Торт — головне частування святкового столу. І Новий рік не є винятком. На етапі підготовки святкового меню серед розмаїття рецептів господарочкам часом важко вибрати оптимальний варіант. Щоб спростити цю задачу ми зібрали найбільш прості і при цьому смачні рецепти тортів на Новий 2019 рік.
шоколадне задоволення
Приготування солодощів — справжнє диво, при якому з найпростіших інгредієнтів можна отримати неймовірно смачний торт на Новий 2019 рік. І найкращий спосіб відчути себе чарівником — спробувати приготувати смачний шоколадний торт, взявши за основу простий у виконанні рецепт найніжнішого пористого бісквіту.
Для приготування торта знадобиться:
- борошно пшеничне — 250 гр;
- какао-порошок — 55 гр;
- цукор — 300 гр;
- куряче яйце — 2 шт .;
- молоко — 280 мл;
- вершкове масло — 60 гр .;
- оливкова олія — 60 гр .;
- 6% оцет — 1 ст. л .;
- харчова сода — 1,5 ч.л .;
- ванільний цукор — 1 пак .;
- сіль — 1 ч. л .;
З цього набору інгредієнтів виходить один корж діаметром 20 см і висотою в 4-5 см, або ж два такої ж висоти, але діаметром в 16 см.
Насамперед необхідно з’єднати і перемішати всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, какао, сода, ванільний цукор і сіль.
В отриману суху суміш додайте молоко кімнатної температури, розтоплене вершкове масло, потім оливкова олія і два яйця. Влийте 1 ст. л виноградного або яблучного оцту.
Всі інгредієнти ретельно збийте за допомогою міксера. Будьте готові до того, в перші хвилини збивання з’являться розводи масляних плям і грудки. Але буквально через 3-4 хвилини збивання маса придбає однорідну глянсову структуру.
Готову масу викладіть у форму, стінки якої попередньо змазані вершковим маслом. Щоб полегшити процес виймання готового коржа, дно форми краще вистелити пергаментом.
Корж слід випікати протягом години при температурі в 175 ° С. Ступінь готовності перевіряйте дерев’яною шпажкою. Готовий корж вийміть з форми і перекладіть на решітку з тим, щоб зайва волога випарувалася. В результаті вийде ефект, при якому зовні коржі будуть трохи сухуваті, а всередині залишаться вологими і пористими.
При складанні новорічного торта можна використовувати будь-який крем. Для оформлення відмінно підійде звичайний ганаш.
морквяний торт
Основою для виготовлення цих ласощів виступає пухкий повітряний бісквіт, який залишає приємний післясмак пряних спецій і апельсинової цедри.
Для приготування потрібно:
- морква — 275 гр .;
- борошно — 340 гр;
- цукор — 400 гр .;
- рослинне масло — 245 гр .;
- курячі яйця — 4 шт .;
- сода — 8 гр .;
- кориця — 1,5 ч.л.
- мускатний горіх — 1 ч.л.
Спочатку з’єднаєте всі сухі інгредієнти: борошно, сода, мускатний горіх і кориця. В окремій ємності змішайте цукровий пісок з рослинним маслом.
Для отримання більш оригінального кольору і смаку торта використовуйте в рівних частинах білий і коричневий цукор.
Суміш збивайте міксером протягом 3-4 хвилин до моменту придбання однорідної структури. Після цього додайте яйця і знову збийте.
Послідовно введіть сухі компоненти, не перестаючи збивати. Додайте сиру терту і добре віджату морква.
Приготований за таким рецептом бісквітний торт на Новий рік виходить смачним і сам по собі. Але при додаванні начинок він стає просто неймовірним.
Відмінний смак дають карамелізовані горіхи. Для їх приготування необхідно просто обсмажити волоські горіхи в розтопленому цукровому сиропі з розрахунку на 80 гр горіхів 50 гр цукру.
У міру танення розігрітого цукру в сотейнику карамель перетворюється в карамель. Ваше завдання — перемішувати горіхи до тих пір, поки вони не покриються тонким шаром прозорої карамелі.
Вдалим доповненням до карамелізований горіхів виступить припущена в цукрі груша. Плід необхідно очистити від шкірки, вийняти серцевину і порізати дрібними кубиками.
Подрібнену грушу припустити в сотейнику з розтопленим на вогні цукровим піском з розрахунку на 150 гр. плода на 50 гр. цукру.
Щоб зробити торт для зустрічі Нового 2019 року по-справжньому дивним, залишається тільки додати апельсинової цедри. Її зручно зрізати широкими смужками за допомогою спеціального інструменту або Овочечистка.
Зрізану і очищену від білої прошарку цедру поріжте на тонкі смужки. Щоб позбутися від гіркоти, цедру залийте холодною водою, а потім проваріть протягом хвилини. Процедуру повторіть 3 рази.
У сотейник з провареної содою додайте свіжовичавлений сік одного апельсина. Додайте 40 гр. цукру і повторно доведіть до кипіння. З готової цедри злийте зайву рідину і викладіть на серветку для просушування.
Тісто розділіть на три рівні частини. В першу додайте цедру, в другу — припущені в сиропі грушу, в третю — карамелізовані горіхи.
Бісквіти випікайте протягом 40-60 хвилин при температурі в 155 ° С. Готові коржі вийміть з форм, загорніть в харчову плівку і залиште на 5-6 годин в холодильнику.
В якості прошарку підійде звичайний заварний або вершковий крем. Для декорування використовуйте все, що душі завгодно. У нашому випадку це шматочки кумквата і ялинові гілочки.
Торт «на швидку руку»
Якщо у господині немає можливості або бажання витрачати час на створення складного багатошарового торта до Нового 2019 році, можна обмежитися приготуванням не менше смачного ласощі. Його соковита незвичайна текстура нагадує відразу все: і повітряний пряник, і пружний пиріг, і м’яке печиво.
Для приготування потрібно:
- борошно — 280 гр;
- цукор — 180 гр .;
- сметана 15% жирності — 100 гр;
- вершкове масло — 140 гр .;
- куряче яйце — 1 шт .;
- ванільний цукор — 1 пак .;
- розпушувач — 1,5 ч.л .;
- мелена кориця — 1 ч.л .;
- смажені горіхи — 50 гр.
Крім кориці і рубаних горіхів в якості наповнювачів можна використовувати цукати, цедру, мак … Вибір обмежується тільки смаковими уподобаннями любителя солодких експериментів.
Для приготування тіста вершкове масло розтопіть в сотейнику на середньому вогні. Для додання маслу апетитного золотистого відтінку його необхідно злегка прокип’ятити.
Прокип’ячене масло охолодіть до кімнатної температури і збийте з цукром до утворення пишної піни. Послідовно введіть в тісто сметану, борошно, розпушувач.
В результаті має вийти густе тісто з гладкою однорідною структурою. Його необхідно розділити на 2 рівні частини. Першу частину викладіть у форму, рівномірно розподіливши по дну.
Використовувані для начинки горіхи подрібніть, змішайте з парою ложок цукру і кориці. Висипати півпорції заготовки зверху викладеного тесту.
Зверху покладіть другу половину тіста. Верхнім шаром викладіть горіхову начинку.
Випікайте торт 40-60 хвилин при температурі в 160 ° С. Готовність перевіряйте проколюванням шпажкою або натисканням руки. Видалений з духовки торт накрийте рушником, давши йому охолонути до кімнатної температури.
Чізкейк «червоний оксамит»
Хочете здивувати гостей оригінальним тортом, який виділяється незвичайним зовнішнім виглядом і приголомшливим шоколадним смаком? Приготуйте на Новий 2019 рік холодний торт.
Для його приготування потрібні:
- пісочне печиво — 150 гр .;
- сирний сир — 850 гр .;
- молоко — 180 мл .;
- сметана 30% — 100 гр .;
- вершкове масло — 60 гр .;
- цукор — 60 гр .;
- какао — 40 гр .;
- ванілін — 1 пак .;
- желатин — 12 гр .;
- харчовий барвник.
Основою для торта виступає пісочне тісто, приготоване з магазинного печива і вершкового масла. Печиво необхідно перемолоти в крихту за допомогою блендера, а потім змішати з розтопленим маслом.
Готову масу викладіть у форму. При розподілі маси використовуйте плоску основу, наприклад, дно склянки. Утрамбовуючи масу, прикладіть невелике зусилля, щоб між стінками форми не залишалося просвітів.
Порада: Щоб бічні грані торта мали презентабельний зовнішній вигляд, використовуйте бордюрную плівку для кулінарів.
Утрамбовану масу на 30-40 хвилин заберіть в холодильник. Поки вона застигає, приготуйте начинку. Для цього розведіть желатин в холодній воді.
У сотейнику змішайте молоко з цукром і доведіть до кипіння. Зніміть молоко з вогню і, почекавши пару хвилин, додайте желатин.
В окремій ємності збийте міксером сирний сир зі сметаною. Для цієї мети краще всього підійде сир типу «хохланд», «креметте», «маскарпоне» або «каймак».
У готову суміш поступово введіть какао. В результаті маса повинна придбати ніжно-кавовий відтінок.
У сирну начинку влийте тонкою цівкою змішане з желатином молоко. На завершальному етапі додайте харчовий барвник.
Сирну масу викладіть на застиглий корж з подрібненого печива. Розрівняйте поверхню лопаткою, уникаючи утворення повітряних бульбашок.
Готовий торт задекоріруйте на свій смак. У нашому випадку це втоплені в чізкейк печиво. Щоб сирний крем застиг, приберіть торт на 3-4 години в холодильник. Перед подачею на стіл його краще і зовсім приморозив, помістивши на 30 хвилин в морозилку.
Перед безпосередньою подачею на стіл зніміть з торта плівку, а потім доповніть декор зірочками зі збитих вершків і шоколадною крихтою. Різати чізкейк зручно ножем з широким добре нагрітим під струменями гарячої води лезом.