Баклажани, запечені в духовці з помідорами і сиром: 4 рецепта

Сьогодні в продажу цілий рік є будь-які овочі і фрукти, але взимку ви не зможете приготувати баклажани, запечені в духовці з помідорами і сиром такими ароматними і приголомшливо смачними, як у вересні.

баклажани з помідорами

Яскравими фарбами зустрічає хлібосольна осінь. Я запрошую вас, господині, на ринок, де щедрий осінній урожай розташувався у всій красі.

Блищать глянцем фіолетові боки баклажан, червоніють соковиті стиглі помідори, кружляє голову пряний запах солодкого перцю, цибулі, часнику. Купуємо всього потроху, мчимо на кухню і балу себе і близьких стравами, яке можна приготувати тільки восени.

Зрозуміло, нам потрібні найкращі сині плоди! Нехай вони будуть середнього розміру, пружні, без видимих ​​вад. Шкірка у них гладка і злегка блискуча. Зверніть увагу на плодоніжки. Їсти її ми не станемо, але вона натякне, як давно був зірваний з грядки овоч.

Приносимо додому здобич з ринку, ще трохи милуємося на цю красу і приступаємо до справи.

Баклажани в духовці з помідорами і сиром моцарелла — перший номер осіннього кулінарного марафону

Буде потрібно:

  • Баклажани — 2 середніх
  • Моцарелла — 125 грамів
  • Помідори — 4 середніх
  • Оливкова олія — ​​30 г
  • Орегано сухий — половинка чайної ложки
  • Часник — 2 зубчики
  • Борошно — 30 грамів
  • Сіль перець

Вимиті баклажани порубати на кружечки. Потрібно злегка обсмажити їх.

  1. Кожен овочевий гурток злегка обсмажити, попередньо посоливши і присипавши невеликою кількістю борошна. Як варіант з метою зменшення калорійності — подпечь кружечки на грилі без використання масла.
  2. Орегано, оливкова олія і подрібнений часник перемішати. Моцарелу і помідори порізати на кружечки.
  3. Згадаймо дитинство — побудуємо башточки з овочів. Башточка буде складатися з декількох поверхів: баклажановий кружечок, потім сирний, коло помідора. Промащуємо підготовленим ароматним маслом і повторюємо послідовність ще раз. Нагорі повинен бути шматочок сиру.
  4. Відправляємо башточки в духовку. Готовність визначаємо візуально: моцарелла повинна гарненько розплавитися і скріпити башточки.

запечені баклажани

Не уявляєте свого життя без м’яса?

Порада: баклажан любить масло і готовий вбирати його в великих кількостях. Щоб запобігти надмірному вбирання, перед обсмажуванням рівномірно розподілимо рослинну олію на порізаний овоч, перемішати і залишити ненадовго.

Запечені баклажани з томатами, сиром і фаршем

Буде потрібно:

  • Баклажани — 2 середніх
  • Сир — 100 грамів
  • Фарш нежирний — півкілограма
  • Часник — 1 зубчик
  • Томати — 3 середніх
  • Зелень петрушки і базиліка — пучок
  • Соус томатний — стакан
  • Оливкова олія — ​​50 мл
  • Сіль перець

В першу чергу розігріваємо духовку. Баклажани готуємо: миємо, нарізаємо кружальцями.

Порада: в складі фіолетового красеня міститься соланін, а він гірчить. Не всі люблять специфічний гіркуватий присмак баклажана. Помістіть порізану овоч в солону воду на 15-20 хвилин, соланін вийде, а разом з ним і гіркоту.

Поки баклажани позбавляються від гіркоти, готуємо фарш. На антипригарной сковороді злегка обсмажити часник. Овоч має властивість швидко пригорати, що не відволікаємося!

До часнику додаємо фарш і томатний соус. Хвилин через 5 солимо, перчимо, знімаємо з вогню. Виділилося забагато рідини? Безжально її зливаємо. Додаємо в сковороду посічену зелень.

Збираємо блюдо. Збризгуємо маслом і вистилає баклажани кружками дно форми, далі викладаємо м’ясний шар, томати і натертий сир. Повторюємо шари ще раз, нагорі повинні залишитися баклажани. Присипаємо верх сиром. Без сиру не утворюється гарна скоринка.

Через 30-40 хвилин, проведених в духовці, блюдо буде готово.

баклажани з фаршем

Признавайтесь, є серед вас любителі грибного полювання? Пройтися з кошиком по осінньому лісі, насолоджуючись тишею приємно. Вміст кошики знадобиться в наступному блюді.

Баклажани з грибами і помідорами в духовці під сиром

візьмемо:

  • Баклажани — 2 штуки
  • Гриби — 200 грамів
  • Часник — 3 зубчики
  • Помідори — 4 великих або 5 поменше
  • Сир м’яких сортів — 100 грамів
  • Натертий сир (твердий) — 50 грамів
  • Панірувальні сухарі

Підготуємо баклажани, як я радила в попередньому рецепті. Поріжемо гриби. Не всі з вас завзяті грибники, тому беремо за основу рецепт з печерицями. Є жменя білих і рижиків? Сміливо використовуйте їх, блюдо вийде більш ароматним.

Багато лісові гриби вимагають попереднього відварювання!

Помідори ріжемо кружальцями, часник подрібнюємо якомога дрібніше. М’який сир рубаємо кубиком, твердий трьом на тертці.

  1. Беремо форму, вистилає її фольгою, формуючи високі бортики. Дно скроплюємо маслом і присипаємо панірувальними сухарями. Ви запитаєте: для чого вони потрібні в цій страві? При запіканні виділиться багато вологи, а сухарі вберуть її, тим самим допоможуть одержати не суп, а запечене блюдо.
  2. Духовка повинна бути заздалегідь розігріта. Половину всіх баклажанових гуртків укладаємо на дно форми. Наступним шаром ляжуть помідори, далі часник, кубики м’якого сиру. Робимо ще по одному овочевому шару, зверху розкладаємо гриби.
  3. Відправляємо все в духовку. Через 45 хвилин посипаємо натертим сиром і продовжуємо запікати ще хвилин 10, поки не побачимо зверху апетитну сирну корочку.

баклажани з грибами

Баклажани в горщиках з куркою в духовці

Буде потрібно:

  • Баклажани — 1 великий
  • Куряча грудка (філе) — 550 грамів
  • Часник — 3 зубчики
  • Морква — 1 коренеплід
  • Перець солодкий — 1 штука
  • Цибуля — 1 головка
  • Сіль, каррі — по столовій ложці
  • Коріандр (мелений), перець — по 1 чайній ложці
  • Вершкове і оливкове масло — по 2 столові ложки
  • Цукор — столова ложка
  1. Для початку підготуємо овочі. Почистимо і поріжемо на гуртки баклажани, прісиплем сіллю і залишимо хвилин на 15. Потім змиємо сіль, обсмажити на олії і порубати кубиком. Господині часто цікавляться: чи потрібно чистити баклажани перед цим? Все залежить від передбачуваного способу їх приготування. Чи готуєте тушковані овочі, ікру? Варто почистити. При запіканні в духовці і на грилі шкірка допоможе баклажанів не розвалиться, є сенс її залишити.
  2. У цьому ж маслі пасеруємо інші овочі: моркву, солодкий перець, цибуля (всі порізане кубиком) і подрібнений часник. Овочі потрібно посолити, поперчити, приправити коріандром.
  3. На іншій сковороді обсмажити на оливковій олії куряче м’ясо, порізане шматочками і приправлене порошком карі.
  4. З помідорів знімемо шкірку. Можна швидко і легко можна почистити помідори, попередньо зануривши їх на кілька хвилин в окріп.
  5. Візьмемо глиняні горщики. По дну розподілимо вершкове масло. Викладемо пошарово: баклажани, курка, помідори. Присипаємо цукром. Завершить укладку шапка з обсмажених овочів.

баклажани в горщиках

Прикриємо зверху горщики, пометим в духовку на 20-25 хвилин при 200 градусах.

Страви, приготовані в горщиках, легко засвоюються організмом. Такий метод готування дозволяє зберегти корисні властивості продуктів. Вибирайте для кулінарних цілей глиняний посуд без глазурі всередині.

Осінь — пора яскравих фарб. На столі хочеться бачити незвичайні, яскраві та оригінальні страви. Господині, подамо жар-птицю на обід або вечерю?

Запечені баклажани «Перо жар-птиці»

знадобиться:

  • Баклажани — 1 середній
  • Шинка — 3 шматочки (можна замінити ковбасою, копченим окостом)
  • Помідори — 2 невеликих
  • Сир — 40 грамів
  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль, перець, оливкова олія
  • Майонез (не обов’язково)
  1. Знімемо з помідорів шкірку способом, описаним в попередньому рецепті. Розрізаємо на дольки.
  2. Баклажан акуратно ріжемо уздовж, але до кінця не прорізаємо. В результаті вийде баклажанний віяло.
  3. Поріжемо шинку і зубчики часнику тонкими пластинками, сир — шматочками.
  4. Баклажанний віяло злегка розкриємо і вкладемо між часточок підготовлені продукти. Посолити, поперчити, збризкаємо оливковою олією. Сміливі господині, що не бояться зайвих калорій, можуть змастити поверхню заготовки майонезом.
  5. Покладемо віяло на деко, прикриємо зверху фольгою. Він запікатиметься приблизно 50 хвилин при 200 градусах.

жар птиця з баклажан

Вийде ефектна закуска, даний перо жар-птиці!

Осінь — не час сумувати про літо, що пішло. Нехай достаток овочів надихне на кулінарні експерименти. Вибирайте рецепт до душі, готуйте і насолоджуйтеся результатом.

Вийшло смачно? Поділіться статтею з друзями в соціальних мережах!

Ссылка на основную публикацию