Печінковий торт: 8 дуже смачних рецептів в домашніх умовах

Вітаю, друзі! Нещодавно я шукала всюди інформацію, як без складнощів приготувати смачний печінковий торт, рецепт з фото крок за кроком, який здався б ідеальним, знайти виявилося складно.

Довелося діставати мамину зошит з рецептами і проводити опитування подруг-кулінарок на тему, як зробити чарівний за смаком і красивий печінковий торт.

Як справжній випробувач, методом проб і помилок з псуванням продуктів, я вибрала кілька цікавих рецептів, тепер мені вдається зробити смачний торт з печінки.

Раніше я, як і багато воліла готувати з печінки лише салати, гасила її в сметані. Готувати печінкові торти мені здавалося справою неймовірно складним. Але на практиці виявилося не так страшно, а головне, результат порадував. Торт з печінки смачний, недорогий по витраті продуктів, гарний зовні. Блюдо чудово підходить для святкового столу, сімейного обіду. У моїй родині його люблять всі, а гості хвалять і просять добавки.

Не знаєте який торт вам більше сподобається? Пропоную спробувати приготувати різні варіанти, оцінити їх і вибрати, що підходить до смаку.

Печінковий торт «Ніжний» зі свинячої печінки — дуже смачний рецепт

У чистому вигляді свинячу печінку до столу не подають, цікавих страв з неї практично немає. Але неймовірний тортик зі свинячої печінки виходить найніжнішим. Тримайте рецепт.

Буде потрібно для ніжного тіста:

  • якісна свиняча печінка — 400-600 гр .;
  • борошно, бажано з пшениці — 100 гр .;
  • яйце — 2 штуки;
  • свіже молоко нежирне — 500-600 мл .;
  • оливкова, соняшникова або інше масло з рослинних компонентів;
  • невелика сіль (відмінно підійде йодована), невелика щіпка;
  • кулінарний розпушувач в пакетику — 1 пакетик.

Для начинки:

  • велика морквина — 2 штуки;
  • часник — 3 або навіть 4 часточки;
  • низькокалорійний майонез (можна сметану) — 100 гр .;
  • цибуля — 2 цибулини буде досить;
  • для гасіння овочів потрібно масло (будь-яке рослинне або, якщо любите, то вершкове) — 2-3 ст. ложки;
  • приправи, включаючи сіль і перець.

Для фарбування:

  • плавлений твердий сирок — 1 штука;
  • цибулька молодий зелений — половину пучка;
  • укропчик.

готуємо:

  1. Чисту і повернений від плівок печінку помістити в блендер, подрібнити в однорідну кашку.
  2. Додати до кашки курячі яйця, налити молоко, перемішати дерев’яною (не металевою) лопаткою або ложкою. Повільно ввести муку, до неї всипати (акуратно) розпушувач.
  3. Максимально ретельно перемішати масу (без грудочок!). Додати до маси не холодне рослинне масло, інгредієнти перемішати.
  4. Робимо млинці. Вилити невелику кількість рідкого тесту на розпечену сковороду. Коли млинець поміняє свій колір з червоного на коричневий, а на його поверхні з’являться бульбашки, пора перевернути його на іншу сторону.
  5. Аналогічним чином посмажити всі млинці. Вийде приблизно 10 штук.
  6. Як можна дрібніше покришити цибулю і дрібними шматочками натерти моркву. Гасити (при невеликому вогні) на соняшниковій олії до м’якого стану, посолити.
  7. Взяти майонез, додати в нього часник і чорний перець, ретельно розмішати. Викладати млинці по черзі на сервірувальний тарілку і змащувати соусом кожен млинець.
  8. Між млинцями викладати морквяно-цибульну начинку. Зібрати млинцевий торт. Прикрасити верхній млинець натертим сирком, зверху трохи присипати зеленню. Перед подачею охолодити.

тортик зі свинячої печінки

З яловичої печінки з морквою і цибулею — готуємо вдома

Буде потрібно для печінкового тесту:

  • свіжа яловича печінка, размороженная при кімнатній температурі — 500-700 гр .;
  • молоко малій жирності — 0,5 літра або трохи більше;
  • борошно з пшениці — 200 гр .;
  • частково розм’якшене (бажано при кімнатній температурі, а не в мікрохвильовці) вершкове масло — 100гр .;
  • оливкова, соняшникова або будь-яке масло з рослинних — 1 ст. ложка;
  • 2 яйця;
  • приправи (сіль, перець і інші) — за смаком.

прошарок:

  • велика морква — 2 штуки;
  • великий цибуля ріпчаста — досить 2 цибулини;
  • маложирний майонез — 300 гр .;
  • масло для смаження начинки — 50 мл.

Буде потрібно для фарбування:

  • укропчик (1 зовсім невеликий пучок, буквально кілька гілочок);
  • майонез.

Як готувати?

  1. Печінка, очищену від плівок і прожилок, потримати в холодній воді протягом 2 годин. Покласти в блендер і подрібнити до стану рідкої кашки. В отриману масу вбити яйця, перешкодити. Додати молоко, присипати приправами (сіль, перець). Складові перемішати ретельно.
  2. Ввести в масу м’яке масло, збити ще один раз. Додати борошно (попередньо просіяне) і знову збити в блендері. Смажити коржі з печінкового тесту на розпеченій сковороді, використовуючи соняшникову олію. Дрібно порізати цибулю, обсмажити (краще на рослинній олії).
  3. Очищену морква не крупно натерти на тертці, її потрібно трохи обсмажити. Змішати тушковані цибулька і морквину, а до них додати майонез. Кожен млинець змащувати майонезом і викладати начинку з лука і моркви. Верхній млинець прикрасити зеленню. Смачний дієтичний торт готовий.

торт з яловичий печінки

Як приготувати печінковий торт з курячої печінки покроково

  • свіжа куряча печінка — 500 гр .;
  • просіяне пшеничне борошно (підійде і цільнозерновий) — 0,5 склянки;
  • великого розміру куряче яйце — 2 штуки, можна 3;
  • сметана домашня — 2 ст. ложки;
  • приправи — сіль і перець за 1 ч. ложці;
  • рослинне будь-яке масло — 1 ст. ложка, можна 2, але не більше.

Що вам буде потрібно для начинки?

  • дрібний цибулю — 2-3 штуки;
  • невелика морквина — 2-3 штуки, але має бути стільки ж, скільки цибулі;
  • масло для гасіння овочів 50 мл .;
  • часничок — 1-2 зубчики;
  • густий майонез — будь-якої жирності — 100 гр.

Що вам буде потрібно для фарбування?

  • Хороший твердий сир — 30 гр.

Як готувати?

  1. Промиту курячу печінку збити в блендері. Додати сметану і яйця.
  2. Суміш посолити, поперчити, всипати борошно, знову збити.
  3. Змастити сковорідку і посмажити млинчики на повільному вогні.
  4. Поставити готові млинці остигати.
  5. Лук різати дрібно і натерти моркву.
  6. Посмажити овочі на рослинному маслі до стану м’якості.
  7. Майонез змушують з дрібно натертим часником. Посолити і поперчити.
  8. Кожен курячий млинець змастити соусом і викласти на нього начинку.
  9. Зібрати млинцевий торт. Верхній млинець можна змастити сметаною.
  10. Прикрасити торт тертим сиром.

торт з курячої печінки

Печінковий торт без молока — бабусин рецепт

Тісто млинцеве:

  • свиняча печінка — 550 гр .;
  • вершки високої жирності — 100 мл .;
  • перепелині — 4-5 штук;
  • приправи (можна будь-який перець) за смаком;
  • борошно — 3 ст. ложки;
  • сіль або інша приправа до смаку.

Буде потрібно в якості начинки:

  • морквина — 0,5 кг .;
  • цибуля ріпчаста — 0,5 кг .;
  • майонез — 150 гр .;
  • помідори черрі.
  1. Промити печінку і видалити всі прожилки. Збити блендером, додавши сіль і перець.
  2. Збити гарненько яйця, потім, додати їх до печеночному фаршу. Додати до фаршу просіяне борошно, вершки, все збити ще раз.
  3. Добре розігріти сковорідку, змащену маслом.
  4. Посмажити млинчики з печінкового фаршу. Дрібно нашаткувати цибулю (можна в комбайні).
  5. Моркву натерти крупніше, ніж буде нарізаний лук. Злегка обсмажити (швидше за згасити) їх на сковороді до м’якості.
  6. До овочів додати майонез. Сформувати торт, промазуючи кожен корж майонезом і викладаючи начинку.
  7. Самий верхній млинець промазати майонезом, прикрасити помідорами чері.

торт без молока

Домашній рецепт в духовці для коханого чоловіка

  • добірна куряча, свиняча або яловича печінка (незгірш від 1 кг);
  • борошно (обов’язково) пшеничне (5 повних ст. ложок);
  • курячі яйця середньої крупності (5 штук);
  • досить жирне молоко (можна сільське) (100 мл., можна трохи більше);
  • сіль за смаком).

Для начинки:

  • ріпчаста цибуля — 3 штуки;
  • майонез — 350 гр.

Для фарбування:

  • нежирний (це важливо!) майонез за смаком;
  • свіжа зелень;
  • волоські горіхи очищені, дрібно порізані.
  1. Промиту печінку перемолоти на м’ясорубці або збити в блендері.
  2. Додати яйця, всипати борошно і влити молоко, за допомогою віночка добре перемішати. Деко застелити фольгою і вилити на нього отримане печінковий тісто.
  3. Деко з тістом поставити в духову шафу, випікати приблизно 10-13 хвилин (температуру духовки поставити на 180-200 градусів). Аналогічно приготувати ще кілька коржів.
  4. Покришити цибулю, обсмажити його (не сильно). Коржі остудити.
  5. Кожен корж гарненько змастити майонезом. Між коржами прокласти обсмажену цибулю.
  6. Верхній корж ретельно промазати майонезом, прикрасити зеленню і волоськими горіхами.

Блюдо з печінки в духовці

Печінковий торт: рецепт з манкою

  • печінку будь-яка, яка вам більше подобається — 500-700 гр .;
  • манна крупа — половина стандартного склянки;
  • одне яйце;
  • середнього розміру ріпчасту цибулю — не менше 2 штук;
  • не дуже жирний майонез — 200 гр .;
  • сіль за смаком;
  • будь-яка приправа до смаку;
  • соняшникова олія.

Що вам буде потрібно для начинки?

  • майонез або сметана — 150 гр .;
  • часничок — 2 невеликі часточки;
  • печериці — 50 гр.

Для фарбування:

  • майонез або сметана на смак;
  • свіжа зелень за смаком.
  1. Печінка дуже добре всю промити, видалити плівку.
  2. Покласти в блендер, збити. Додати манку, знову збити.
  3. Залишити, щоб манка набухла (приблизно на 30 хвилин).
  4. Промитий цибулю нарізати дрібно і припустити його в мікрохвильовій печі.
  5. Додаємо до цибулі соняшникову олію (щоб розкрити смак цибулі).
  6. У блендері перемішати яйце і цибулю. Змушують масу з печінково-манним фаршем.
  7. Додати всі приправи.
  8. Випікаємо млинчики з отриманої суміші.
  9. Можна збирати торт, кожен млинець промазуємо соусом для начинки. Верхній млинець прикрашаємо соусом, зеленню, яйцями.

тортик з манкою

Крім стандартних рецептів я іноді роблю печінкові тортики, використовуючи нестандартні інгредієнти або способи приготування.

Незвичайний рецепт тортика з печінки тріски, минтая

купити:

  • вафельні коржі не солодкі, 5 штук;
  • консервована печінка минтая або тріски в маслі, 2 баночки;
  • перепелині 4 штуки або курячі яйця 2 штуки;
  • свіжа цибуля шалот за смаком;
  • твердий сир за смаком;
  • майонез за смаком.

Для фарбування:

  • Зелена цибуля (буквально кілька пір’я).
  1. Консервовану печінку тріски (або минтая) дуже ретельно розім’яти за допомогою вилки.
  2. Сир, а також яйця добре перетерти, краще на дрібній тертці.
  3. Максимально дрібно і акуратно нарізати цибулю.
  4. На кожен корж викладати: нещільний шар печінки, посипати яйцями, сиром і цибулею.
  5. Начинку можна і чергувати. Наприклад, корж з печінкою і сиром, а потім корж з печінкою, цибулею і яйцями.
  6. Промазати всі коржі майонезом. Прикрасити верхній корж зеленою цибулею.

торт з печінки тріски

Торт «Смачна хвилинка» з печінки індички з грибами

Буде потрібно:

  • велика куряча печінка або печінка індички — 1 кг .;
  • великі курячі яйця — 2 штуки;
  • нежирне молоко або кефір — 1 склянка, більше не треба, тісто буде дуже рідким;
  • ріпчаста цибуля — 3 штуки;
  • молодий часник — 3 часточки;
  • борошно будь-яка — 8 ст. ложок;
  • сіль за смаком і інші приправи;
  • маргарин або вершкове масло.

Для начинки:

  • гриби печериці (можна гливи) — 500 гр .;
  • цибуля ріпчаста, шалот або інший — 1 штука;
  • ковбасний сир — 500 гр .;
  • майонез — 400 гр .;
  • рослинне масло для обсмажування — 2ст. ложки.

Що вам буде потрібно для фарбування?

  • кріп — 1 невеликий пучок;
  • варене куряче яйце — 1 штука.
  1. Печінка, спільно з цибулею і часником перекрутити (в м’ясорубці) або збити в блендері. Додати в тісто тільки 2 яйця, добре збити. Всипати сіль, приправи, перемішати.
  2. Налити в суміш молоко (або кефір), знову перемішати. Акуратно насипати борошно, ретельно вмішати (не полишаючи грудок). Посмажити млинчики: розігріту сковороду змастити замороженим брусочком вершкового масла або жиру, налити 2/3 тесту і розподілити його по сковороді рівномірно (можна для цього обережно обертати сковорідку), кожен млинець жарити не більше трьох хвилин з кожного боку.
  3. Цибулю нарізати (краще дрібніше), покласти в холодну воду, потримавши там 30 хвилин (щоб пом’якшити його гіркоту). На рослинному маслі смажити цибулю до прозорого стану. Додати до цибулі гриби і протушкувати (10-15 хвилин).
  4. Попередньо заморожений ковбасний сир акуратно натерти тертці (краще дрібної). Коли коржі охолонуть, можна починати збірку торта. Кожен корж добре промазати майонезом.
  5. Зробити дві начинки (грибну і сирну) і класти їх, чергуючи коржі: один корж — гриби з цибулею, другий корж — тертий сир. Останній корж змастити майонезом.

Потім, поставити торт в холодильник на всю ніч (щоб настоявся). Перед тим, як подавати на стіл, торт прикрасити дрібно порізаним кропом.

з оригінальною начинкою

В інтернеті багато відео, яке демонструє покрокове приготування печінкових тортів. Ви можете використовувати мої рецепти або пошукати інші.

Спасибі за прочитання статті. Діліться інформацією зі своїми друзями в будь-яких соціальних мережах. Не забудьте підписатися на оновлення блогу. Смачних вам свят!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector