Зміст
Уявити новорічну ніч без багато накритого столу просто неможливо. Існує класика — олів’є, оселедець під шубою, мімоза. Однак якщо ви хочете спробувати щось новеньке і здивувати гостей, то пропонуємо вам підбірку оригінальних і смачних салатиків на Новий 2019 рік.
вінок
Вам будуть потрібні:
- зварені круто яйця — 2 шт .;
- яловичина варена — 250 г;
- сир — 150 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт .;
- огірок свіжий і солоний — по 1 шт .;
- помідори черрі — 4-5 шт .;
- кріп — 2 пучка;
- сіль, перець — за смаком;
- оливкова олія, бальзамічний оцет, соєвий соус — по 1 ст. л .;
- базилік сушений — щіпка;
- майонез — 150-200 г.
приготування
- За кілька годин до створення салату (а краще напередодні ввечері) цибулю чистимо, ріжемо півкільцями або ще дрібніше. Заливаємо маринадом з бальзамічного оцту, оливкового масла, соєвого соусу з додаванням базиліка. Прибираємо в холодильник.
За 5-6 годин до настання головною ночі приступаємо до основного етапу:
- Яловичину ріжемо невеликими кубиками.
- Яйця і сир натираємо на середній тертці.
- Два види огірків ріжемо соломкою, цибулю ріпчасту — півкільцями.
- У центр плоскої тарілки ставимо круглий стакан.
- Викладаємо шар м’яса. Присолюємо. Змащуємо майонезом.
- Слідом кладемо свіжі огірочки. Знову майонез.
- Тепер черга сиру.
- На сир викладаємо солоні огірки. Соус.
- Кладемо шар цибулі. Не забудьте попередньо гарненько його віджати, щоб позбавити від зайвої рідини. Змащуємо майонезом.
- На завершення посипаємо яйцями і рясно обмазуємо майонезом.
- Акуратно виймаємо стакан з салату до Нового року 2019.
- Прикрашаємо гілочками кропу і черрі.
Червона Шапочка
Вам будуть потрібні:
- куряча грудка копчена — 350 г;
- картопля, зварена в мундирі, — 350 г;
- морква варена — 400 г;
- сир — 150 г;
- горіхи волоські — 60 г;
- яйця — 5 шт .;
- майонез — 300 г;
- зерна граната.
приготування
- Картоплю і моркву чистимо. Нарізаємо кубиками розміром приблизно 1 см.
- Змішуємо овочі (окремо) з невеликою кількістю соусу.
- Яйця чистимо. Подрібнюємо.
- Курячі грудки теж ріжемо дрібними кубиками.
- Сир натираємо.
- Горіхи чистимо. Подрібнюємо в блендері або качалкою.
- У центр тарілки поміщаємо кільце для салатів.
- Викладаємо картоплю.
- На картопля кладемо курку і робимо майонезну сіточку.
- Посипаємо горіхами.
- Формуємо шар з сиру, не забувши змастити його майонезом.
- Тепер черга моркви.
- Останній шар — яйця, їх теж потрібно змастити соусом.
- В самому кінці робимо «червону шапочку» з зерен граната. Даємо новорічного салату на 2019 рік просочитися і ставимо на стіл, прибравши кільце.
принцеса
Вам будуть потрібні:
- лосось, консервований у власному соку, — 240 г;
- кукурудза консервована — 150 г;
- сир «Російський» — 200 г;
- яйця, зварені круто, — 6 шт .;
- цибуля ріпчаста — 1 шт .;
- яблука зелених сортів — 2 шт .;
- лимонний сік — 1 ч. л .;
- сіль, перець — за смаком;
- майонез.
Для подачі:
- червона риба слабосолона — 250 г;
- ікра червона — 1 ст. л. (за бажанням);
- яйця перепелині — 2 шт .;
- крем-сир — 3 ст. л .;
- зелень (петрушка, кріп).
приготування:
- Рибу звільняємо від зайвої рідини і розминаємо виделкою.
- Цибулю чистимо. Кришимо.
- Яйця розрізаємо, ділимо на білки і жовтки. Перші натираємо на середній тертці, другі розминаємо виделкою.
- Сир натираємо на тертці.
- Яблука миємо. Видаляємо серцевину і шкірку. Натираємо на тертці.
Щоб яблука не потемніли, їх необхідно скропити лимонним соком.
- На велике плоске блюдо викладаємо інгредієнти шарами: лосось, цибулю, жовтки, майонез, яблука, сир, соус, кукурудза.
- Посипаємо сіллю і перцем.
- Білки змішуємо з майонезом і цією сумішшю рясно змащуємо новорічний салат на 2019 рік.
- Прикрашаємо смужками червоної рибки, перепелиними яйцями, звареними круто, крем-сиром, ікрою.
- Прибираємо в холодильник на 8-10 годин. Після можна знімати пробу.
маска
Вам будуть потрібні:
- картопля, зварена до готовності, середнього розміру — 2 шт .;
- морква варена — 2 шт .;
- яйця курячі варені — 2 шт .;
- куряче філе відварне — 300 г;
- петрушка / кріп / зелена цибуля (окремо або мікс) — полпучка;
- майонез — 3 ст. л .;
- журавлина / калина / брусниця — 3 ст. л .;
- сіль перець.
приготування
- Зелень миємо. Обсушуємо. Рубаємо.
- Картопля, очищений від шкірки, ріжемо кубиками.
- Курку подрібнюємо так само, як картопля.
- Морква і білки яєць окремо натираємо на середній тертці.
- Жовток розминаємо виделкою.
- На велику плоску тарілку ставимо дві чарки однакового діаметра.
- Навколо чарочок в формі новорічної маски викладаємо, злегка утрамбовуючи підготовлені інгредієнти в наступному порядку — картопля, майонезна сіточка, зелень, майонез, курка, сіль, перець, соус, білок.
- Покриваємо морквою, декоруємо жовтками і ягодами (якщо немає тих, що перераховані в списку інгредієнтів, то можна використовувати зерна граната / консервований горошок або кукурудзу), проявивши фантазію або скориставшись прикладом, запропонованим на фото новорічного салату 2019.
- Витягуємо чарочки.
- Відправляємо в холодильник для просочення.
подарунок
Вам будуть потрібні:
- окіст курячий копчений — 300 г;
- печериці — 250 г;
- перець болгарський — 1 шт .;
- яйця, попередньо відварені до готовності, — 5 шт .;
- морква варена або запечена — 2 шт .;
- огірки мариновані — 2 шт .;
- буряк відварна — 1 шт .;
- цибуля ріпчаста — 1 шт .;
- рослинне масло — 2-3 ст. л .;
- майонез — 3-4 ст. л .;
- зелень.
приготування
- Відокремлюємо куряче м’ясо від кісточки, видаляємо шкірку і нарізаємо кубиками.
- Перець і огірочки теж ріжемо кубиками.
- Лук ріжемо не сильно дрібною соломкою, так само нарізаємо гриби.
- Обсмажуємо гриби з цибулею в рослинній олії, трохи приправивши сіллю і перцем.
- Одну моркву натираємо на середній тертці. Таким же чином «обробляють» з яйцями.
- На велику тарілку або блюдо у формі прямокутника шарами викладаємо курку, огірки, морква, яйця, гриби з цибулею, перець, промащуючи кожен невеликою кількістю майонезу.
- З решти моркви, буряка і зелені робимо декор салату.
- Перед подачею на новорічний стіл салат треба потримати в холодильнику години 3-4.
ананас
Вам будуть потрібні:
- ананас — 1 шт .;
- креветки очищені — 300 г;
- помідори черрі — 250 г;
- листя «Романо» — 100 г;
- оливкова олія — 3 ст. л .;
- сік лимонний — 2 ст. л .;
- імбир мелений — щіпка;
- сіль, суміш перців — за смаком.
приготування
- Креветки обсмажуємо в невеликій кількості оливкової олії.
- Ананас розрізаємо вздовж на 2 частини.
- Вирізаємо м’якоть, залишаючи стінки товщиною 1,5-2 см. Нарізаємо її кубиками середнього розміру.
- Помідори миємо і кожен розрізаємо на 4 частини.
- Листя салату рвемо руками.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти і заправляємо соусом з оливкової олії, лимонного соку і спецій.
- Викладаємо масу в «чашу» з ананаса і прикрашаємо їм новорічний стіл.
З куркою і ківі
Вам будуть потрібні:
- куряче філе — 300 г;
- сир твердих сортів — 150 г;
- кукурудза консервована — 100 г;
- яйця — 4 шт .;
- морква — 1 шт .;
- ківі — 1 шт .;
- майонез — 3 ст. л.
приготування
- Відварюємо курку, яйця і моркву до готовності.
- Сир і яйця натираємо на тертці. Аналогічним способом подрібнюємо попередньо очищену моркву.
- Куряче м’ясо ділимо на волокна.
Тепер приступаємо до складання.
- У центр тарілки ставимо склянку або сервіровки кільце невеликого діаметру.
- Перший шар — яйця. Потім — курка. Слідом — морква. Після — черга ківі. Кожен шар Промазуємо майонезом.
- Прикрашаємо кільцями ківі і кукурудзою.
З помідорами і м’ясом
Вам будуть потрібні:
- куряча грудка відварна — 300 г;
- опеньки мариновані — 200 г;
- сир — 150 г;
- картопля, зварена в мундирі, — 3 шт .;
- яйця варені — 4 шт .;
- майонез — 80 г;
- помідори — 3 штуки;
- консервований горошок — для прикраси.
приготування
- Яйця чистимо. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо їх окремо на крупній тертці.
- Філе ріжемо кубиками.
- Помідори дрібно нарізаємо.
- Сир натираємо на тертці.
- Викладаємо інгредієнти на плоске блюдо в такому порядку — білки, опеньки, філе, помідори, сир, жовток. Кожен шар Промазуємо майонезом.
- Прикрашаємо помідорами і горошком.
З тунцем та овочами
Вам будуть потрібні:
- тунець, консервований у власному соку, -180 г;
- айсберг — 100 г;
- оливки — 50 г;
- яйця — 3 шт .;
- огірки — 2 шт .;
- помідори черрі — 5 шт .;
- цибуля — 1 шт .;
- оливкова олія — 3 ст. л .;
- сіль, перець — за смаком.
приготування
- Огірки миємо. Ріжемо великими кубиками.
- Черрі розрізаємо вздовж на 2 частини.
- Цибулю ріжемо півкільцями.
- Яйця варимо. Чистимо. Кожне розрізаємо на 4 частини.
- Тунець ділимо на шматочки.
- Об’єднуємо всі інгредієнти, в тому числі і оливки. Солимо, перчимо.
- Заправляємо оливковою олією. Перемішуємо.
- Викладаємо в салатник, який попередньо потрібно застелити листям айсберга. Готово!
З морепродуктами
Вам будуть потрібні:
- коктейль з морепродуктів — 250 г;
- рукола — 200 г;
- помідори — 2 шт .;
- часник — 2 зубчики;
- цибуля червоний — 1 шт .;
- перець болгарський — 1 шт .;
- масло рослинне — 4 ст. л .;
- мед натуральний — 1 ст. л .;
- оцет (6%) — 1 ст. л .;
- чорний перець, сіль.
приготування
- Перець миємо. Видаляємо насіння і плодоніжки. Розрізаємо вздовж на 4 частини.
- Кладемо перець на застелений фольгою деко і відправляємо в духовку, прогріту до 240 градусів.
- Після того як на перці з’явилися чорні колесо до воза (на це потрібно 8-10 хвилин), виймаємо його з духовки і накриваємо вологим рушником.
- З охололого перчика знімаємо шкірку. Ріжемо кубиками.
- Цибулю чистимо. Ріжемо кільцями.
- Помідори нарізаємо кружечками.
- Морепродукти обсмажуємо з дрібно покришеним часником буквально пару хвилин.
- У тарілку викладаємо промиту і обсушену руколу, цибулю, помідори і перець.
- Зверху викладаємо обсмажені морепродукти.
- Поливаємо соусом із зазначеного в списку інгредієнтів масла (краще використовувати оливкову), оцту, меду та спецій. Відразу подаємо салат на стіл.
Новорічні салати 2019 можуть бути різними — з м’ясом і вегетаріанські, заправлені майонезом і більш корисні (з оливковою олією або сметаною), оригінально оформлені і просто подані в звичайному салатник. Вибирайте ті, що до вподоби вам і вашим домочадцям, але пам’ятайте, що 2019 — рік свині, тому в новорічному салаті ні в якому разі не повинно бути свинини, інакше майбутні 365 днів виявляться не надто щасливими.