Привіт, любителі порадувати своїх домочадців і гостей смачною і здоровою їжею. Аромат шаурми знаком кожному з нас, але не варто поспішати купувати її у невідомого вуличного торговця. Спробуйте приготувати шаурму самостійно.
Виходить чудово. Дуже добре підходить для вечері, для перекусів, можна взяти з собою в офіс або дати дитині в школу, а якщо раптово нагрянули гості, краще частування годі й шукати.
Одного разу мій старший син зі своєю нареченою приготували цю страву на моїй кухні. Шаурма по-домашньому з куркою, покроковий рецепт якої ви сьогодні дізнаєтеся, вийшла на славу. Навіть найменша дитина наминав за обидві щоки незвичайне за смаковими якостями страву.
Інгредієнти:
- лаваш;
- куряче філе, або вже готовий курячий фарш;
- свіжі огірки;
- білокачанна капуста;
- морквина по-корейськи;
- свіжа зелень;
- майонез;
- кетчуп;
- сіль і спеції за смаком.
- Філе або курячий фарш перемішати з сіллю і спеціями, обсмажити на сковороді в невеликій кількості рослинного або вершкового масла до готовності.
- Лаваш розкачати, розрізати на однакові частини (розмір залежить від бажаного розміру готової шаурми), розкласти на столі.
- У нижній частині кожного аркуша зробити невелику сіточку з майонезу і кетчупу (при бажанні можна додати гірчицю).
- Зверху на соуси викласти обсмажене куряче м’ясо.
- Далі — дрібно нашатковану капусту. Якщо капуста молода, віджимати руками не треба, достатньо трохи посолити, а якщо стара, краще добре пом’яти, щоб вона стала більш соковитою.
- Наступний шар — корейська морква.
- На середній терці натерти огірки, викласти їх на морквину і зверху знову зробити сіточку з майонезу.
- Згорнути «конвертики» з лаваша.
- Кожен скропити водою.
- Надіслати в мікрохвильовку на 5-7 хвилин в середньому режимі.
Смачна і соковита, на вигляд апетитна і ароматна шаурма по-домашньому готова.
Смачного!
Не забувайте залишати свої відгуки про рецепт, діліться посиланням на статтю в своїх групах або розміщуйте її в статусах. Напишіть які інгредієнти використовуєте ви, щоб начинити лаваш. Мені і моїм читачам буде цікаво. До нових зустрічей на «Острівці позитиву». Успіхів!