Що приготувати на Новий рік 2020: рецепти з фото прості, смачні

Новий рік є чудовим святом для кулінарних фантазій. Цього разу багато господинь задаються питанням що приготувати на Новий рік 2020 на якості закусок або гарячих основних страв. Жоден святковий обід не обходиться без салатів.

У цей новорічний вечір на стіл можна подати блюдо у формі Щура, яке вразить ваших гостей. Новий і смачний рецепт салату стане відмінною прикрасою столу. Відповідаючи на питання про складання меню на новий рік 2020 і що готувати нове і цікаве, можна зробити оригінальні закуски. Сам процес не займе багато часу, зате ви зможете здивувати всіх присутніх за святковим столом.

Якщо ви не знаєте, що приготувати на новий рік 2020 року, наші рецепти з фото допоможуть визначитися з вибором, побачити блюдо вже в приготованому вигляді. Основними інгредієнтами меню новорічного свята стануть екзотичні продукти, яскраві і барвисті овочі, додавання фруктів і, звичайно ж, сир. Страви з сиру або з сухариками дуже сподобаються господині наступаючого року — Білій Пацюкові.

При виборі м’яса варто включити тільки не жирну курку або свинину. Також новорічний стіл в цьому році не обійдеться без горіхів. Салати в новорічному меню на рік Щура з яскравою зеленню стануть незамінним атрибутом столу на свято.

У цьому році потрібно вибирати прості, але при цьому смачні салати, які добре засвоюються. Мінімальна

Що приготувати на гаряче на Новий рік 2020

Рецепт картоплі в духовці з вершками на святковий стіл

Якщо Вам набридли звичайні гарніри і ви вирішили на новорічний стіл приготувати картоплю, але хочете що-небудь цікаве і незвичайне, то цей абсолютно новий рецепт то, що потрібно. Пікантний і в той же час ніжний смак, без сумніву, не залишиться недооціненим за святковим столом.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг;
  • молоко — 200 мл;
  • вершки 30% — 400 мл;
  • часник — 3-4 зубчики;
  • сіль, перець за смаком;
  • вершкове масло.

Покроковий рецепт:

Часник почистити, відварити в киплячій воді протягом 15 хвилин, потім воду злити, а часник розім’яти дерев’яним товкачем або виделкою. Додати в каструлю молоко, вершки, гарненько посолити, поперчити, довести до кипіння і зняти з вогню.

Чищений картоплю нарізати тоненькими кружальцями і розкласти в вогнетривкої формі, змащеній маслом, в 6-7 шарів. Залити часниково-вершковим соусом і злегка ущільнити картопля.

Поставити форму в попередньо розігріту до 180 духовку і запікати протягом півтора-двох годин, ущільнюючи картопля кожні 20 хвилин.

Таким чином, вершки будуть поступово вбиратися, картопля склеїться і стане єдиним цілим.

Вийняти підрум’яниться картопля, накрити і поставити в тепле місце хвилин на 10. Ріжеться це блюдо дуже легко — проявіть фантазію.

Картопля, запечена в духовці з вершковим соусом, готовий! А до смачного гарніру з картоплі запеченої в духовці в вершковому соусі можна приготувати святкову м’ясне гаряче блюдо з курячих ніжок з овочами.

Що приготувати на Новий рік 2020: картопля в духовці

Курячі ніжки на грилі з солодким перцем і каперсами

У всіх, навіть самих хороших господарок, часом настає ступор при черговому вирішенні питання, що приготувати на новорічний стіл цікаве і нове. Пропонуємо дуже просте, але оригінальне рішення: печеня з маринованої яловичини з локшиною.

Неймовірно смачне, м’яке, соковите і ароматне, завдяки маринаду, мяско не залишить нікого байдужим! Незважаючи на довгий список необхідних продуктів, всі вони доступні і часто використовуються в стравах — деяким навіть не доведеться йти в магазин!

Для приготування знадобиться:

  • 4 курячих гомілки;
  • три різних види солодкого перцю (червоний, жовтий, зелений) по 1 перцю кожного виду;
  • трохи каперсів (близько 1 столової ложки);
  • половинка лимона;
  • трохи чорного і червоного перцю для запашного аромату;
  • 3 гілки м’яти і три гілки базиліка;
  • оливкова олія і сіль (переважно морська).

Як приготувати гаряче святкове блюдо з курячих ніжок з овочами:

Спосіб приготування цієї страви досить простий, в першу чергу необхідно запекти на грилі солодкий перець, а потім гасити його, очистити від шкірки і вийняти насіння. Надалі перець слід нарізати дрібними шматочками.

Взяти глибоку ємність і додати в неї щіпку солі, пару ложок оливкової олії, порвані вручну листя м’яти і базиліка. Потім в посуд складаються курячі гомілки, все ретельно перемішується і залишається хвилин на 30 для просочення м’яса ароматної заправкою.

Після того як м’ясо всотало необхідно викласти його в сковороду-гриль і прожарити м’ясо до повної готовності. Після того як м’ясо обсмажити необхідно взяти велику тарілку і викласти на неї раніше приготований перець, посипати його каперсами і дозаправить базиліком.

Після заправки базиліком необхідно скропити гарнір соком половинки лимона, заготовленої раніше, після викласти перець Чилі посолити і перемішати все. Обсмажені ніжки покласти зверху.

Таке м’ясне блюдо має приємний пряним ароматом і неповторним смаком, невелика гострота яку дає перець чилі пом’якшують шматочки солодкого перцю і приправлене ароматними травами м’ясо.

Що приготувати на Новий рік 2020: рецепти з м'ясом

Качка в апельсиновому соусі на новорічний стіл

Справжньому качиному м’ясу властиві певні солодкуватий, з цієї причини її зазвичай обтирають часником або гострим перцем. Перед подачею скибочки м’яса згортають в млинчики, проте в сучасній інтерпретації можна використовувати лаваш.

Для приготування качки знадобляться складові:

  • Качина тушка орієнтовною масою в 2 кілограми;
  • невеликий обсяг соєвого соусу і меду (по 3 столових ложки);
  • коньяку по дві столові ложки;
  • один стакан соку з апельсинів;
  • одна апельсинова цедра;
  • половинка маленької ложки імбиру.

приготування:

Тушку потрібно ретельно натерти всередині і зовні сіллю, сбризгівая коньяком. Качка укладається в каструлю і забирається в холодне місце на всю ніч.

Просочене м’ясо потрібно змастити медово-помаранчевій сумішшю з цедрою і дати їй просочитися приблизно три з половиною години. Потім качка загортається в фольгу, і кладеться на деко.

Запікати в режимі 200 градусів (В ході процесу запікання, тушка повинна перевертатися. Надлишки жиру потрібно зібрати в окрему ємність).

Для приготування соусу необхідно: Змішування соку, імбиру, соєвого соусу, перцю і двох столових ложок жиру качки.

Качку звільняємо від фольги, обмазуючи зазначеним соусом. Крильця і ​​лапки знову звертаємо в фользі, і запікаємо протягом хвилин сорока при 220 — 240 градусах. Коли тушка тепла, нарізаємо її на скибочки.

Святкове оформлення страви містить в собі його подачу на блюді з млинцями, лавашем, соусом з сої і огірком, а також зеленню.

Що приготувати на Новий рік 2020: рецепти гарячого

Індичка з грибами в сметанному соусі: рецепт з ананасами

Можна приготувати до святкової вечері на Новий рік 2020 філе індички з грибами і ананасами. Легке, дієтичне м’ясо в поєднанні зі смаженими печерицями та ананасами — ніхто не залишиться незадоволеним! «Нехай завжди буде смачно!»

Інгредієнти:

  • Філе індички — 800 г;
  • печериці — 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • ананаси консервовані — 4 колечка;
  • сметана — 100 мл;
  • вино червоне сухе — 100 мл;
  • сіль, перець за смаком;
  • прованські трави;
  • оливкова олія — ​​2 ст. л.

Рецепт філе індички з грибами і ананасами:

М’ясо помити, обсушити, нарізати великими порційними шматками, злегка відбити, полити оливковою олією, посолити, поперчити, посипати травами, перемішати і відкласти на годинку для маринування.

Через відведений час швидко обсмажити на розпеченій сковороді і укласти в один шар у форму для запікання. Лук порубати кільцями і злегка обсмажити до золотистого кольору на звільнилася сковорідці; засипати печериці та смажити до готовності; посолити.

Укрити м’ясо отриманої грибний «шубкою», залити соусом зі сметани і вина, на кожну порцію покласти по половинці ананаса, присипати травами, накрити фольгою і відправити в попередньо розігріту до 200 духовку приблизно на 1 годину.

Запечене філе індички з грибами і ананасами готове. Приємного новорічного вечора і апетиту!

Індичка в грибному соусі

Що готувати нове і цікаве в рік Щура з закусок

Курячі рулетики з начинкою з сиру

З гарячими м’ясними стравами на Новий рік визначилися, тепер потрібно подумати заздалегідь, які закуски готувати на святкову вечерю. Ми пропонуємо святкове, просте у виконанні блюдо — курячі рулетики з сиром. Ніжне м’ясо з пікантною ноткою обов’язково сподобається господарці Нового 2020 року Пацюкові!

Отже, знадобиться:

  • Грудки / філе куряче — 300 г;
  • сир твердий — 150 г;
  • зелень (петрушка, кріп) — 30 г;
  • часник — 2 зубки;
  • соєвий соус — 2 ст. л .;
  • мед рідкий — 1 ст. л .;
  • сіль, перець за смаком.

приготування:

М’ясо промиваємо, обсушуємо, закладаємо між двох шарів харчової плівки і гарненько відбиваємо — чим тонше, тим соковитіше будуть рулетики і тим швидше вони приготуються. Солимо, перчимо, натираємо пропущеним через чеснокодавку часничком і вистилає внахлест в пласт.

Розподіляємо по його поверхні крупно тертий сир і дрібно рубану зеленушку, щільно згортаємо в рулет, закріплюємо зубочистками, загортаємо в фольгу і відправляємо в розігріту до 200 духовку десь на півгодини.

По готовності розкриваємо краї фольги, обмазуємо верх медово-соєвим соусом і даємо підрум’янитися. Нарізаємо на порційні шматочки гострим ножем. Ось так просто і швидко готуються курячі рулетики з сиром. Приємного апетиту і веселого новорічного настрою!

Що приготувати на Новий рік 2020

Кальмари, фаршировані креветками, оливками і кедровими горішками

Пропонуємо приготувати цікаве блюдо, яке можна віднести до закусок — кальмари фаршировані креветками. Особливий смак страві надають кедрові горішки, консервовані оливки і корнішони.

склад:

  • Кальмари — 400 г;
  • креветки — 200 г;
  • маслини — 10 шт .;
  • мариновані корнішони — 5-7 шт .;
  • кедрові горіхи — 50 г;
  • часник — 1-2 часточки;
  • петрушка свіжа;
  • рослинне масло для смаження;
  • сіль, перець за смаком.
  • Інгредієнти для соусу: мариновані помідори, солодкий червоний перець, часник, борошно.

Як готувати:

Перчик очистити від насіння, нарізати кубиками і тушкувати до м’якості. Додати дрібно рубаний часничок, пасеровану муку і очищені від шкірки помідори. Розім’яти, підсолити, ретельно перемішати і готувати ще 10-15 хв.

1. Кальмарів помити, відварити в киплячій солоній воді протягом 2-3 хвилин, остудити і зняти поверхневу плівку.
2. Креветки почистити, приправити, обсмажити на розігрітій олії і дрібно порізати.

3. Маслини, корнішони, часник і петрушку подрібнити в блендері.
4. З’єднати отриману суміш з креветками і кедровими горішками, досолити, поперчити і начинити готовим »фаршем» кальмарів.

5. Фаршировані тушки укласти в вогнетривку форму і запікати при температурі 180 протягом 10-15 хвилин.
6. Подавати блюдо гарячим, полив томатним соусом і прикрасивши зеленню.

Ось такі пікантні фаршировані кальмари у вас вийдуть. Гарного настрою в Новий рік 2020.

кальмари фаршировані

Креветки у вершковому соусі з часником на сковороді

Що можна приготувати з креветок на святковий стіл? Якщо ви купили заморожені креветки в магазині, але не знаєте що з них можна приготувати просте, але смачне, то рекомендуємо креветки під вершковим соусом з часником. Готувати морепродукти дуже швидко, але страва виходить неймовірно смачним. Таку новорічну закуску ви ще не готували, рекомендуємо спробувати.

Складові для приготування креветок:

  • 800 грам креветок;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 2 зубчики часнику;
  • 250 мілілітрів вершків;
  • трохи петрушки, сіль.

Як приготувати креветки так, щоб вони були смачними і м’якими:

Очищений часник подрібнюємо за допомогою спец. чесночніци.Викладиваем часник в сковороду, попередньо нагрів її з шматочком вершкового масла. Потім ми додаємо вершки і доводимо до стану кипіння.

Тепер як слід очищаємо креветки і кладемо їх в сковорідку. Весь вміст добре перемішуємо і тушкуємо в районі хвилин так десяти (більше не варто).

Своїм та дрібно ріжемо зелень петрушки. Посипаємо подрібненою петрушкою вміст сковорідки. Як випливає все перемішуємо і тушкуємо ще приблизно хвилини три.

Креветки перекладаємо в тарілку. Далі продовжуємо тушкувати вершковий соус, поки він не стане густим. Потім відправляємо креветки в приготований густий соус. Ретельно перемішуємо наше блюдо і тушкуємо ще приблизно хвилини 3. Наприкінці прибираємо готові креветки з плити.

Тепер ви знаєте як готувати креветки під вершковим соусом з часником і вершками! Приємного вам апетиту!

Креветки у вершковому соусі з часником

Прості і смачні салати на Новий рік 2020

Салат з ананасом і курячими грудками — класичний рецепт

Приготування салат з куркою і ананасом на новорічний стіл вже стає традицією. Готувати його нескладно, але можете бути впевнені на смак страви це ніяк не відіб’ється. Використовувати можна як консервовані ананаси шматочками з банки, так і свіжі фрукти. Отже, готуємо святковий листковий салат з ананасом і куркою за класичним рецептом.

Для приготування потрібно:

  • Куряче філе — 2 шт .;
  • ананаси консервовані — 1 банка;
  • яйця — 3 шт .;
  • сир — 100 г .;
  • волоські горіхи — 1/2 склянки;
  • майонез.

Як готувати:

Спочатку варене куряче філе нарізається скибочками, укладається на дно салатниці щільним шаром, заливається тонким шаром майонезу.

Потім поверх нього викладається ще один шар ананасів і додається тонкий шар заправки. Після цього потрібно нарізати яйця невеликими кубиками, натерти сир і викласти ще один шар, полити все майонезом.

Останній етап — додавання волоських горіхів. Вони подрібнюються, обсмажуються на сковорідці, після чого ними можна посипати готову страву. Для того, щоб салат добре просочився, необхідно поставити його в холодильник на дві години. Якщо ви не знаєте, що приготувати Новий рік 2020 року — то це буде хорошим вибором.

Салат з ананасом

М’ясний салат з плавленим сиром «Сторінка календаря»

Ситний і дуже смачний салат з м’ясом обов’язково повинен бути присутнім на будь-якому святковому столі. М’ясо можна використовувати будь-який: свинина, яловичина, курка або філе індички. Як додаткових інгредієнтів використовується плавлений сирок, можна взяти «Дружба», а заправляється цей кулінарний шедевр майонезом. До речі, якщо захочете включити в своє святкове меню легкі салати, у нас на сайті є велика добірка салатів за новими рецептами без майонезу.

Інгредієнти для приготування:

  • Відварене м’ясо — 300 г .;
  • картопля — 3 шт .;
  • морква — 2 шт .;
  • яйце — 2 шт .;
  • цибуля — 1 шт .;
  • плавлений сирок — 1 шт .;
  • яблуко — 1 шт .;
  • майонез для заправки, кріп для прикраси.

приготування:

Перед приготуванням відварити овочі, дати їм охолонути. Після цього нарізати м’ясо і картоплю невеликими кубиками. Лук очистити від лушпиння, ошпарити окропом, щоб він став м’якшим і дрібно нарізати.

Натерти моркву, яблуко і плавлений сирок на крупній тертці. На плоскому блюді викласти шар картоплі, потім моркви, м’яса, цибулі, сирка, яблука.

Кожен шар святкового салату повинен бути змазаний майонезом для додання соковитості. Потім потрібно відокремити білок вареного яйця від жовтка, посипати їм верхній шар. Жовток можна посипати на верхню частину салату, щоб вийшов образ календарної сторінки. У правому верхньому кутку покласти гілочку кропу, насипати гранат і зробити букви і цифри з моркви.

Що приготувати на Новий рік: салат з плавленим сиром

Салат з авокадо: простий і дуже смачний рецепт

Цей екзотичний фрукт відносно недавно увійшов в життя російських кулінарів, тому ми всіляко намагаємося «проштовхнути» його в маси тих, хто ще не має задоволення бути з ним знайомим. Сьогодні, наприклад, пропонуємо приготувати салат з авокадо, яблуком і крабовими паличками. Оригінальний смак обов’язково знайде своїх захоплених дегустаторів, присутніх за новорічним столом!

Інгредієнти:

  • Авокадо — 1 шт .;
  • яблуко зелене кисло-солодке — 1 шт .;
  • крабові палички — 200 г;
  • черешки селери — 3 шт .;
  • цибуля кримська — 1 малий .;
  • кукурудза консервована — 2 ст. л .;
  • сік лимонний — 2 ч. л .;
  • цедра апельсинова дрібно терта — 3 ч. л .;
  • майонез, сіль за смаком.

приготування:

З плоду тонко зрізаємо шкірку, видаляємо кісточку, а м’якоть нарізаємо кубиками і скроплюємо соком лимона від потемніння. Яблуко також очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і рубаємо аналогічно авокадо.

Національний оператор мобільного ріжемо відповідне фруктам, селера — пропорційними кружечками. Подрібнюємо солодку цибулину. З’єднуємо підготовлені продукти в одній мисці, додаємо цедру апельсина, кукурудзу і майонез, гарненько перемішуємо і в разі потреби солимо.

Салат з авокадо, яблуком і крабовими паличками на Новий рік 2020 готовий. Смачного!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector