Новорічне меню 2020 з фото: рецепти на Новий рік Щура

Новорічний стіл повинен рясніти стравами, оскільки вважається, чим багатша застілля, тим більш вдалим буде наступаючий рік. Ось чому багато господинь починають думати про меню за кілька місяців і включають в нього як мінімум одне гаряче блюдо, пару закусок, кілька салатів і обов’язково десерт.

Основні страви

За східним календарем 2020 році захищає металева Щур. Гризун невибагливий в їжі, тому на гаряче можна подати і рибу, і м’ясо, і курку, і овочі.

овочева лазанья

Вам будуть потрібні:

  • морква — 3 шт .;
  • помідори — 3 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • цукіні — 1 шт .;
  • перець болгарський -1 шт .;
  • листи для лазаньї — 350 г;
  • оливкова олія — ​​4 ст. л .;
  • томатна паста — 1 ст. л .;
  • часник — 2 зубчики;
  • сир сирний — 150 г;
  • сир твердих сортів — 130 г;
  • шпинат — 1 пучок;
  • базилік — 1 невеликий пучок;
  • спеції — за смаком.

овочева лазанья

Спосіб приготування:

  • Морква, цукіні і перець миємо. Нарізаємо невеликими кубиками.
  • У блендері до однорідного стану подрібнюємо помідори, олія оливкова і базилік.
  • Нарізані кубиками овочі обсмажуємо на оливковій олії до появи золотистої скоринки, попередньо додавши до них трохи спецій.

овочева лазанья

  • На завершення кладемо подрібнений шпинат.
  • Після того, як підготовлені овочі охолонуть, подрібнюємо їх у блендері. Додаємо сирний сир. Перемішуємо.
  • Збираємо блюдо. На дно форми для запікання викладаємо трохи томатного соусу, листя лазаньї, начинку, потім знову томатний соус, листи пасти. Чергуючи до тих пір, поки всі інгредієнти не опиняться в ємності. Останній шар — листя лазаньї.

овочева лазанья

  • Посипаємо все тертим сиром. Відправляємо в духовку, прогріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин. Готову лазанью ділимо на порційні шматки і прикрашаємо листям базиліка.

М’ясний рулет

Вам будуть потрібні:

  • свиняча вирізка — 2 кг;
  • шинка — 0,3 кг;
  • яйця — 2 шт .;
  • груші — 2 шт .;
  • огірок солоний — 1 шт .;
  • волоські горіхи — 1 склянка;
  • біле вино;
  • спеції;
  • рослинна олія.

М'ясний рулет

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо. Обсушуємо.
  2. Маринуємо свинину в суміші вина і спецій протягом 2 годин.
  3. Гострим ножем розрізаємо м’ясо в формі книжки.
  4. Ядра волоського горіха обсмажуємо на сухій сковороді протягом 10 хвилин.
  5. Половину волоських горіхів і подрібнюємо в крихту і змішуємо з сирими яйцями до отримання однорідної маси.
  6. Відправляємо до яєць залишилися горіхи, груші, нарізані скибочками, і подрібнені огірочки.
  7. На м’ясо викладаємо слайси шинки, зверху — яєчно-горіхову начинку.
  8. Загортаємо рулетом. Фіксуємо кулінарною ниткою.
  9. Змащуємо зверху соняшниковою олією.
  10. Обертаємо харчовою плівкою і залишаємо на чверть години.
  11. Після закінчення зазначеного часу відправляємо рулет в духовку, прогріту до 180 градусів, на 1 годину. У процесі запікання не зайвим буде періодично поливати рулет соком, що виділяється.

запечена свинина

Вам будуть потрібні:

  • свиняча вирізка — 1 кг;
  • майонез — 2 ст. л .;
  • приправи — за смаком;
  • овочі (броколі, морква, картопля, часник і т. п.) — для гарніру;
  • оливкова олія.

запечена свинина

Спосіб приготування:

  1. М’ясо миємо. Обсушуємо.
  2. Натираємо спеціями і майонезом.
  3. Брокколі моєму. Ділимо на суцвіття.
  4. Моркву чистимо. Ріжемо брусочками.
  5. Картоплю чистимо. Нарізаємо кубиками середнього розміру.
  6. До овочів додаємо спеції і рослинне масло. Перемішуємо.
  7. М’ясо і овочі викладаємо на деко і відправляємо в духовку на півтори години.

Індичка в духовці

Вам будуть потрібні:

  • індичка — 1 тушка вагою 5 кг;
  • масло рослинне — 40 мл;
  • сіль велика — 200 г;
  • цукор — 100 г;
  • бульйон (овочевий або курячий) — 3,5 л .;
  • вода — 3,5 л;
  • лід — 1 стакан;
  • шавлія, чебрець, орегано, розмарин, прованські трави — по 1 ч. л .;
  • виноград, яблука та / або апельсини — для начинки.

Індичка в духовці

Спосіб приготування;

  1. У бульйон кладемо перераховані в списку трави, сіль і цукор.
  2. На повільному вогні Томім протягом 10 хвилин після закипання.
  3. Індичку моєму. Обсушуємо.
  4. Викладаємо її у велику ємність.
  5. Заливаємо остиглим бульйоном, водою і кладемо кубики льоду. Ми залишаємо на 10 годин у прохолодному місці. Слідкуйте за тим, щоб тушка була повністю занурена в маринад.
  6. Замариновану індичку після закінчення зазначеного часу промиваємо водою. Обсушуємо. Начиняємо шматочками фруктів і / або виноградом.
  7. Викладаємо птицю на деко. Змащуємо рослинним маслом. Вливаємо півлітра води.
  8. Відправляємо в духовку, прогріту до 230 градусів.
  9. Через півгодини зменшуємо температуру до 180 градусів і запікаємо до повної готовності. Загальний час розраховується за формулою 40 хвилин на кожен кілограм ваги. Про те, що птах готова говорить прозорий сік, який виділяється, якщо проткнути тушку шпажкою.
  10. Перед подачею індичку варто потримати під фольгою півгодини. Потім викласти на блюдо і прикрасити за бажанням.

запечена короп

Вам будуть потрібні:

  • короп — тушка вагою приблизно 2 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • печериці — 200 г;
  • лимон — 1/2 шт .;
  • зелень (петрушка або інша) — за смаком;
  • масло рослинне;
  • спеції.

запечена короп

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо. Нарізаємо півкільцями.
  2. Гриби чистимо. Дрібно рубаємо.
  3. Пасеруємо цибулю. Виймаємо.
  4. У тому ж маслі до м’якості обсмажуємо гриби.
  5. До овочів відправляємо посічену зелень і спеції. Перемішуємо.
  6. Рибу миємо. Потрошимо. Видаляємо зябра.
  7. Натираємо коропа спеціями і фаршируємо приготованою начинкою. Скріплюємо краю зубочистками або зшиваємо.
  8. Зовні в тушці робимо надрізи і вставляємо в них скибочки лимона і скроплюємо її цитрусовим соком.
  9. Відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 200 градусів 25 хвилин.

салати

Крім гарячого на святковому столі повинен бути салат, бажано не один. Радимо не обмежуватися стандартними Олів’є і оселедець під шубою, адже є й інші цікаві і не менш смачні рецепти.

Ялинкова іграшка

Вам будуть потрібні:

  • шинка — 200 г;
  • яйця, зварені круто, — 4 шт .;
  • сир «Голландський» — 100 г;
  • горіхи волоські — 5 шт .;
  • яблуко (сорти Симиренка) — 1 шт .;
  • часник — 2 зубчики;
  • петрушка — 1 пучок;
  • майонез — 4 ст. л .;
  • сіль і чорний перець;
  • зерна граната.

Салат Ялинкова іграшка

Спосіб приготування:

  • Ядра волоського горіха подрібнюємо в блендері.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Шинку ріжемо соломкою.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Сир натираємо на крупній тертці.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Яйця чистимо. Відокремлюємо 2 білки. Залишки натираємо на крупній тертці.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Листя петрушки моєму. Обсушуємо. Дрібно рубаємо.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Яблуко натираємо на тертці. Змішуємо з іншими продуктами.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Часник чистимо і пропускаємо через прес. Відправляємо в салат. Солимо. Перчимо. Заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • На плоску тарілку або блюдо викладаємо салат у формі півсфери.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Посипаємо тертими білками.

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

  • Декоруємо гранатом або за бажанням (кукурудзою, горошком, зеленню або жовтком).

Приготування новорічного салату Ялинкова іграшка

Червона Шапочка

Вам будуть потрібні:

  • картопля відварна — 2 шт .;
  • морква варена невеликого розміру — 2 шт .;
  • яйця, зварені круто, — 3 шт .;
  • куряче філе відварне — 200 г;
  • сир — 100 г;
  • горіхи волоські — 50 г;
  • майонез;
  • спеції;
  • зерна граната.

Салат Червона шапочка

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо. Натираємо на тертці. Викладаємо на тарілку. Заправляємо спеціями. Змащуємо майонезом.
  2. Курку ріжемо кубиками і викладаємо на картоплю. Солимо, перчимо і змащуємо майонезом.
  3. Горіхи рубаємо. Викладаємо на курку.
  4. Сир натираємо на тертці. Невелика кількість прибираємо в сторону, він буде потрібно для прикраси, решту розподіляємо на горішках. Змащуємо майонезом.
  5. Тепер черга тертої моркви.
  6. Завершальний шар — натерті на тертці яйця.
  7. Рясно змащуємо салатик зверху майонезом, надаючи салатик форму шапки.
  8. Декоруємо зернами граната, а «хутряну галявину» і «помпон» виготовляємо з сиру.
  9. Прибираємо на деякий час салатик в холодильник для просочення.

куранти

Вам будуть потрібні:

  • печериці — 200 г;
  • шинка — 150 г;
  • сир твердих сортів — 100 г;
  • помідори — 2 шт .;
  • часник — 2 зубчики;
  • масло рослинне;
  • майонез;
  • сіль перець;
  • морква.

салат Куранти

Спосіб приготування:

  1. Гриби нарізаємо кубиками. Обсмажуємо.
  2. До грибів додаємо порубаний лук. Смажимо ще 5 хвилин. Знімаємо з вогню.
  3. Помідори миємо. Ріжемо кубиками. Відправляємо до остиглим обсмаженою овочам.
  4. Шинку нарізаємо невеликими шматочками.
  5. Змішуємо всі інгредієнти. Кладемо пропущений через прес часник, спеції і майонез. Перемішуємо.
  6. Викладаємо на блюдо. Посипаємо тертим сиром. З моркви вирізаємо циферблат.

вегетаріанський олів’є

Вам будуть потрібні:

  • картопля — 3 шт .;
  • огірки солоні — 2 шт .;
  • морква — 1 шт .;
  • зелений горошок — 100 г.

вегетаріанський олів'є

Для соусу:

  • сметана — 200 г;
  • масло рослинне — 30 г;
  • сік лимона — 1 ч. л .;
  • гірчиця — 1 ч. л .;
  • чорна індійська сіль, перець чорний, куркума — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і моркву відварюємо до готовності. Чистимо. Ріжемо кубиками.
  2. Огірки миємо. Нарізаємо кубиками.
  3. Змішуємо овочі. Додаємо горошок.
  4. З’єднуємо інгредієнти для соусу. Заправляємо салат. Відразу подаємо до столу.

закуски

На додаток до салатів на столі має бути присутня хоча б одна закуска. Краще подавати порційні.

бурякові ялинки

Вам будуть потрібні:

  • буряк невеликого розміру — 6 шт .;
  • бринза м’яка — 150 г;
  • авокадо 1 — шт .;
  • лимон — 1 шт .;
  • часник — 2 зубчики;
  • сметана густа — 1 ч. л;
  • сіль перець;
  • зелень.

бурякові ялинки

приготування:

  • Буряк відварюємо. Чистимо. Нарізаємо кільцями товщиною 0,5 см. Солимо.

Покрокове приготування закуски Новорічні ялинки

  • Бринзу змішуємо з цедрою, подрібненим часником і спеціями.

Покрокове приготування закуски Новорічні ялинки

  • Авокадо чистимо. Додаємо пару крапель соку лимона, сметану і чорний перець. Пюріруем.

Покрокове приготування закуски Новорічні ялинки

  • Кожне колечко буряка змащуємо начинкою (у нас, як ви зрозуміли, 2 види).

Покрокове приготування закуски Новорічні ялинки

  • При бажанні крем можна отсаживать за допомогою кондитерського мішка.

Покрокове приготування закуски Новорічні ялинки

  • Формуємо ялинки. Скріплюємо шпажками. Прикрашаємо зеленню.

Покрокове приготування закуски Новорічні ялинки

Готувати таку закуску слід за півгодини до подачі на стіл!

З червоною рибою

Вам будуть потрібні:

  • лосось слабосоленої — 150 г;
  • сир сирний — 150 г;
  • огірок маринований — 1 шт .;
  • петрушка.

Закуски з червоною рибою

Вам будуть потрібні:

  1. Огірки ріжемо кубиками.
  2. Змішуємо з сирним сиром.
  3. Рибу ріжемо тонкими слайсами і викладаємо їх на харчову плівку суцільним шаром.
  4. На рибку розподіляємо сирну масу з огірками.
  5. На сир викладаємо листочки петрушки.
  6. Звертаємо рулетом. Прибираємо на годину в холодильник.
  7. Нарізаємо готовий рулет на шматочки. Подаємо до столу.

Холодець з риби

Вам будуть потрібні:

  • риба — 2 тушки;
  • рибні хвости і голови — 1 кг;
  • морква — 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт .;
  • горошок і кукурудза консервовані — по 3 ст. л .;
  • желатин;
  • сіль, листя лавра, перець горошком.

Холодець з риби

Спосіб приготування:

  1. Цілі тушки риби, хвости і голови моєму.
  2. Овочі чистимо.
  3. Складаємо все в каструлю. Заливаємо холодною водою. Додаємо сіль, горошки чорного перцю, лавровий лист.
  4. Варимо протягом півгодини після закипання на помірному вогні, періодично знімаючи пінку.
  5. Рибу виймаємо з бульйону.
  6. Овочі, голови і хвости варимо ще чверть години.
  7. Проціджуємо бульйон. При необхідності солимо.
  8. Всипаємо желатин. Кількість порошку розраховується за формулою 3 столові ложки на літр бульйону.
  9. На дно глибокої тарілки наливаємо трохи бульйону. Укладаємо подрібнену моркву. Шматочки рибного філе. Горошок і кукурудзу.
  10. Акуратно вливаємо бульйон, наповнюючи тарілочку.
  11. Прибираємо в холодильник мінімум на 3 години.
  12. Перед подачею на стіл ємність занурюємо в гарячу воду на кілька секунд, а після перевертаємо і викладаємо вміст на плоску тарілку.

Десерти

Неможливо уявити святкове застілля без десерту. Торт, печиво або незвичайна подача фруктів обов’язково стануть його окрасою.

Фруктова ялиночка

Вам будуть потрібні:

  • ківі, полуниця, мандарини, виноград;
  • ананас;
  • яблуко — 1 шт .;
  • морквина — 1 шт .;
  • зубочистки.

Фруктова ялиночка

Спосіб приготування:

  1. У яблука зрізаємо верхівку, встановлюємо його на плоске блюдо.
  2. Морква (бажано брати довгу) чистимо і за допомогою шпажки вертикально фіксуємо в центрі яблука. Це буде «стебло» нашої фруктової композиції.
  3. У хаотичному порядку в морква, немов гілочки, вставляємо зубочистки.
  4. Ягоди моєму.
  5. Ківі нарізаємо кільцями не сильно тонкими.
  6. З ананаса за допомогою вирубок для печива вирізаємо зірку, а також чоловічків, сніжинки або т. П.
  7. Мандарини ділимо на часточки.
  8. Підготовлені ягоди і фрукти насаджує на зубочистки.
  9. На верхівку поміщаємо зірку. Готово!

Імбирне печиво

Вам будуть потрібні:

  • борошно — 250 г;
  • цукор тростинний — 80 г;
  • масло вершкове — 70г;
  • яйце — 1 шт .;
  • какао-порошок — 1 ст. л .;
  • імбир мелений — 1 ч. л .;
  • свіжий імбир тертий — 1 ч. л .;
  • кориця мелена — 1 ч. л .;
  • гвоздика мелена — 1/2 ч. л .;
  • сода — 1/2 ч. л.

Імбирне печиво

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 250 г,
  • білок великого яйця — 1 шт. ;
  • тепла вода — 2-3 ст. л .;
  • лимонний сік — 1 ст. л .;
  • харчові барвники, кондитерські посипання, їстівні намистини і т. п.

Спосіб приготування:

  1. Масло кімнатної температури ріжемо кубиками.
  2. Додаємо цукор і яйця. Збиваємо міксером до білої пишної маси.
  3. Всипаємо всі сухі інгредієнти. Замішуємо тісто, використовуючи міксер.
  4. Обертаємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину.
  5. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 7 мм.
  6. Вирубками вирізаємо печива. Викладаємо їх на килимок для випікання.
  7. Відправляємо в духовку, прогріту до 180 градусів, на 10 хвилин.
  8. У чаші міксера з’єднуємо інгредієнти для глазурі. Збиваємо протягом 10 хвилин. За бажанням вливаємо барвники.
  9. Викладаємо в кондитерський мішок і розписуємо печиво. При необхідності декоруємо кондитерськими посипаннями.
  10. Після того як глазур захолоне, можна знімати пробу.

морквяний торт

Вам будуть потрібні:

  • борошно пшеничне — 340 г;
  • цукор — 300 г;
  • морква терта — 275 г;
  • масло рослинне без запаху — 240 мл;
  • горіхи волоські — 10 шт .;
  • яйця — 4 шт .;
  • сода — 5 г;
  • розпушувач — 4 г;
  • кориця мелена — 1,5 ч. л .;
  • горіх мускатний мелений — 1 ч. л .;
  • цедра апельсина — за бажанням.морквяний торт

Для крему:

  • вершки максимальної жирності — 100 мл;
  • крем-чіз — 500 г;
  • цукрова пудра — 70 г.

Спосіб приготування:

  1. Цукор збиваємо з рослинним маслом.
  2. Поступово в масу додаємо яйця. Кожен раз ретельно збиваючи. У результаті повинна вийти біла густа маса.
  3. В окремо мисці з’єднуємо сухі інгредієнти. Перемішуємо вінчиком, насичуючи киснем.
  4. Об’єднуємо суміші. Замішуємо повітряне тісто.
  5. Кладемо порубані горіхи і цедру.
  6. Моркву чистимо. Натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через м’ясорубку, встановивши найдрібнішу сіточку.
  7. Віджимаємо зайвий сік і відправляємо морква в тісто. Перемішуємо.
  8. Перекладаємо тісто в форму для випічки діаметром 20 см, попередньо дно її потрібно застелити пергаментом, а боки змастити маслом.
  9. Відправляємо в прогріту до 170 градусів духовку на годину.
  10. Готовий корж охолоджуємо на решітці. Після розрізаємо за допомогою нитки на 4 пласта однакової висоти.
  11. Охолоджені вершки збиваємо до міцних піків.
  12. Вводимо поступово цукрову пудру і крем-чіз.
  13. Змащуємо коржі кремом. Збираємо торт і прикрашаємо за бажанням. Перед подачею десерт повинен настоятися, тому на кілька годин відправляємо його в холодильник.

напої

Родзинкою свята стануть незвичайні напої. Шампанське, сік, вино — це класика, але якщо ви бажаєте здивувати гостей, то подайте приготовані вами оранчелло, крюшон і / або глінтвейн.

Оранчелло

Вам будуть потрібні:

  • апельсини — 4 шт .;
  • цукор — 4 ст. л .;
  • горілка високої якості — 0,5 л.

Оранчелло

Спосіб приготування:

  1. Апельсини ретельно миємо. Обсушуємо.
  2. Знімаємо цедру (тільки помаранчеву частину). Заливаємо її горілкою. Закупорюємо. Прибираємо на тиждень в темне місце. Щодня напій треба збовтувати.
  3. Апельсини складаємо в герметично закривається ємність і відправляємо в холодильник.
  4. Після закінчення зазначеного часу настоянку проціджують.
  5. З апельсинів вичавлюємо 350 мл соку.
  6. У сік всипаємо цукор. Нагріваємо на помірному вогні до розчинення цукру. Чи не кип’ятимо!
  7. Проціджуємо апельсиновий сироп і змішуємо його з ароматною настоянкою.
  8. Готовий напій розливають по пляшках. Прибираємо в темне місце.
  9. Через мінімум 3 дні можна пробувати. Пити охолодженим.

крюшон

Вам будуть потрібні:

  • міцний чай зі смаком бергамоту — 1 л .;
  • шампанське напівсолодке високої якості — 750 мл;
  • коньяк високої якості — 50 мл;
  • цукор тростинний — 170 г;
  • апельсини — 2 шт.

Крюшон

Спосіб приготування:

  1. Апельсини ретельно миємо. Обсушуємо. Нарізаємо тонкими кільцями. Викладаємо в вазу для крюшону.
  2. Всипаємо цукор. Перемішуємо. Ми залишаємо на півгодини.
  3. Вливаємо холодний чай і коньяк. Прибираємо в холодильник до тих пір, поки все не зберуться за святковим столом.
  4. Перед подачею додаємо в ємність холодну шампанське і розливаємо напій по красивих склянках.

глінтвейн

Вам будуть потрібні:

  • червоне вино напівсолодке — 700 мл .;
  • цукор — 6 ч. л .;
  • лимон — 1/2 шт .;
  • кориця мелена — 1 ч. л .;
  • горіх мускатний — 1/3 ч. л .;
  • кориця — 3 палички;
  • імбир свіжий — 3 см;
  • аніс — 3 зірочки;
  • кардамон — 3 зернятка;
  • гвоздика — 2 бутона;
  • перець духмяний — 3 горошини.

Глінтвейн

Спосіб приготування:

  1. Імбир чистимо. Нарізаємо тонкими пластинками.
  2. З лимона знімаємо цедру. М’якоть нарізаємо півкільцями.
  3. Цукор змішуємо з меленою корицею і іншими сухими інгредієнтами.
  4. Заливаємо все вином і ставимо на повільний вогонь.
  5. Нагріваємо до 80 градусів. Накриваємо кришкою. Знімаємо з плити.
  6. Наполягаємо напій чверть години. Проціджуємо.
  7. Розливаємо по склянках і пригощаємо гостей.

Думаємо, тепер ви з легкістю складете меню новорічного столу, а докладені до рецептів фото зроблять процес створення кулінарних шедеврів простіше.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector