Зміст
Неможливо уявити святкове застілля без закусок. З їх допомогою можна притупити почуття голоду, а якщо підійти до їх оформлення з фантазією, то і стануть відмінною прикрасою столу. Овочеві, м’ясні, з морепродуктами — різноманітність закусок на Новий 2020 рік просто вражає уяву. Ви обов’язково знайдете ту, яка припаде до вподоби вам, домочадцям і гостям.
Фаршировані черрі з креветками
Вам будуть потрібні:
- помідори черрі — 20 шт .;
- креветки королівські — 20 шт .;
- сир вершковий — 200 г;
- олія соняшникова — 40 мл;
- часник — 2 зубчики;
- спеції — за смаком;
- зелень — для прикраси.
Спосіб приготування:
- Готуємо всі інгредієнти зі списку вище.
- Креветки обсмажуємо в рослинному маслі з додаванням спецій і часнику. Якщо хочете приготувати більш корисну закуску, то морепродукти можна просто відварити в підсоленій воді до готовності.
- Помідори миємо. Зрізаємо верхівку. Озброївшись чайною ложкою, видаляємо м’якоть. Підсолюємо. Перевертаємо, щоб позбавити їх від зайвої рідини.
- Кондитерський шприц (або мішок) наповнюємо вершковим сиром і начиняє їм помідори на 2/3.
- Морепродукти очищаємо, залишивши хвостик. Вставляємо креветки. Декоруємо гілочками зелені. Готово!
Порада: вершковий сир можна замінити сирною масою, сиром Фета або м’якою бринзою. При бажанні в начинку можна покласти трохи часнику і / або зелені.
Міні-рулети з огірка з лососем і сирним сиром
Вам будуть потрібні:
- лосось слабосоленої — 100 г;
- сирний сир — 150 г;
- огірок свіжий — 1 шт .;
- сіль;
- кріп або петрушка.
Спосіб приготування:
- Кріп або іншу зелень моєму. Обсушуємо паперовим рушником. Дрібно ріжемо.
- З’єднуємо сирний сир і кріп. Трохи подсаливаем.
- Рибу ріжемо кубиками середнього розміру.
- Огірок моєму. Обсушуємо. Ріжемо на тонкі (буквально прозорі) смужки. Це зручно робити за допомогою Овочечистка.
- На огірковий слайс викладаємо начинку. Звертаємо в рулет.
- Вертикально ставимо рулетики на тарілку сервіровки і зверху маємо шматочок риби.
Тарталетки з оселедцем
Вам будуть потрібні:
- філе слабосоленої оселедця — 200 г;
- пармезан — 65 г;
- яйця, зварені круто, — 2 штуки
- зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля або інша) — невеликий пучок;
- майонез;
- тарталетки — 10 шт.
Спосіб приготування:
- Яйця чистимо. Ріжемо кубиками.
- Невеликими кубиками нарізаємо рибу.
- Пармезан натираємо на середній тертці.
- Зелень миємо. Обсушуємо. Рубаємо.
- Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом.
- Начиняємо тарталетки і подаємо до столу.
Тарталетки з грибами і куркою
Вам будуть потрібні:
- гриби — 150 г;
- куряче філе відварне — 100 г;
- цибуля ріпчаста — 100 г;
- масло вершкове — 50 г;
- яйця, зварені круто, — 3 шт .;
- масло рослинне — 2 ст. л .;
- майонез — приблизно 150 г;
- сіль, перець — за смаком;
- оливки, зелень — для подачі;
- тарталетки — 13 шт.
Спосіб приготування:
- М’ясо птиці нарізаємо невеликими кубиками.
- Аналогічним способом розправляємося і з грибами.
- Цибулю чистимо. Кришимо.
- У сковороді з’єднуємо 2 види масел. Обсмажуємо гриби з цибулею.
- Поки смажаться гриби, чистимо і нарізаємо яйця.
- У мисці з’єднуємо всі інгредієнти для закуски.
- Солимо, додаємо майонез. Добре перемішуємо.
- Ми залишаємо масу на 20-30 хвилин, а після наповнюємо тарталетки. Прикрашаємо зеленню і оливками.
Канапе з лососем
Вам будуть потрібні:
- хліб висівковий з насінням — 5 скибочок;
- кремчіз — 100 г;
- лосось слабосоленої — 100 г;
- болгарський перець або помідор — 1 шт .;
- оливки — 10 шт .;
- петрушка.
Спосіб приготування:
- Хліб нарізаємо трикутниками.
- Помідор / перець ріжемо соломкою.
- Кожну оливку начиняє сиром.
- Лосось нарізаємо тонкими слайсами. Це зручніше зробити, якщо рибку попередньо відправити в морозильну камеру на півгодини.
- На слайс рибки викладаємо трохи сиру, перець / помідор і оливку. Загортаємо рулетиком.
- Викладаємо на скибочки хліба, змащені сиром. Прикрашаємо зеленню.
З сиром та ікрою
Вам будуть потрібні:
- хліб житній — 10 скибочок;
- ікра чорна і червона — 50 гр .;
- кремчіз — 100 г .;
- кріп.
Спосіб приготування:
- З скибочок хліба вирізаємо зірки за допомогою вирубок для печива відповідної форми.
- Зверху викладаємо вершковий сир. Найбільш ефектно закуска буде виглядати, якщо видавити його з кондитерського шприца.
- Тепер кладемо ікру і декоруємо гілочкою зелені.
Оселедець під шубою
Вам будуть потрібні:
- хліб «бородинський» — 10 шматочків;
- філе оселедця — 200 г;
- буряк варена — 150 г;
- сир плавлений — 100 г;
- цибуля — 2 шт .;
- картопля, зварена в мундирі, — 2 шт .;
- майонез — опційно.
Спосіб приготування:
- У блендері подрібнюємо овочі (крім цибулі) і сир до однорідної маси. Якщо суміш вийшла дуже густа, то не забороняється додати трохи майонезу. Перекладаємо в кондитерський мішок.
- З скибочок хліба відрізаємо кірки і підсушують його в тостері або на сухій сковороді.
- Оселедець нарізаємо кубиками.
- Цибулю чистимо. І подрібнюємо так само, як і рибу.
- На хліб викладаємо оселедець і цибулю.
- Покриваємо начинку «шубою», видавивши її з кондитерського мішка.
Ялинкові шари
Вам будуть потрібні:
- філе куряче відварне — 250 г;
- сир — 250 г;
- горіхи волоські — 50 г;
- часник — 2-3 зубчики;
- кріп і зелена цибуля;
- оливки;
- майонез.
Спосіб приготування:
- Курку нарізаємо кубиками.
- Сир натираємо на тертці і змішуємо з пропущеним через прес часником.
- Зелень миємо. Обсушуємо. Кріп дрібно ріжемо.
- Змішуємо всі підготовлені інгредієнти. Додаємо майонез.
- Горіхи чистимо. Рубаємо в измельчителе. Якщо цього гаджета немає, то подрібнити можна і в ступці або просто скласти в пакет і пройтися по ним качалкою.
- З підготовленої маси формуємо кульки розміром діаметром 3-4 см.
- Паніруємо горіховою крихтою.
- Зверху викладаємо по половинці оливки і робимо «шнурок» з пір’я зеленої цибулі.
- Охолоджуємо протягом півгодини в холодильнику і пробуємо.
пінгвіни
Вам будуть потрібні:
- оливки — 20 шт;
- морква варена — 1 шт .;
- болгарський перець міні — 10 шт .;
- перепелині яйця — 10 шт .;
- майонез — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо моркву кільцями товщиною 0,5 см. Вирізуємо в кожному трикутник. Їх не викидаємо.
- 10 оливок (брати необхідно ті, які без кісточок) розрізаємо в довжину навпіл.
- У гурток моркви вставляємо шпажку. На неї насаджує відварне перепелине яйце, цілу оливку і перчик.
- Всередину оливки вставляємо трикутник з моркви.
- Проколюємо поперек яйце короткою шпажкою і з двох сторін прикріплюємо по одній половинці оливки.
- На перчик майонезом малюємо хутро і помпон у ковпачка. У вас повинні вийти пінгвіни, як на фото вище.
мандаринки
Вам будуть потрібні:
- яйця — 4 шт .;
- плавлені сирки — 3 шт .;
- морква — 2 шт .;
- часник — 3 зубчики;
- майонез — 200 г;
- зелень.
Спосіб приготування
- Сирки натираємо на тертці.
- Часник чистимо. Пропускаємо через прес.
- Яйця відварюємо круто. Натираємо на тертці.
- Зелень миємо. Рубаємо.
- Все підготовлене змішуємо і заправляємо майонезом.
- Морква варимо до готовності. Натираємо на дрібній тертці.
- З сирно-яєчної маси формуємо кульки розміром приблизно як звичайний мандарин.
- Паніруємо кульки морквою. Надаємо форму мандаринок. Додаємо листочки базиліка або лавра і вставляємо зірочку гвоздики.
Цікава ідея: морква можна замінити відвареної буряком / крабовими паличками / картоплею і всім, на що вистачить фантазії, і тоді замість мандаринок у вас з’являться новорічні ялинкові кулі
У апельсинах
Вам будуть потрібні:
- апельсини — 3 шт .;
- куряче філе відварне — 400 г;
- сир — 150 г;
- консервований горошок — 4 ст. л .;
- яйця, зварені круто, — 4 шт .;
- рис варений — 50 г;
- цибуля зелена;
- спеції;
- майонез.
Спосіб приготування:
- Цитруси розрізаємо навпіл. Видаляємо м’якоть.
- Курку ріжемо кубиками або ділимо на волокна.
- Яйця дрібно ріжемо.
- Подрібнюємо сир.
- Лук моєму. Обсушуємо. Дрібно ріжемо.
- Змішуємо всі нарізані інгредієнти, горошок і рис.
- Заправляємо майонезом. Додаємо спеції. Перемішуємо.
- Викладаємо салат в апельсинові половинки. Подаємо до столу!
Бутерброд з мишкою
2020 пройде під заступництвом металевої Щура. Ось чому в новорічну ніч буде доречно подати до столу закуску з символом наступаючого року. До того ж приготувати її досить просто з доступних інгредієнтів.
Вам будуть потрібні:
- тостовий хліб — 5 скибочок;
- сир житній — 5 слайсів;
- яйця — 5 шт .;
- ковбаса напівкопчена;
- вершкове масло;
- гвоздика;
- пір’я зеленої цибулі.
Спосіб приготування:
- Змащуємо хліб маслом.
- Викладаємо по парі кружечків ковбаси, зверху — сир.
- Яйця, які попередньо необхідно зварити круто, розрізаємо навпіл — це будуть тільця мишок.
- З ковбаси формуємо вушка і хвостик гризуна.
- З гвоздики робимо очі і носик, а з пір’я цибулі — вусики. Оригінальні та прості бутерброди готові!
Варіантів новорічних закусок, як бачите, існує маса. Вони відрізняються не тільки інгредієнтами, але і подачею. Найчастіше з доступних продуктів можна створити справжній шедевр, який обов’язково прикрасить святковий стіл і викличе масу захоплених слів у всіх запрошених.