Зміст
Як приготувати торти в домашніх умовах? Прості рецепти з фото допоможуть вибрати той самий, який стане вашою візитною карткою. Торти — улюблені ласощі дітей і дорослих.
А їх різноманітності немає межі:
- бісквітні;
- пісочний;
- шоколадні;
- лимонні;
- без випічки.
Сучасні технології дозволяють спекти торт в мультиварці, духовці, сковороді. Балуєте себе і своїх рідних домашніми тортиками? Ця стаття для вас. Сподіваюся, ви знайдете відповідний рецепт і в черговий раз здивуєте домочадців.
Домашній торт викликає більший інтерес, з’їдається набагато швидше, він найсмачніший у світі. Програти він може лише в оформленні. Цілком зрозуміло. У розпорядженні професійних кондитерів безліч барвників, елементів декору, інструментів для створення солодких шедеврів і, звичайно, відточують роками майстерність.
Домашній торт смачний, він несе в собі любов господині, тепло її рук.
Прості рецепти смачних домашніх тортів
Поговоримо про особливості приготування тортів будинку:
- Етапи приготування легко здійснимі, не вимагають наявності професійних інструментів.
- Набір продуктів простий, інгредієнти доступні.
- Готується швидко.
Мої рецепти відповідають критеріям.
Бісквіт відмінно поєднується з багатьма продуктами, які використовуються для просочення коржів. Крем, варення, джем — все підійде. Прикрашати десерти з бісквіту можна як завгодно.
Торт з вишнею
«Вишневий каприз» — ніжний і не нудотний торт з бісквіту і сирного суфле з вишнею сподобається і дітям, і їхнім батькам.
Підготуйте для бісквіта:
- 5 курячих яєць;
- дві третини склянки цукру;
- борошна півсклянки (можна трохи більше);
- 50 г крохмалю;
- ванілін;
- трохи солі.
Суфле готуємо з:
- 0,5 л вершків;
- 0,3 кг нежирного сирка;
- 5 ложок (їдалень) цукрової пудри;
- одного лимона;
- желатину (20 грам або 8 пластин);
- 300 грам вишні (підійде свіжа, консервована, заморожена;
- 60 мл вишневого соку.
Прикрашати торт будемо за допомогою заливки.
Для неї потрібно підготувати:
- полпакетіка швидко застигає желе для торта червоного кольору (Доктор Уоткер);
- вишневий сік — 50 мл;
- воду — півсклянки;
- цукор — ложка (столова).
готуємо:
- Добре збити яйця, додаючи цукор. Повинна вийти міцна піна. Потім додати сіль і ванілін.
- До яйцям поступово додати крохмаль і борошно, добре перемішавши.
- Застелити форму папером і влити в неї масу. Розігріти духовку до 180 градусів. Буде потрібно хвилин 25-30.
- Виймати приготований бісквіт з форми не відразу. Нехай злегка охолоне.
- Підготувати вишню: відкинути її в друшляк, щоб стік сік.
Приготувати суфле:
- Змішати сир з цукровою пудрою, додати лимонні сік і цедру, ретельно все збити. Замочити у воді (взяти 50 мл теплої води) желатин і добре його розчинити. Перемішати, додавши спочатку три столових ложки сиру, а потім і весь. Вершки збити, додати до сиру. І ще раз все перемішати з соком вишні. Всипати в суфле вишню, відокремивши від нього перед цим приблизно третину.
- Розрізати остиглий бісквіт на два коржі і промазати їх кремом-суфле з вишнею. Приблизно на півгодини відправити торт в холодильник.
- Відокремленої третю крему-суфле обмазати торт по колу — і знову відправити на холод.
- Змішати цукор, желе для торта, воду, вишневий сік і поставити суміш на вогонь. Нагріти до кипіння і покіпятіть хвилинку на слабкому вогні. Злегка остудити заливку, швидко прикрасити нею торт з допомогою великої ложки. А зверху посипати пластівцями мигдалю.
Прекрасна ідея для солодкого подарунка мамі на день народження.
Бісквітний торт зі сметанним кремом в мультиварці: просто і швидко
Незамінний помічник на кухні — мультиварка. Виявляється, в ній відмінно готувати торти. Чудово виходять бісквіти. Спробуйте приготувати «Скелясті гори». Виглядає торт просто офігенно.
тісто:
- три яйця;
- одна ложечка (чайна) розпушувача тесту;
- близько склянки цукру;
- порошок какао — 30 г;
- борошно пшенічная- склянки 1,5.
крем:
- 0,5 кг сметани;
- 150 грам цукрового піску;
- цедри з одного апельсина;
- апельсинового соку (всього три ст. л).
глазур:
- 5 ложок ст.л молока;
- масла (слив.) — 50 г;
- цукор — 0,5 склянки;
- порошок какао — 3 ложки (ст.).
Процес приготування:
- Спочатку збити яйця (обсяг нехай збільшиться приблизно вдвічі). Продовжити збивати, поступово всипаючи цукор. Розпушувач додати в кінці. Змішати борошно з какао-порошком і, попередньо просіяний, додати до яєць.
- Отриману суміш влити в чашу мультиварки, змащену маслом. Включити на годину режим «Випічка».
- Випечений корж розрізати на достатню кількість шматків (приблизно 16):
- Приготувати крем, збивши цукор зі сметаною і додавши апельсинові цедру і сік.
- Змішати масло і молоко, суміш довести до кипіння в мультиварці (режим «Варка»). Додати цукор з какао і п’ять хвилин варити, помішуючи. Так отримуємо глазур.
- Скласти бісквітні шматки гострої стороною догори, вмочуючи кожен в крем. Якщо досить крему, залити їм зібраний торт. Зверху прикрасити глазур’ю.
- Щоб торт добре просочився, поставити його в холод не менше, ніж на 6 годин.
Приготувавши торт «Скелясті гори» хлопчикові або дівчинці на день народження, ви отримаєте масу вдячних слів і прохання спекти його знову.
Домашній торт зі згущеним молоком на день народження — пальчики оближеш
Згущене молоко — привіт з дитинства. Дівчатка і хлопчики її просто обожнюють. Тому в розмові про торти обійти увагою прості рецепти з солодкими компонентами можна.
Постарайтеся купити якісне згущене молоко, що складається з молока і цукру. Читайте склад перед покупкою. Рецептів десертів зі згущеним молоком багато. Серед них є рецепт швидкого торта з вареним згущеним молоком.
Цей десерт швидко готується і смачним виходить.
Для нього потрібні:
- сметана — 230 г;
- маргарин — 150 г;
- масло вершкове-е — 200 г;
- борошно — пара склянок;
- варена згущене молоко — одна банка.
Як готувати:
- Сметану, маргарин і борошно добре перемішати.
- Розкачати шість тонких коржів, випекти їх в духовці (нагрів її до 180-200 градусів). Печуться коржі швидко, кілька хвилин.
- Змішавши варену згущенку з маслом вершковим, збити до отримання ніжного однорідного крему.
- Коржі з’єднати, кожен промазав кремом. Тортик прикрасити горішками, шоколадною крихтою.
Шалено смачні торти на день народження
Торти листкові тануть, потрапивши в рот, якщо добре перейняті правильним кремом, і тому заслужено улюблені багатьма. Напевно, одним з найбільш відомих листкових тортів є «Наполеон». Але є багато інших чудових десертів. Наприклад, такий, де шари печуться на сковорідці.
Необхідні для тіста:
- борошно — півкілограма;
- згущене молоко — одна баночка;
- яйце — одне;
- сода — одна ч.л., гашене в оцті.
Для крему заварного:
- один пакет ванільного цукру;
- цукор — 0,2 кг;
- молоко — 0.5 л;
- слив. масло вершкове — 200 г;
- пара яєць;
- три ст. л борошна.
Будуть потрібні і волоські горіхи (приблизно двісті грам).
Порядок дій:
- Борошно, цукор, ваніль і яйця розмішати в молоці. До кипіння довести, весь час помішуючи (вогонь слабкий). Крем повинен загуснути.
Прибравши з плити, трохи остудивши, додати в нього розм’якшене масло і збити. - Після влити в крем молоко згущене і перемішати.
- Всипати борошно і соду.
- Приготувати тісто, змішавши інгредієнти. Воно не повинно бути щільним і липнути до рук.
На вісім частин розділити тісто, кожну, розкотивши, обрізати, виходячи з діаметра сковороди. - Коржі обсмажити на маленькому вогні з кожного боку.
- Теплі майбутні шари торта добре промазати кремом. Горіхами або шматочками коржів прикрасити торт.
От і все. Нехай тортик постоїть годинку. Можна пригощати чоловіка, друзів.
Шоколадні торти — поза конкуренцією у багатьох ласунів. Просто додавши в тісто какао-порошок, ви отримуєте абсолютно новий десерт.
Шоколад — важлива складова в кондитерському мистецтві. Існує безліч простих рецептів шоколадних тортиків, пропоную рецепт одного з улюблених мною тортів.
Торт з шоколадно-мигдалевого бісквіта
Я і мої подруги — великі любительки кави і гіркого шоколаду. Кілька років я на свій день народження печу шоколадний десерт, який становить відмінний дует з нашим улюбленим напоєм. Особливість мого рецепту — відсутність борошна, зате багато шоколаду, і готується швидко.
Отже, вам буде потрібно:
- вершкового масла — 25 г (+ трохи для змащування форми);
- 200-225 грам чорного шоколаду;
- п’ять яєць;
- пудри цукрової — 175 г;
- дві ложки молока (їдалень);
- 125 грам подрібнених мигдальних горіхів.
- Розтопіть шоколад на водяній бані, в мікрохвильовці або в духовці.
- Додайте до розплавленого шоколаду вершкове олію і розмішайте.
- Всипте, в попередньо охолоджені білки, пудру і збийте до гарної красивої піни.
- Жовтки потрібно збити і акуратно перемішати з білками, а потім з шоколадом і горіхами. Ще раз все добре перемішати з молоком.
- Вилийте отриману суміш у форму і випікайте корж хвилин 35-45.
- Остудивши корж у формі, переверніть обережно на блюдо. Залишилося посипати цукровою пудрою. Частування готово!
Торт вийде по-справжньому шоколадний, без додаткового присмаку. Його можна три дні зберігати в холодильнику, загорнувши в плівку і поклавши в контейнер. Два місяці в морозильній камері.
Більшість тортів печуться в духовці. Але є рецепти без випічки: з морозива, печива, млинців. Просто, швидко і смачно.
Млинцевий торт
Пропоную розглянути рецепт торта. Він і листковий, і зі згущеним молоком, і без випічки в духовки одночасно! Залишилися не з’їденими млинці, приготуйте з них тортик.
Буде потрібно:
- 12 штук млинців;
- горіхи волоські — 100 грам;
- згущене молоко — одна банка;
- 100-150 грам вареної згущенки.
процес:
- Подрібнити обсмажені на сковороді без масла горіхи.
- Змішати горіхи зі згущеним молоком.
- Скласти млинці стопкою, промазав кожен згущеним молоком з горіхами.
- Верхній млинець промазати вареної згущеним молоком і посипати волоськими горіхами.
Апетитний млинцевий десерт готовий!
Найсмачніший торт на кефірі «Трухлявий пень»
Кефір зазвичай використовується при випічці пирогів і оладок. Він стане в нагоді і для приготування смачного тортика в домашніх умовах «Трухлявий пень».
Продуктів потрібно небагато:
- пара яєць;
- цукор — стакан (для тесту) і ще 50 г (для крему);
- по склянці варення і кефіру (можна кислого молока);
- дві ложечки чайних соди;
- приблизно 2 склянки борошна;
- сметана — 0,5 кг.
Готується просто:
- Збити цукор і яйця.
- З кефіром змішати соду.
- Перемішати яйця з цукром, варенням, додати кефір із содою і борошно.
- Вилити рідке (стікає з ложки) тісто в форму і випікати в духовці близько 20-23 хвилин. Спекти два коржі, кожен розрізати. Коржів буде чотири.
- Коржі просочити сиропом.
- Збитою з цукром сметаною промазати коржі.
Рецепт чудовий, на фото різні варіанти прикрас.
Рецепт приготування швидкого і самого смачного торта
І ще один рецепт торта без борошна — горіховий.
знадобиться:
- цукор — трохи менше півсклянки;
- яйця — три штучки;
- будь-які горіхи — 1 стакан (очищені);
- розпушувач — 1 ложечка чайна.
Готується десерт швидко:
- Горіхи подрібнити буквально в пил. Збити з яйцями цукор, додавши горіхи.
- Виливши в силіконову форму отриману суміш, відправити її на п’ять хвилин в мікрохвильовку. Включити піч на максимальну потужність.
- Корж обмазати улюбленим кремом або розтопленим шоколадом.
Прикраса за вами. Чим більше коржів ви зробите, тим вища і красивіша буде торт.
Думаю, на сьогодні досить. На кілька свят вперед можна підготуватися! Сподіваюся, серед підібраних мною простих рецептів приготування тортів в домашніх умовах, знайдеться, який припаде до душі.
Діліться з друзями статтею і приходьте знову за новими ідеями.