Закуски на Новий 2020 рік Щура | новорічні рецепти з фото

Неможливо уявити святкове застілля без закусок. З їх допомогою можна притупити почуття голоду, а якщо підійти до їх оформлення з фантазією, то і стануть відмінною прикрасою столу. Овочеві, м’ясні, з морепродуктами — різноманітність закусок на Новий 2020 рік просто вражає уяву. Ви обов’язково знайдете ту, яка припаде до вподоби вам, домочадцям і гостям.

Фаршировані черрі з креветками

Вам будуть потрібні:

  • помідори черрі — 20 шт .;
  • креветки королівські — 20 шт .;
  • сир вершковий — 200 г;
  • олія соняшникова — 40 мл;
  • часник — 2 зубчики;
  • спеції — за смаком;
  • зелень — для прикраси.

Фаршировані черрі з креветками

Спосіб приготування:

  • Готуємо всі інгредієнти зі списку вище.

Фаршировані черрі з креветками

  • Креветки обсмажуємо в рослинному маслі з додаванням спецій і часнику. Якщо хочете приготувати більш корисну закуску, то морепродукти можна просто відварити в підсоленій воді до готовності.

Фаршировані черрі з креветками

  • Помідори миємо. Зрізаємо верхівку. Озброївшись чайною ложкою, видаляємо м’якоть. Підсолюємо. Перевертаємо, щоб позбавити їх від зайвої рідини.

Фаршировані черрі з креветками

  • Кондитерський шприц (або мішок) наповнюємо вершковим сиром і начиняє їм помідори на 2/3.

Фаршировані черрі з креветками

  • Морепродукти очищаємо, залишивши хвостик. Вставляємо креветки. Декоруємо гілочками зелені. Готово!

Фаршировані черрі з креветками

Порада: вершковий сир можна замінити сирною масою, сиром Фета або м’якою бринзою. При бажанні в начинку можна покласти трохи часнику і / або зелені.

Міні-рулети з огірка з лососем і сирним сиром

Вам будуть потрібні:

  • лосось слабосоленої — 100 г;
  • сирний сир — 150 г;
  • огірок свіжий — 1 шт .;
  • сіль;
  • кріп або петрушка.

рулети з огірка з лососем і сирним сиром

Спосіб приготування:

  1. Кріп або іншу зелень моєму. Обсушуємо паперовим рушником. Дрібно ріжемо.
  2. З’єднуємо сирний сир і кріп. Трохи подсаливаем.
  3. Рибу ріжемо кубиками середнього розміру.
  4. Огірок моєму. Обсушуємо. Ріжемо на тонкі (буквально прозорі) смужки. Це зручно робити за допомогою Овочечистка.
  5. На огірковий слайс викладаємо начинку. Звертаємо в рулет.
  6. Вертикально ставимо рулетики на тарілку сервіровки і зверху маємо шматочок риби.

Тарталетки з оселедцем

Вам будуть потрібні:

  • філе слабосоленої оселедця — 200 г;
  • пармезан — 65 г;
  • яйця, зварені круто, — 2 штуки
  • зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля або інша) — невеликий пучок;
  • майонез;
  • тарталетки — 10 шт.

Тарталетки з оселедцем

Спосіб приготування:

  1. Яйця чистимо. Ріжемо кубиками.
  2. Невеликими кубиками нарізаємо рибу.
  3. Пармезан натираємо на середній тертці.
  4. Зелень миємо. Обсушуємо. Рубаємо.
  5. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом.
  6. Начиняємо тарталетки і подаємо до столу.

Тарталетки з грибами і куркою

Вам будуть потрібні:

  • гриби — 150 г;
  • куряче філе відварне — 100 г;
  • цибуля ріпчаста — 100 г;
  • масло вершкове — 50 г;
  • яйця, зварені круто, — 3 шт .;
  • масло рослинне — 2 ст. л .;
  • майонез — приблизно 150 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • оливки, зелень — для подачі;
  • тарталетки — 13 шт.

Тарталетки з грибами і куркою

Спосіб приготування:

  1. М’ясо птиці нарізаємо невеликими кубиками.
  2. Аналогічним способом розправляємося і з грибами.
  3. Цибулю чистимо. Кришимо.
  4. У сковороді з’єднуємо 2 види масел. Обсмажуємо гриби з цибулею.
  5. Поки смажаться гриби, чистимо і нарізаємо яйця.
  6. У мисці з’єднуємо всі інгредієнти для закуски.
  7. Солимо, додаємо майонез. Добре перемішуємо.
  8. Ми залишаємо масу на 20-30 хвилин, а після наповнюємо тарталетки. Прикрашаємо зеленню і оливками.

Канапе з лососем

Вам будуть потрібні:

  • хліб висівковий з насінням — 5 скибочок;
  • кремчіз — 100 г;
  • лосось слабосоленої — 100 г;
  • болгарський перець або помідор — 1 шт .;
  • оливки — 10 шт .;
  • петрушка.

Канапе з лососем

Спосіб приготування:

  1. Хліб нарізаємо трикутниками.
  2. Помідор / перець ріжемо соломкою.
  3. Кожну оливку начиняє сиром.
  4. Лосось нарізаємо тонкими слайсами. Це зручніше зробити, якщо рибку попередньо відправити в морозильну камеру на півгодини.
  5. На слайс рибки викладаємо трохи сиру, перець / помідор і оливку. Загортаємо рулетиком.
  6. Викладаємо на скибочки хліба, змащені сиром. Прикрашаємо зеленню.

З сиром та ікрою

Вам будуть потрібні:

  • хліб житній — 10 скибочок;
  • ікра чорна і червона — 50 гр .;
  • кремчіз — 100 г .;
  • кріп.

З сиром та ікрою

Спосіб приготування:

  1. З скибочок хліба вирізаємо зірки за допомогою вирубок для печива відповідної форми.
  2. Зверху викладаємо вершковий сир. Найбільш ефектно закуска буде виглядати, якщо видавити його з кондитерського шприца.
  3. Тепер кладемо ікру і декоруємо гілочкою зелені.

Оселедець під шубою

Вам будуть потрібні:

  • хліб «бородинський» — 10 шматочків;
  • філе оселедця — 200 г;
  • буряк варена — 150 г;
  • сир плавлений — 100 г;
  • цибуля — 2 шт .;
  • картопля, зварена в мундирі, — 2 шт .;
  • майонез — опційно.

Оселедець під шубою

Спосіб приготування:

  1. У блендері подрібнюємо овочі (крім цибулі) і сир до однорідної маси. Якщо суміш вийшла дуже густа, то не забороняється додати трохи майонезу. Перекладаємо в кондитерський мішок.
  2. З скибочок хліба відрізаємо кірки і підсушують його в тостері або на сухій сковороді.
  3. Оселедець нарізаємо кубиками.
  4. Цибулю чистимо. І подрібнюємо так само, як і рибу.
  5. На хліб викладаємо оселедець і цибулю.
  6. Покриваємо начинку «шубою», видавивши її з кондитерського мішка.

Ялинкові шари

Вам будуть потрібні:

  • філе куряче відварне — 250 г;
  • сир — 250 г;
  • горіхи волоські — 50 г;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • кріп і зелена цибуля;
  • оливки;
  • майонез.

Ялинкові шари

Спосіб приготування:

  1. Курку нарізаємо кубиками.
  2. Сир натираємо на тертці і змішуємо з пропущеним через прес часником.
  3. Зелень миємо. Обсушуємо. Кріп дрібно ріжемо.
  4. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти. Додаємо майонез.
  5. Горіхи чистимо. Рубаємо в измельчителе. Якщо цього гаджета немає, то подрібнити можна і в ступці або просто скласти в пакет і пройтися по ним качалкою.
  6. З підготовленої маси формуємо кульки розміром діаметром 3-4 см.
  7. Паніруємо горіховою крихтою.
  8. Зверху викладаємо по половинці оливки і робимо «шнурок» з пір’я зеленої цибулі.
  9. Охолоджуємо протягом півгодини в холодильнику і пробуємо.

пінгвіни

Вам будуть потрібні:

  • оливки — 20 шт;
  • морква варена — 1 шт .;
  • болгарський перець міні — 10 шт .;
  • перепелині яйця — 10 шт .;
  • майонез — 1 ст. л.

Пінгвіни

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо моркву кільцями товщиною 0,5 см. Вирізуємо в кожному трикутник. Їх не викидаємо.
  2. 10 оливок (брати необхідно ті, які без кісточок) розрізаємо в довжину навпіл.
  3. У гурток моркви вставляємо шпажку. На неї насаджує відварне перепелине яйце, цілу оливку і перчик.
  4. Всередину оливки вставляємо трикутник з моркви.
  5. Проколюємо поперек яйце короткою шпажкою і з двох сторін прикріплюємо по одній половинці оливки.
  6. На перчик майонезом малюємо хутро і помпон у ковпачка. У вас повинні вийти пінгвіни, як на фото вище.

мандаринки

Вам будуть потрібні:

  • яйця — 4 шт .;
  • плавлені сирки — 3 шт .;
  • морква — 2 шт .;
  • часник — 3 зубчики;
  • майонез — 200 г;
  • зелень.

Мандаринки

Спосіб приготування

  1. Сирки натираємо на тертці.
  2. Часник чистимо. Пропускаємо через прес.
  3. Яйця відварюємо круто. Натираємо на тертці.
  4. Зелень миємо. Рубаємо.
  5. Все підготовлене змішуємо і заправляємо майонезом.
  6. Морква варимо до готовності. Натираємо на дрібній тертці.
  7. З сирно-яєчної маси формуємо кульки розміром приблизно як звичайний мандарин.
  8. Паніруємо кульки морквою. Надаємо форму мандаринок. Додаємо листочки базиліка або лавра і вставляємо зірочку гвоздики.

Цікава ідея: морква можна замінити відвареної буряком / крабовими паличками / картоплею і всім, на що вистачить фантазії, і тоді замість мандаринок у вас з’являться новорічні ялинкові кулі

У апельсинах

Вам будуть потрібні:

  • апельсини — 3 шт .;
  • куряче філе відварне — 400 г;
  • сир — 150 г;
  • консервований горошок — 4 ст. л .;
  • яйця, зварені круто, — 4 шт .;
  • рис варений — 50 г;
  • цибуля зелена;
  • спеції;
  • майонез.

У апельсинах

Спосіб приготування:

  1. Цитруси розрізаємо навпіл. Видаляємо м’якоть.
  2. Курку ріжемо кубиками або ділимо на волокна.
  3. Яйця дрібно ріжемо.
  4. Подрібнюємо сир.
  5. Лук моєму. Обсушуємо. Дрібно ріжемо.
  6. Змішуємо всі нарізані інгредієнти, горошок і рис.
  7. Заправляємо майонезом. Додаємо спеції. Перемішуємо.
  8. Викладаємо салат в апельсинові половинки. Подаємо до столу!

Бутерброд з мишкою

2020 пройде під заступництвом металевої Щура. Ось чому в новорічну ніч буде доречно подати до столу закуску з символом наступаючого року. До того ж приготувати її досить просто з доступних інгредієнтів.

Вам будуть потрібні:

  • тостовий хліб — 5 скибочок;
  • сир житній — 5 слайсів;
  • яйця — 5 шт .;
  • ковбаса напівкопчена;
  • вершкове масло;
  • гвоздика;
  • пір’я зеленої цибулі.

Бутерброд з мишкою

Спосіб приготування:

  1. Змащуємо хліб маслом.
  2. Викладаємо по парі кружечків ковбаси, зверху — сир.
  3. Яйця, які попередньо необхідно зварити круто, розрізаємо навпіл — це будуть тільця мишок.
  4. З ковбаси формуємо вушка і хвостик гризуна.
  5. З гвоздики робимо очі і носик, а з пір’я цибулі — вусики. Оригінальні та прості бутерброди готові!

Варіантів новорічних закусок, як бачите, існує маса. Вони відрізняються не тільки інгредієнтами, але і подачею. Найчастіше з доступних продуктів можна створити справжній шедевр, який обов’язково прикрасить святковий стіл і викличе масу захоплених слів у всіх запрошених.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector