту, а потім яблука. Присипте корицею. Потім полийте залишками тіста.
- Поставте ємність з тістом в прогріту духовку і накрийте пекарської папером. Випікайте 25 хвилин, а потім приберіть папір і ще поставте на 20 хвилин.
- Готову випічку проткніть паличкою. Вона повинна бути трохи вологим.
- Процес випікання закінчено? Відкрийте дверцята, нехай пиріг трохи охолоне. Посипте його пудрою.
Шарлотка з яблуками без яєць в духовці: відео
продукти:
- по склянці цукру і кефіру;
- 1,5-2 склянки борошна;
- розпушувач, ванілін, сода;
- яблука (краще кислі) 2-3 штуки.
Готуємо випічку так:
- У мисці потрібно цукор змішати з кефіром. При цьому тісто має збільшитися в обсязі.
- Борошно слід просіяти, а потім переміщати з содою і розпушувачем.
- Дві суміші потрібно з’єднати.
- Яблука почистіть від шкірки, і наріжте невеликими шматочками.
- На низ викладається шар яблук, зверху тісто.
- Заготівлю ставимо в духовку і випікаємо до золотистої скоринки.
Складний рецепт шарлотки
Пиріг за рецептом вийде мокрим, м’яким і ніжним. На його приготування піде більше часу, ніж на класичний рецепт.
компоненти:
- маленька ложечка розпушувача;
- 100 грам сметани;
- 250 грам борошна і 150 грам вершкового масла.
Начинка зажадає наявність:
- 200 грам сметани;
- 250 грам цукру;
- 1,5 кг яблук;
- яйце і 3 ложки борошна.
Приготування складається з наступних етапів:
- Борошно перемішайте з розпушувачем, а потім додайте вершкове масло.
- Додайте сметану. Таке тісто потрібно звернути в плівку і покласти його на півгодини в холод.
- Приготуйте начинку. Цукор збийте міксером разом з борошном яйцем і сметаною. При цьому цукор повинен повністю розчинитися. Яблука поріжте.
- Тісто викладіть так, щоб вийшли бортики.
- Зверху слід покласти фрукти, а потім полити їх приготованою начинкою.
- Випікайте такий пиріг протягом години при температурі 180 градусів. Коли шарлотка буде готова, її потрібно посипати корицею. Яблука в поєднанні з такою приправою створюють чудове смакове поєднання.
Сподіваюся, вам стане в нагоді моя добірка рецептів. Діліться їм з вашими друзями, родичами. Повертайтеся на мій позитивний сайт, підписуйтесь на оновлення, пишіть відгуки, пропозиції.