Салат Щурик на Новий 2020 год | новорічний рецепт

Новорічне меню господині починають продумувати задовго до свята. Модно останнім часом оформляти салати у формі символу наступаючого року. 2020 року східним календарем протегує щур, тому салати, створені у формі цього гризуна або декоровані його їстівними фігурками, будуть головною прикрасою столу.

З ананасом

Вам будуть потрібні:

  • яйця курячі, варені круто, — 5 шт .;
  • консервований ананас — 5 скибочок;
  • сир голландський — 200 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • майонез — до смаку:
  • чорний перець горошком, гречана крупа, сир — для декору.

Салат Щурик з ананасом

Спосіб приготування:

  • Яйця очищаємо від шкаралупи. Пару з них прибираємо в сторону — вони підуть для прикраси. Яєчні білки натираємо на крупній тертці.
  • Викладаємо на велике блюдо, формуючи форму надрізаної сирної головки. Змащуємо майонезом.

Щоб зробити імітацію сирної головки, спочатку робимо коло, а потім його прорізаємо до середини і розсовуємо, немов шматочок з’їдений.

  • Ананаси ріжемо дрібними кубиками і викладаємо їх на білки. Змащуємо майонезом.
  • Подрібнений на тертці сир змішуємо з пропущеним через прес часником. Ця маса — третій шар.

Салат Щурик з ананасом

  • Тепер потрібно зробити мишок з прибраних на початку процесу яєць. Зрізаємо збоку трохи білка, створюючи основу.
  • Кінчиком гострого ножа вирізаємо невеликі поглиблення для вічко, носа, вух і хвоста.
  • Очки робимо з гречаної крупи, ніс — з горошини чорного перцю, вуха і хвіст — з сиру.
  • Рясно змащуємо верх і боки салату майонезом. Посипаємо рясно з усіх боків натертим на дрібній тертці жовтком. Розміщуємо мишок. Прибираємо на деякий час в прохолодне місце для просочення.

Салат Щурик з ананасом

З куркою

Вам будуть потрібні:

  • відварене куряче філе — 300 г;
  • гриби — 150-200 г;
  • сир твердих сортів — 200 г;
  • яйця круто — 5 шт .;
  • зварений в мундирі картопля — 4-5 шт .;
  • варена морква — 2 шт .;
  • цибуля — 2 шт .;
  • масло рослинне — 50 мл;
  • сіль і майонез — за смаком;
  • редис і кілька скибочок сиру — для оформлення.

Салат Щурик з куркою

Спосіб приготування:

  1. Картопля очищаємо від шкірки. Натираємо на середній терці.
  2. Аналогічним способом справляємося і з морквою.
  3. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо в різні миски.
  4. Подрібнюємо на тертці сир.
  5. Курку ріжемо кубиками.
  6. Цибулю чистимо. Ріжемо півкільцями. Обсмажуємо на рослинному маслі.
  7. Гриби рубаємо. Обсмажуємо в тому ж маслі, на якому пасеровану цибулю (його потрібно вийняти).
  8. Тепер приступаємо до оформлення. На великій тарілці збираємо шарами в наступному порядку: третя частина підготовленого картоплі, гриби і цибулю, курка, майонез, що залишився картопля, майонез, морква, майонез, жовтки, білки, майонез, сир.
  9. З редиски робимо мишенят, як на фото, і прикрашаємо ними і шматочками сиру салатик.

З консервованої горбушей

Вам будуть потрібні:

  • горбуша консервована (або тунець) — 300 г;
  • картопля відварна — 3 шт .;
  • морква варена — 1 шт .;
  • огірок солоний — 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • часник — 2 зубки;
  • сир — 200 г;
  • майонез — 200 г;
  • перець, сіль — за смаком;
  • варена ковбаса, маслини, зелень, скибочку моркви — для прикраси.

Салат щурики з консервованої горбушей

Спосіб приготування:

  1. Варені овочі чистимо і натираємо в окремі миски на середній терці.
  2. Огірки ріжемо тонкою соломкою.
  3. Цибулю чистимо. Дрібно кришимо.
  4. Сир натираємо на середній тертці.
  5. Рибу, попередньо видаливши з неї кістки, розминаємо виделкою.
  6. Часник чистимо. Пропускаємо через прес. Змішуємо з майонезом.
  7. На велике блюдо наносимо трохи соусу і викладаємо картоплю. Солимо. Перчимо.
  8. Наступний шар — цибульний. Він повинен бути трохи менше картопляного.
  9. На цибулю викладаємо рибу, також трохи не доходячи до країв цибулевого шару.
  10. Тепер черга моркви. Заправляємо спеціями і соусом.
  11. Останній шар — огірки.
  12. Посипаємо все рясно сиром.
  13. З скибочок ковбаси вирізаємо лапки і хвіст щурики, з маслин робимо очі і носик, з моркви — рот, з пір’я зеленої цибулі — вусики. З боків викладаємо зелень.

З крабовими паличками порційний

Вам будуть потрібні:

  • крабові палички — 200 г;
  • кукурудза консервована — 150 г;
  • яйця — 3 шт .;
  • рис варений — 1/2 склянки:
  • майонез;
  • сіль, перець — за смаком;
  • крабові палички, шпинат, редис (або морква), горошини чорного перцю, листя салату (або шпинату) — для прикраси.

Салат Щурик з крабовими паличками

Спосіб приготування

  1. Крабові палички (одну попередньо треба прибрати для декору) дрібно ріжемо.
  2. Яйця, зварені круто, дрібно ріжемо.
  3. Змішуємо крабові палички, яйця, кукурудзу (рідина злити) і рис.
  4. Додаємо сіль, перець і майонез. Перемішуємо.
  5. Формуємо тільця крисок. З крабової палички формуємо хвостики, з моркви / редису — вушка, з рукавичок — очі. Викладаємо на зелень.

Оригінальна подача олів’є

Складно уявити Новий рік без олів’є. Але якщо традиційна подача здається нудною, можна заховати його під маскою щурики.

Вам будуть потрібні:

  • горошок консервований — 200 г;
  • яйця круто — 5 шт .;
  • картопля, зварена «в мундирі» — 4 шт .;
  • морква варена невеликого розміру — 2 шт .;
  • огірки солоні середнього розміру — 4 шт .;
  • ковбаса «Докторська» — 300 г;
  • майонез і сіль — за смаком;
  • сир і оливки — для декору.

Салат Щурик 2020

Спосіб приготування:

  1. Варені овочі очищаємо від шкірки. Ріжемо невеликими кубиками.
  2. Ковбасу й огірки нарізаємо таким же способом, як і картопля з морквою.
  3. Додаємо горошок, попередньо видаливши зайву рідину.
  4. Солимо. Перчимо. Заправляємо майонезом. Перемішуємо.
  5. Викладаємо на плоске блюдо у формі овалу.
  6. З кілець ковбаси формуємо вушка, а також вирізаємо лапки і хвостик. З оливок робимо очі і носик, з сиру — вусики гризуна.

Закуска в формі гризуна

Якщо немає бажання витрачати час на приготування салату «Щурик», але прикрасити святковий стіл символом року хочеться, відмінним рішенням стане проста закуска. Виглядає вона ефектно, а на створення піде не більше 10 хвилин.

Вам будуть потрібні:

  • плавлений сир в формі трикутників — 8 шматочків;
  • крекери солоні — 8 шт .;
  • перець болгарський червоного кольору — 1 скибочка;
  • петрушка;
  • оливки чорні без кісточок;
  • горошини чорного перцю.

Закуска у вигляді щурики

Спосіб приготування:

  1. На крекери викладаємо сир.
  2. Оливки нарізаємо півкільцями. У кожен сирок встромляємо по парочці. Це будуть вушка мишок.
  3. З чорного перцю робимо очі.
  4. Гілочки петрушки — це вусики.
  5. З червоного перцю вирізаємо невеликі трикутники, які стануть носиками. Все геніальне просто!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector