Що повинно бути на новорічному столі в 2020 році | в новий рік

Меню новорічного столу часто становлять не тільки виходячи з переваг домочадців і запрошених на святкову вечерю рідних і близьких, а й відповідно до смаків покровителя наступаючого року. Що ж повинно бути на новорічному столі, щоб заслужити прихильність металевої щури, яка стане господаркою 2020 роки?

Основні рекомендації

Існує кілька правил, якими варто керуватися при підготовці святкового столу.

  1. Щур любить достаток, тому стіл повинен бути щедро заставлений частуваннями.
  2. Хоч гризун і вважається всеїдних, особливо він любить всілякі горішки та крупи, отже, вони повинні бути присутніми в меню.
  3. Оцінить господиня 2020 року вишукані і оригінально прикрашені страви.
  4. Чи не занадто любить щурики жирне м’ясо, тому намагайтеся звести до мінімуму його наявність.
  5. Одні впевнені, що гризуни люблять сир, інші вважають, що вони його ненавидять. Тому розумно буде включити цей продукт лише в якості інгредієнта в якомусь салаті. Якщо хочете справити враження на гостей, то цікавим рішенням стане сирна фондюшница.
  6. Гриби порадують покровительку майбутнього року, тому не бійтеся включати їх в раціон.
  7. Для зустрічі Нового року необхідно запастися шампанським або приготувати коктейлі з мінімальним вмістом спирту.

Новорічні коктейлі

Меню

Складати святкове меню варто виходячи із запропонованих вище рекомендацій. Обов’язково придумайте основне блюдо, кілька салатів і закусок, а також напої та десерт. Подбайте про оригінальний прикрасі святкових страв. Для цього відмінно підійдуть гілочки розмарину, які нагадують ялинкові, фігурки мишей з яєць і / або мишачі вушка з фруктів / овочів

Основна страва має бути м’ясним. Стейки, буженина, шашлик, запечена курка або індичка і подібні до них страви стануть ідеальним частуванням. Якщо ви любите рибу, то не потрібно відмовлятися від неї. Однак перевагу віддавайте морської. Як гарнір ідеально до м’яса підійдуть тушковані або приготовані на пару / грилі овочі, а також злакові.

У салатах також обов’язкова наявність м’яса. Це може бути традиційне олів’є, гранатовий браслет з куркою, ташкентський з яловичиною і т.д. Неодмінно поставте кошик з фруктами. Щурик Не проти поласувати яблуками, грушами, ананасами і т.д. А якщо нарізати їх в техніці карвінг, то вони стануть справжньою окрасою застілля.

Незважаючи на те, що в новорічну ніч до десерту часто справа не доходить, він все-таки повинен бути. Господиня 2020 року оцінить, якщо в його складі буде сир. Чізкейк, червоний оксамит, навіть тірамісу — все це стане чудовим солодким закінченням святкового застілля, ну або доповненням до кави вранці першого січня.

Торт і кава

Зразкове меню

Якщо ви не знаєте, що приготувати на Новий рік 2020 року, то пропонуємо кілька відмінних ідей.

М’ясний рулет з сиром і грибами

Вам будуть потрібні:

  • фарш м’ясний — 650 г;
  • печериці — 200 г;
  • сир твердий — 100 г;
  • яйце — 1 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • морква варена — 1 шт .;
  • майонез — 2 ст. л .;
  • масло рослинне — 2 ст. л .;
  • сіль за смаком;
  • зелень — для прикраси.

М'ясний рулет з сиром і грибами

процес:

  1. Лук пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Фарш змішуємо з цибулею і сирим яйцем.
  3. Додаємо спеції. Перемішуємо.
  4. Печериці, попередньо нарізані невеликими брусочками, обсмажити на олії протягом 5 хвилин.
  5. Морква ріжемо брусочками.
  6. На застелений фольгою деко викладаємо фарш у формі прямокутника висотою близько 1,5 см.
  7. Зверху кладемо гриби і моркву.
  8. Загортаємо в рулет.
  9. Змащуємо зверху і з боків майонезом і посипаємо тертим сиром.
  10. Запікаємо в духовці протягом півгодини при температурі 200 градусів.
  11. Злегка остиглий рулет нарізаємо на порційні шматки, прикрашаємо зеленню і подаємо гостям.

Салат з куркою і чорносливом

Вам будуть потрібні:

  • куряче філе варене — 500 г;
  • яйця, зварені круто, — 5 шт .;
  • огірок свіжий — 1 шт .;
  • чорнослив — 150 г;
  • горіхи волоські — 100 г;
  • майонез — 100 г;
  • спеції і зелень — за смаком.

Салат з куркою і чорносливом

процес:

  1. Яйця натираємо на крупній тертці.
  2. Філе ріжемо кубиками середнього розміру.
  3. Промитий чорнослив нарізаємо не сильно дрібно.
  4. Огірки ріжемо великою соломкою.
  5. Подрібнюємо горіхи качалкою або в блендері.
  6. Викладаємо шарами в наступному порядку — огірки, курка, майонез, спеції, 1/2 чорносливу, яйця, сіль, майонез, чорнослив, горіхи.
  7. Прикрашаємо зеленню, прибираємо на деякий час в прохолодне місце, щоб салат просочився.

Тірамісу

Вам будуть потрібні:

  • савоярді — 200 г;
  • маскарпоне — 500 г;
  • яйце — 4 шт .;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • еспресо — 300 мл;
  • марсала — 200 мл;
  • гіркий шоколад.

Тірамісу

процес:

  1. Відокремлюємо білки від жовтків. Перші збиваємо до міцних пік.
  2. Жовтки розтираємо з цукровою пудрою.
  3. Додаємо маскарпоне. Перемішуємо.
  4. Акуратно в сирно-яєчну масу вводимо білки.
  5. Кава змішуємо з вином.
  6. У кавово-алкогольний склад на пару секунд занурюємо савоярді.
  7. Просоченими савоярді рівним шаром застилає дно форми.
  8. Зверху розподіляємо половину крему, потім — знову печиво і крем, що залишився.
  9. Десерт відправляємо на 5-6 годин в холодильник. Перед подачею посипаємо тертим шоколадом.

сервіровка

Після того як святкове меню було складено, належить продумати сервіровку. Щур в деякій мірі все ж домашня тварина, любить вона затишок, тому і декор столу на Новий 2020 рік має бути відповідним.

В оформленні повинні переважати білий, жовтий, помаранчевий, золотий, коричневий, сірий і чорний кольори.

Сервіровка новорічного столу

Красива скатертина з натуральних матеріалів (наприклад, з льону) обов’язкове. Існує правило, що чим яскравіше скатертину, тим лаконічніше дизайн посуду. Як доповнення до неї необхідні і серветки. Їх можна як просто згорнути рулоном, так і закріпити кільцем або обмотати мотузкою. Кілька років трендом вважається використання Раннера (довга вузька доріжка посередині столу), тому не зайвим буде придбати і його.

Столові прибори будуть виграшно виглядатиме на тарілках. Ложку, вилку і ніж можна перев’язати стрічкою / мотузкою, що підходить під загальну концепцію оформлення. Якщо є час, то можна поекспериментувати — серветку скласти у формі ялинки (маса майстер-класів є в Мережі) і вставити в неї прилади.

Не варто забувати про свічках. Невеликі, але масивні декоративні свічки будуть мати гарний вигляд. При цьому якщо немає бажання, то їх не треба запалювати. Оригінальною прикрасою може стати і композиція з ялинкових лап / гілок / фруктів, а її родзинкою виявляться палички кориці.

І на останок. Головне — на столі в новорічну ніч повинен бути присутнім символ 2020 року. Чарівна щурики з порцеляни, пластику або дерева виявиться не тільки прикрасою, але і талісманом, що привертає удачу і здоров’я.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector