Дорогі господині, я приготувала смачну піцу на тонкому тісті. Оголошую тему поста: італійська піца на тонкому тесті — рецепт приготування з фото.
Секрет італійської піци перш за все в найтоншому тесті.
Готують його всього з п’яти складових:
- борошна;
- води;
- дріжджів;
- масла оливкового;
- солі.
Ці прості інгредієнти є в будинку у будь-якої господині. На чотири піци розміром в діаметрі близько 25 см потрібно взяти:
тісто:
- півкіло хорошою борошна;
- 300,0 мл води;
- 10,0 г солі;
- 9,0 г дріжджів;
- 50,0 мл олії, краще оливкової.
Для начинки:
- 450,0 г ковбаси, бажано з додаванням перцю;
- 200,0 г сиру, можна будь-кого.
Для соусу:
- 200 г томату;
- базилік сухий;
- три ст. л. масла;
- часник.
- Тісто для піци потрібно замісити на теплій воді. Борошно з’єднати з дріжджами, влити воду, додати 2/3 масла. Руки змастити маслом і добре вимісити тісто для піци.
- Поки тісто підходить, готуємо соус. У томат додати пару зубчиків подрібненого часнику, перцю — за смаком, базиліка чайну ложку. Влити масло і перемішати.
- Сир натерти на тертці, ковбасу нарізати кружечками.
- Через 40 — 50 хвилин тісто для піци розділити на три частини.
- Розкачати в тонкий корж круглої форми. Бажана товщина близько 3 мм.
- Тісто дріжджове і під впливом температури воно трохи підніметься.
- Змастити корж соусом.
- Присипати сиром.
- Шар сиру допоможе зв’язати тісто з шаром ковбаси. Розкласти ковбасу і присипати сиром.
Важливо! Перед тим як розкладати начинку, корж краще перекласти на лист пекарської папери, змащену маслом.
- Перекласти все на деко і відправити в дуже гарячу духовку. Температура + 200 — 210.
- Готувати піцу близько 10-12 хвилин.
Вийняти готову домашню піцу на тонкому тісті і подати її до столу. Читайте рецепт приготування піци за 10 хвилин.