Зміст
- 1 Печінковий торт «Ніжний» зі свинячої печінки — дуже смачний рецепт
- 2 З яловичої печінки з морквою і цибулею — готуємо вдома
- 3 Як приготувати печінковий торт з курячої печінки покроково
- 4 Печінковий торт без молока — бабусин рецепт
- 5 Домашній рецепт в духовці для коханого чоловіка
- 6 Печінковий торт: рецепт з манкою
- 7 Незвичайний рецепт тортика з печінки тріски, минтая
- 8 Торт «Смачна хвилинка» з печінки індички з грибами
Вітаю, друзі! Нещодавно я шукала всюди інформацію, як без складнощів приготувати смачний печінковий торт, рецепт з фото крок за кроком, який здався б ідеальним, знайти виявилося складно.
Довелося діставати мамину зошит з рецептами і проводити опитування подруг-кулінарок на тему, як зробити чарівний за смаком і красивий печінковий торт.
Як справжній випробувач, методом проб і помилок з псуванням продуктів, я вибрала кілька цікавих рецептів, тепер мені вдається зробити смачний торт з печінки.
Раніше я, як і багато воліла готувати з печінки лише салати, гасила її в сметані. Готувати печінкові торти мені здавалося справою неймовірно складним. Але на практиці виявилося не так страшно, а головне, результат порадував. Торт з печінки смачний, недорогий по витраті продуктів, гарний зовні. Блюдо чудово підходить для святкового столу, сімейного обіду. У моїй родині його люблять всі, а гості хвалять і просять добавки.
Не знаєте який торт вам більше сподобається? Пропоную спробувати приготувати різні варіанти, оцінити їх і вибрати, що підходить до смаку.
Печінковий торт «Ніжний» зі свинячої печінки — дуже смачний рецепт
У чистому вигляді свинячу печінку до столу не подають, цікавих страв з неї практично немає. Але неймовірний тортик зі свинячої печінки виходить найніжнішим. Тримайте рецепт.
Буде потрібно для ніжного тіста:
- якісна свиняча печінка — 400-600 гр .;
- борошно, бажано з пшениці — 100 гр .;
- яйце — 2 штуки;
- свіже молоко нежирне — 500-600 мл .;
- оливкова, соняшникова або інше масло з рослинних компонентів;
- невелика сіль (відмінно підійде йодована), невелика щіпка;
- кулінарний розпушувач в пакетику — 1 пакетик.
Для начинки:
- велика морквина — 2 штуки;
- часник — 3 або навіть 4 часточки;
- низькокалорійний майонез (можна сметану) — 100 гр .;
- цибуля — 2 цибулини буде досить;
- для гасіння овочів потрібно масло (будь-яке рослинне або, якщо любите, то вершкове) — 2-3 ст. ложки;
- приправи, включаючи сіль і перець.
Для фарбування:
- плавлений твердий сирок — 1 штука;
- цибулька молодий зелений — половину пучка;
- укропчик.
готуємо:
- Чисту і повернений від плівок печінку помістити в блендер, подрібнити в однорідну кашку.
- Додати до кашки курячі яйця, налити молоко, перемішати дерев’яною (не металевою) лопаткою або ложкою. Повільно ввести муку, до неї всипати (акуратно) розпушувач.
- Максимально ретельно перемішати масу (без грудочок!). Додати до маси не холодне рослинне масло, інгредієнти перемішати.
- Робимо млинці. Вилити невелику кількість рідкого тесту на розпечену сковороду. Коли млинець поміняє свій колір з червоного на коричневий, а на його поверхні з’являться бульбашки, пора перевернути його на іншу сторону.
- Аналогічним чином посмажити всі млинці. Вийде приблизно 10 штук.
- Як можна дрібніше покришити цибулю і дрібними шматочками натерти моркву. Гасити (при невеликому вогні) на соняшниковій олії до м’якого стану, посолити.
- Взяти майонез, додати в нього часник і чорний перець, ретельно розмішати. Викладати млинці по черзі на сервірувальний тарілку і змащувати соусом кожен млинець.
- Між млинцями викладати морквяно-цибульну начинку. Зібрати млинцевий торт. Прикрасити верхній млинець натертим сирком, зверху трохи присипати зеленню. Перед подачею охолодити.
З яловичої печінки з морквою і цибулею — готуємо вдома
Буде потрібно для печінкового тесту:
- свіжа яловича печінка, размороженная при кімнатній температурі — 500-700 гр .;
- молоко малій жирності — 0,5 літра або трохи більше;
- борошно з пшениці — 200 гр .;
- частково розм’якшене (бажано при кімнатній температурі, а не в мікрохвильовці) вершкове масло — 100гр .;
- оливкова, соняшникова або будь-яке масло з рослинних — 1 ст. ложка;
- 2 яйця;
- приправи (сіль, перець і інші) — за смаком.
прошарок:
- велика морква — 2 штуки;
- великий цибуля ріпчаста — досить 2 цибулини;
- маложирний майонез — 300 гр .;
- масло для смаження начинки — 50 мл.
Буде потрібно для фарбування:
- укропчик (1 зовсім невеликий пучок, буквально кілька гілочок);
- майонез.
Як готувати?
- Печінка, очищену від плівок і прожилок, потримати в холодній воді протягом 2 годин. Покласти в блендер і подрібнити до стану рідкої кашки. В отриману масу вбити яйця, перешкодити. Додати молоко, присипати приправами (сіль, перець). Складові перемішати ретельно.
- Ввести в масу м’яке масло, збити ще один раз. Додати борошно (попередньо просіяне) і знову збити в блендері. Смажити коржі з печінкового тесту на розпеченій сковороді, використовуючи соняшникову олію. Дрібно порізати цибулю, обсмажити (краще на рослинній олії).
- Очищену морква не крупно натерти на тертці, її потрібно трохи обсмажити. Змішати тушковані цибулька і морквину, а до них додати майонез. Кожен млинець змащувати майонезом і викладати начинку з лука і моркви. Верхній млинець прикрасити зеленню. Смачний дієтичний торт готовий.
Як приготувати печінковий торт з курячої печінки покроково
- свіжа куряча печінка — 500 гр .;
- просіяне пшеничне борошно (підійде і цільнозерновий) — 0,5 склянки;
- великого розміру куряче яйце — 2 штуки, можна 3;
- сметана домашня — 2 ст. ложки;
- приправи — сіль і перець за 1 ч. ложці;
- рослинне будь-яке масло — 1 ст. ложка, можна 2, але не більше.
Що вам буде потрібно для начинки?
- дрібний цибулю — 2-3 штуки;
- невелика морквина — 2-3 штуки, але має бути стільки ж, скільки цибулі;
- масло для гасіння овочів 50 мл .;
- часничок — 1-2 зубчики;
- густий майонез — будь-якої жирності — 100 гр.
Що вам буде потрібно для фарбування?
- Хороший твердий сир — 30 гр.
Як готувати?
- Промиту курячу печінку збити в блендері. Додати сметану і яйця.
- Суміш посолити, поперчити, всипати борошно, знову збити.
- Змастити сковорідку і посмажити млинчики на повільному вогні.
- Поставити готові млинці остигати.
- Лук різати дрібно і натерти моркву.
- Посмажити овочі на рослинному маслі до стану м’якості.
- Майонез змушують з дрібно натертим часником. Посолити і поперчити.
- Кожен курячий млинець змастити соусом і викласти на нього начинку.
- Зібрати млинцевий торт. Верхній млинець можна змастити сметаною.
- Прикрасити торт тертим сиром.
Печінковий торт без молока — бабусин рецепт
Тісто млинцеве:
- свиняча печінка — 550 гр .;
- вершки високої жирності — 100 мл .;
- перепелині — 4-5 штук;
- приправи (можна будь-який перець) за смаком;
- борошно — 3 ст. ложки;
- сіль або інша приправа до смаку.
Буде потрібно в якості начинки:
- морквина — 0,5 кг .;
- цибуля ріпчаста — 0,5 кг .;
- майонез — 150 гр .;
- помідори черрі.
- Промити печінку і видалити всі прожилки. Збити блендером, додавши сіль і перець.
- Збити гарненько яйця, потім, додати їх до печеночному фаршу. Додати до фаршу просіяне борошно, вершки, все збити ще раз.
- Добре розігріти сковорідку, змащену маслом.
- Посмажити млинчики з печінкового фаршу. Дрібно нашаткувати цибулю (можна в комбайні).
- Моркву натерти крупніше, ніж буде нарізаний лук. Злегка обсмажити (швидше за згасити) їх на сковороді до м’якості.
- До овочів додати майонез. Сформувати торт, промазуючи кожен корж майонезом і викладаючи начинку.
- Самий верхній млинець промазати майонезом, прикрасити помідорами чері.
Домашній рецепт в духовці для коханого чоловіка
- добірна куряча, свиняча або яловича печінка (незгірш від 1 кг);
- борошно (обов’язково) пшеничне (5 повних ст. ложок);
- курячі яйця середньої крупності (5 штук);
- досить жирне молоко (можна сільське) (100 мл., можна трохи більше);
- сіль за смаком).
Для начинки:
- ріпчаста цибуля — 3 штуки;
- майонез — 350 гр.
Для фарбування:
- нежирний (це важливо!) майонез за смаком;
- свіжа зелень;
- волоські горіхи очищені, дрібно порізані.
- Промиту печінку перемолоти на м’ясорубці або збити в блендері.
- Додати яйця, всипати борошно і влити молоко, за допомогою віночка добре перемішати. Деко застелити фольгою і вилити на нього отримане печінковий тісто.
- Деко з тістом поставити в духову шафу, випікати приблизно 10-13 хвилин (температуру духовки поставити на 180-200 градусів). Аналогічно приготувати ще кілька коржів.
- Покришити цибулю, обсмажити його (не сильно). Коржі остудити.
- Кожен корж гарненько змастити майонезом. Між коржами прокласти обсмажену цибулю.
- Верхній корж ретельно промазати майонезом, прикрасити зеленню і волоськими горіхами.
Печінковий торт: рецепт з манкою
- печінку будь-яка, яка вам більше подобається — 500-700 гр .;
- манна крупа — половина стандартного склянки;
- одне яйце;
- середнього розміру ріпчасту цибулю — не менше 2 штук;
- не дуже жирний майонез — 200 гр .;
- сіль за смаком;
- будь-яка приправа до смаку;
- соняшникова олія.
Що вам буде потрібно для начинки?
- майонез або сметана — 150 гр .;
- часничок — 2 невеликі часточки;
- печериці — 50 гр.
Для фарбування:
- майонез або сметана на смак;
- свіжа зелень за смаком.
- Печінка дуже добре всю промити, видалити плівку.
- Покласти в блендер, збити. Додати манку, знову збити.
- Залишити, щоб манка набухла (приблизно на 30 хвилин).
- Промитий цибулю нарізати дрібно і припустити його в мікрохвильовій печі.
- Додаємо до цибулі соняшникову олію (щоб розкрити смак цибулі).
- У блендері перемішати яйце і цибулю. Змушують масу з печінково-манним фаршем.
- Додати всі приправи.
- Випікаємо млинчики з отриманої суміші.
- Можна збирати торт, кожен млинець промазуємо соусом для начинки. Верхній млинець прикрашаємо соусом, зеленню, яйцями.
Крім стандартних рецептів я іноді роблю печінкові тортики, використовуючи нестандартні інгредієнти або способи приготування.
Незвичайний рецепт тортика з печінки тріски, минтая
купити:
- вафельні коржі не солодкі, 5 штук;
- консервована печінка минтая або тріски в маслі, 2 баночки;
- перепелині 4 штуки або курячі яйця 2 штуки;
- свіжа цибуля шалот за смаком;
- твердий сир за смаком;
- майонез за смаком.
Для фарбування:
- Зелена цибуля (буквально кілька пір’я).
- Консервовану печінку тріски (або минтая) дуже ретельно розім’яти за допомогою вилки.
- Сир, а також яйця добре перетерти, краще на дрібній тертці.
- Максимально дрібно і акуратно нарізати цибулю.
- На кожен корж викладати: нещільний шар печінки, посипати яйцями, сиром і цибулею.
- Начинку можна і чергувати. Наприклад, корж з печінкою і сиром, а потім корж з печінкою, цибулею і яйцями.
- Промазати всі коржі майонезом. Прикрасити верхній корж зеленою цибулею.
Торт «Смачна хвилинка» з печінки індички з грибами
Буде потрібно:
- велика куряча печінка або печінка індички — 1 кг .;
- великі курячі яйця — 2 штуки;
- нежирне молоко або кефір — 1 склянка, більше не треба, тісто буде дуже рідким;
- ріпчаста цибуля — 3 штуки;
- молодий часник — 3 часточки;
- борошно будь-яка — 8 ст. ложок;
- сіль за смаком і інші приправи;
- маргарин або вершкове масло.
Для начинки:
- гриби печериці (можна гливи) — 500 гр .;
- цибуля ріпчаста, шалот або інший — 1 штука;
- ковбасний сир — 500 гр .;
- майонез — 400 гр .;
- рослинне масло для обсмажування — 2ст. ложки.
Що вам буде потрібно для фарбування?
- кріп — 1 невеликий пучок;
- варене куряче яйце — 1 штука.
- Печінка, спільно з цибулею і часником перекрутити (в м’ясорубці) або збити в блендері. Додати в тісто тільки 2 яйця, добре збити. Всипати сіль, приправи, перемішати.
- Налити в суміш молоко (або кефір), знову перемішати. Акуратно насипати борошно, ретельно вмішати (не полишаючи грудок). Посмажити млинчики: розігріту сковороду змастити замороженим брусочком вершкового масла або жиру, налити 2/3 тесту і розподілити його по сковороді рівномірно (можна для цього обережно обертати сковорідку), кожен млинець жарити не більше трьох хвилин з кожного боку.
- Цибулю нарізати (краще дрібніше), покласти в холодну воду, потримавши там 30 хвилин (щоб пом’якшити його гіркоту). На рослинному маслі смажити цибулю до прозорого стану. Додати до цибулі гриби і протушкувати (10-15 хвилин).
- Попередньо заморожений ковбасний сир акуратно натерти тертці (краще дрібної). Коли коржі охолонуть, можна починати збірку торта. Кожен корж добре промазати майонезом.
- Зробити дві начинки (грибну і сирну) і класти їх, чергуючи коржі: один корж — гриби з цибулею, другий корж — тертий сир. Останній корж змастити майонезом.
Потім, поставити торт в холодильник на всю ніч (щоб настоявся). Перед тим, як подавати на стіл, торт прикрасити дрібно порізаним кропом.
В інтернеті багато відео, яке демонструє покрокове приготування печінкових тортів. Ви можете використовувати мої рецепти або пошукати інші.
Спасибі за прочитання статті. Діліться інформацією зі своїми друзями в будь-яких соціальних мережах. Не забудьте підписатися на оновлення блогу. Смачних вам свят!