Зміст
- 1 Святковий салат з рибою холодного копчення
- 2 Теплий салат з сьомгою і редискою: рецепт без майонезу
- 3 Новорічний салат з рибою і морепродуктами
- 4 Салат «Мімоза» з плавленим сиром
- 5 Святковий салат з червоною рибою і креветками — рибний торт
- 6 Новорічний салат з чіпсами і сардиною
- 7 Салат з рибою з консервованої сайри з картоплею
- 8 Рибний салат з консервованої горбуші
- 9 Листковий салат з рибою, грибами, морквою і цибулею на Новий рік 2020
- 10 Салат з рисом і консервованою рибою
Найпопулярніші страви на святковому столі — це салати з рибою, легкі і дуже смачні страви, які на Новий рік 2020 обов’язково слід включити в список страв для приготування. Готувати їх швидко, тому труднощів не буде. Найчастіше господині використовують для рибних святкових салатів слабосоленую червону рибу — форель, сьомгу або лосось.
Не менш смачними виходять страви з копченою рибою — холодного або гарячого копчення. Крім того, якщо використовувати свіжу рибу і попередньо її обсмажити, відварити або запекти в духовці, святкові салати будуть ситними і цікавими на смак.
Звичайно ж, до рибних салатом можна додавати улюблені спеції. Як відомо, багато відомих і популярні салати містити в своєму складі консервовану рибу — сайра, горбуша, анчоуси, тунець. Різноманіття рецептів рибних салатів на святковий стіл вразить будь-яку уяву.
При цьому, будь-який вид риби ідеально поєднується з іншими звичними нам продуктами: картопля, рис, помідори, свіжі огірки, квасолю, морепродукти і консервована кукурудза. На нашому сайті найкраща добірка перевірених рецептів салатів з рибою на Новий 2020 рік Щура. Вибирайте і готуйте із задоволенням, веселих свят і новорічного настрою!
Святковий салат з рибою холодного копчення
Цікаве поєднання смаку копченої форелі, солоних або маринованих огірків і гострої гірчиці з хроном зробить рибний салат головною прикрасою новорічного столу. Готувати таке блюдо одне задоволення!
Інгредієнти:
- 1 велика копчена форель;
- 1 морква;
- 3 яйця;
- 4 консервованих огірка середнього розміру;
- 1 маленька цибулина;
- по 3 ст. л. майонезу і густих вершків;
- по 0,5 ч.л. хрону і гірчиці;
- сіль перець.
Як готувати:
- Картопля вимити і відварити в мундирі, і моркву відварити до готовності, близько 20 хвилин.
- Яйця зварити круто.
- Охолодити овочі та яйця, очистити і нарізати кубиками.
- Нарізати кубиками огірки і цибуля.
- Скласти всі підготовлені продукти в салатницю. Додати вершки, майонез, рубану петрушку, гірчицю, хрін, сіль і перець і все ретельно перемішати.
Нарешті, додати шматочки риби і акуратно перемішати. Святковий салат з копченої риби подавати охолодженим на новорічний стіл.
Теплий салат з сьомгою і редискою: рецепт без майонезу
Легкий салат з рибою без майонезу і зі свіжим смаком редису сподобається всім без винятку гостям, які зберуться за святковим столом в новорічну ніч. До того ж легке блюдо не залишить після себе відчуття тяжкості і бажання подрімати.
Інгредієнти:
- Сьомга свіжа (стейк) — 200 г;
- салатний мікс (Айсберг, рукола і ін.) — 200 г;
- редис — 3 шт .;
- цедра (крупно терта) — 1 ст. л .;
- лимонний сік — 4 ст. л .;
- оливкова олія — 3 ст. л .;
- мед рідкий — 1 ч. л .;
- сіль, перець за смаком.
Як зробити:
1. Рибу помити, обсушити, посолити, поперчити, полити столовою ложкою лимонного соку і запекти в розігрітій до 200 духовці протягом ~ 15 хвилиночок і розібрати на шматочки.
2. Змішати до однорідної консистенції сік лимона з маслом і медом.
3. Скласти в одну миску листя салатів, тонкі кружальця редиски, цитрусових цедру і сьомгу — полити все заправкою і акуратно перемішати.
Ось такий святковий теплий салат з сьомгою і редискою у нас вийшов. Гарного настрою і веселого Нового року 2020!
Салати з рибою без майонезу на Новий рік 2020
Новорічний салат з рибою і морепродуктами
Смачний і оригінальний салат з морепродуктів з слабосоленої сьомгою. Незважаючи на кількісний склад, готується він швидко і просто, а виходить дуже ефектним і, звичайно ж, дуже ситним. Здивуйте своїх гостей і прикрасьте блюдо трояндами з сьомги!
Інгредієнти:
- сьомга слабосолона — 250 г;
- креветки чищені — 300 г;
- кальмари — 200 г;
- яйця варені — 5 шт .;
- сир твердий — 150 г;
- ікра червона — 100 г;
- рис — 100 г;
- зелень;
- сіль, майонез за смаком.
рецепт:
1. Рис промити до прозорої води, залити окропом (в два рази більше кількості крупи) і варити приблизно 15 хв. після закипання на маленькому вогні під кришкою, до готовності.
2. Кальмарів ошпарити, стягнути плівку і проварити тушки протягом двох хвилин в сильно солоній киплячій воді, а потім остудити і нарізати смужками.
3. Креветки відварити або обсмажити; посолити.
4. Яйця порубати, сир натерти на крупній тертці.
5. Заправити охолоджені продукти майонезом, досолити, перемішати, укласти гіркою на блюдо, прикрасити відкладеними (за бажанням) креветками і ікрою.
6. Сьомгу нарізати тонкими широкими смужками, згорнути з них трояндочки і «посадити» в салат.
Салат з сьомги з морепродуктів готовий, кличте гостей за святковий стіл.
Салати з рибою і креветками на Новий рік 2020
Салат «Мімоза» з плавленим сиром
Дуже багато хто знає, наскільки смачний і в той же час простий у приготуванні цей салат. «Мімозою» його називають через зовнішньої схожості з однойменною осіннім квіткою. Варіантів приготування цього самого новорічного салату маса.
Кожна господиня на свій розсуд може додавати або прибирати інгредієнти. Але! Основними компонентами завжди повинні залишитися рибні консерви, яєчний білок і вершкове масло.
Ще наші мами і бабусі готували салат Мімоза на новорічні свята і дні народження саме за таким рецептом.
Порада: Основним з інгредієнтів цього салату також вважається цибуля (свіжий або маринований). Класти його в це блюдо чи ні — рішення за вами.
Інгредієнти:
- Консерви рибні — Сардина, 1 шт .;
- яйця — 4 шт .;
- морква середнього розміру — 2 шт .;
- сирок плавлений — 2 шт .;
- масло вершкове — 50-70 г;
- майонез — 1 упаковка;
- зелень — петрушка;
- кухонне приладдя — терка велика, салатниця.
Салат «Мімоза» з плавленим сиром приготування:
Яйця моєму під проточною водою. Опускаємо в глибоку ємність, заливаємо водою. Ставимо на середній вогонь варитися. Варимо не менше 10-15 хв. Також чинимо з морквою. Але варимо протягом півгодини і більше. Готова морква повинна легко проколюватися виделкою і бути м’якою.
Поки овочі варяться, займемося сиром. Сир для цього салату можна брати як і твердих сортів, так і самий звичайний — плавлений сирок «з дитинства». Сир тремо на крупній тертці.
Перший шаром викладаємо його в салатницю. Заливаємо майонезом. Перемішуємо маленькою ложкою.
Рибні консерви відкриваємо, виливаємо всю рідину. У салаті вона нам не потрібна ні в якому разі. Рибні скибочки викладаємо в тарілку.
Добре розминаємо ложкою або виделкою до однорідної маси. Відправляємо в салатницю другим шаром слід за сиром.
Заливаємо майонезом.
Салати з рибою і кукурудзою на Новий рік 2020
Поки ми приготували практично половину салату, яйця зварилися. Очищаємо від шкаралупи. І відокремлюємо білки від жовтків.
Білки тремо на крупну тертку. Це буде третій шар салату. Додаємо майонез. Тут можна трохи підсолити цей шар.
Наступний шар найцікавіший — вершкове масло. Можна сказати, що це секрет ніжності цього салату. Масло має бути холодним, щоб його легше було терти на тертці. Трьом масло і викладаємо в салат. Чи не перемішуємо. Морква очищаємо від шкірки, трьом на крупній тертці.
Рівним шаром перекладаємо в салат слідом за маслом. Заливаємо майонезом. Останній шар — трьом жовтки.
З вареної моркви вирізаємо квіточки для прикраси. Додаємо зелень. Серединки квітів можна зробити з крапельки майонезу.
Рибний салат «Мімоза» з плавленим сиром готовий. Ваші гості будуть приємно здивовані його ніжному смаку.
Святковий салат з червоною рибою і креветками — рибний торт
Новорічний салат з чіпсами і сардиною
Рецепт рибного салату з консервованими сардинами складається всього з п’яти інгредієнтів, але, повірте, він дуже смачний.
Обов’язково приготуйте такий салат до новорічного столу. Він сподобається тим, хто любить рибні салати.
Крім того, він виходить дуже яскравим і соковитим, а також неймовірно хрустким за смаком завдяки свіжої моркви і крихтам з картопляних чіпсів.
Для цього салату вибирайте сардину, консервовану у власному соку або з додаванням олії, але не в маслі, інакше страва буде занадто жирним.
А чіпси краще вибрати нейтрального смаку або з яким-небудь рибним смаком, щоб підкреслити смак сардини (наприклад, сир, краби, морський коктейль і т. П.).
На десерт в новорічну ніч ви можете приготувати торт з сирним кремом, який можна приготувати заздалегідь.
Необхідні інгредієнти для приготування салату:
- 1 банка консервованих сардин;
- 4 курячих яйця;
- 6-7 невеликих морквин;
- 150 грамів картопляних чіпсів;
- майонез для перемазиванія шарів.
Листковий салат з сардинами і чіпсами — як готувати:
Поставте відварюватися яйця. Зваріть їх круто (10 хвилин з моменту закипання), а потім остудіть в холодній воді, щоб шкаралупа краще чистили. Відріжте кінці у моркви і очистіть її. Дуже зручно робити це за допомогою ножа- «економки».
Помийте коренеплоди і натріть їх на крупній тертці.
Акуратно відкрийте банку консервів, викладіть рибу в невелику глибоку миску разом з соком. За допомогою вилки розімніть сардини, поки вони не перетворяться в однорідну масу. Остигнули яйця очистіть від шкаралупи. Натріть їх на крупній тертці.
Скришити картопляні чіпси. Це дуже зручно робити прямо в упаковці, а потім висипати в якусь тарілку. На дно ємності, в якій ви будете подавати салат, викладіть яйця рівним шаром. Змастіть шар невеликою кількістю майонезу.
Потім викладіть подрібнені сардини і розрівняйте.
Сардини також покрийте майонезом. Потім покладіть натерту моркву. В самому кінці зверху присипте покришеними чіпсами.
Краще посипати чіпсами салат перед самою подачею, щоб вони не розм’якли і були хрусткими.
Найкраще подавати цей салат в прозорій посуді, щоб було видно його шари. Приємного апетиту і веселих свят!
Салат з рибою з консервованої сайри з картоплею
Ще один рецепт смачного салату з рибою, який залишиться у вашій записній книжці. Його можна готувати як на святковий стіл, так і на повсякденний вечерю. Готувати його дуже швидко, так що залишиться час на підготовку до Нового року.
Вам знадобиться:
- 500 г дрібного картоплі;
- 2 середніх червоних цибулини;
- 150 г консервованої сайри, філе анчоусів або оселедця;
- 3 ст ложки оливкової олії;
- 1 ст. ложка 3% -ного оцту (можна винного);
- 1 ч. Ложка французької (зерновий) гірчиці;
- петрушка, сіль.
приготування
Картоплю відварюємо в мундирі, охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо круглими товстими скибочками. Нарізаємо тонкими кільцями цибулю. Подрібнюємо шматочки сайри. Промиваємо і дрібно рубаємо петрушку.
До речі, в цьому салаті консервовану сайру можна замінити на філе анчоусів або оселедця. А якщо анчоуси не крупніше — їх можна покласти в салат цілими тушками. Буде смачно!
Робимо заправку: змішуємо оливкову олію з оцтом, додаємо гірчицю і сіль за смаком, добре перемішуємо.
Викладаємо салат в салатник шарами: картопля, цибуля і риба. Поливаємо заправкою. Посипаємо нарубаної зеленню.
Смачний картопляний салат — до Вашого святкового столу! Смачного!
Салат можна додатково посипати часниковими грінками з житнього хліба.
Листкові салати з рибою на Новий рік
Рибний салат з консервованої горбуші
Цей дуже смачний і цікавий рецепт салату відомий не так давно, але вже завоював популярність у господинь. Простота приготування підкуповує. Для святкового листкового салату з рибою потрібні продукти, які завжди є в холодильнику.
Тому-то він і вважається простим. Але це ніяк не відбивається на його смакових якостях, гостям він обов’язково сподобається. Незвичайне поєднання консервованої горбуші з помідорами і яйцями здивує ваших гостей в цю новорічну ніч.
продукти:
- горбуша консервована — 1 банка;
- яйця — 7 шт .;
- помідори черрі або маленькі іншого сорту;
- яблуко — 1 шт .;
- майонез;
- огірок свежій- 1 шт .;
- петрушка;
- сіль і спеції за смаком.
приготування:
Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи і окремо трьом білок і окремо жовток на дрібній тертці. Горбушу дістаємо з банки, зливаємо всю рідину і розчавлює виделкою, якщо попадаються кісточки прибираємо їх.
Яблуко моєму і також трьом на дрібній тертці, можна очистити від шкірки — це за вашим бажанням вже. Краще брати кисле яблуко, наприклад Антонівка. Огірок миємо й ріжемо на кружечки.
Салат робиться шарами:
- 1 шар — білок
- 2 шар — горбуша
- 3 шар — яблуко
- 4 шар — частина жовтка
Кожен шар Промазуємо майонезом і прикрашаємо залишилися жовтком. Петрушку викладаємо у вигляді гілочок і наші маленькі помідори як ягідки, а огірок по краю тарілки навколо салату. Виглядає дуже красиво і апетитно, а головне смачно.
Листковий салат з рибою, грибами, морквою і цибулею на Новий рік 2020
Салат за цим рецептом виходить красивим, яскравим, незвичайним і дивовижно смачним. Салат готується легко і просто і він чудова альтернатива класичному салату «Оселедець під шубою». Салат можна приготувати як в звичайний день, так і на святковий стіл.
Діаметр кондитерського кільця 20 см.
Інгредієнти:
- 1 слабосолона оселедець;
- 2 невеликих варених картоплі;
- 2 невеликі головки ріпчастої цибулі;
- 2 великі морквини;
- 300 м свіжих печериць;
3 варені круто яйця; - майонез;
- сіль, перець чорний мелений за смаком;
- рослинне масло для смаження.
Салат з рисом і консервованою рибою
Серія «Салати з консервованої риби» триває. Салат з рисом і консервованою рибою приготувати дуже просто. Рибку можна використовувати сайру, сардину, горбушу, скумбрію.
Майонез може бути класичний провансаль або сорт з низьким вмістом жирів, звичайно кращий варіант майонез домашнього приготування, якщо самі не готуєте то, вибирайте соус до смаку.
Для приготування потрібні:
- рис — 200 грам;
- консервована риба — 1 банка;
- майонез — 5 столових ложок;
- зелена цибуля — пучок;
- свіжа зелень петрушки — для прикраси.
Рис перебираємо, промиваємо і відварюємо в трохи підсоленій воді до повної готовності. Рибні консерви відкриваємо, виймаємо рибку і в глибокій тарілочці подрібнюємо її виделкою. Зелену цибулю нарізаємо довільно.
На порційні тарілочки ставимо кільця, для оформлення красивих порційних салатів і починаємо фантазувати на тему смачного рибного салату.
Перший шар кладемо рис, утрамбовуємо його і змащуємо тонким шаром майонезу. Другий шар рибний. Його теж закріплюємо майонезом. Третій шар теж рис. Знову тонкий шар майонезу. Зверху прикрашаємо салат петрушкою і зеленою цибулькою. Результат — просто, швидко і смачно! Салат з рисом і рибними консервами на Новий рік 2020 готовий!