Начинки Для лаваша домашніх умовах (7 Рецептів)

Чим начинити лаваш, запитаєте ви? Не знаєте, чого б такого смачненького приготувати, а головне, щоб це щось сподобалося вашій родині? Я розповім про швидкої і смачною закуски. Її можна подати на стіл і не переживати, вийшло блюдо чи ні — воно не може не вийти.

Йтиметься про вірменській кухні, точніше про фаршированому лаваші. Варіантів приготування існує багато. Кожен зможе вибрати собі щось підходяще за смаком і матеріального достатку.

Лаваш — поджарістая коржик, яка на Кавказі і Близькому сході замінює хліб. Цей продукт корисний, а вживати його можна окремо і разом з різноманітними наповнювачами.

Тонкий лаваш — дієтичне блюдо, до того ж воно ще корисно. Боїтеся набрати зайві кілограми? Сміливо переходьте на даний продукт.

Дивіться відео про те, як приготувати вірменський лаваш в домашніх умовах.

Сьогодні я розповім детально про рецептах, і ви зможете порадувати чоловіка, задовольнити дитини і здивувати гостей. Так, ви не помилилися! Фарширований лаваш може прикрасити будь-який святковий стіл. А де ще, як не на святі, ми можемо продемонструвати кулінарні таланти.

Майте на увазі, кількість інгредієнтів за кожним рецептом я не вказую. Роблю це з метою, щоб ви змогли покласти стільки, скільки вважаєте за потрібне, за смаком і бажанням.

Лаваш, начинений сиром

Ви любите сирні продукти? Цей рецепт буде вашим улюбленим. Щоб смак був особливим, слід взяти не один сир, а кілька його видів. Наприклад, плавлений сирок, твердий і сир з цвіллю. А також, щоб рулет ні сухуватий, слід взяти трохи нежирної сметани.

  1. Беремо лист лаваша і ріжемо його навпіл.
  2. На вийшов один прямокутний лист намазуємо тонким шаром сметану.
  3. Зверху кришимо невелику кількість сиру з пліснявою. Головне, не перестарайтеся з його кількістю, щоб смак страви не зіпсувати.
  4. На другий лист намазуємо плавлений сир. Подвійний лаваш запобіжить розпад рулету.
  5. З’єднуємо два прямокутника воєдино, так, щоб плавлений сир був зверху.
  6. Твердий сир тремо на тертці і посипаємо їм по плавленого сиру.
  7. Після всіх вироблених маніпуляцій загортаємо щільно лаваш, при цьому намагайтеся його притискати.
    Кладемо його в поліетиленовий кульок і ставимо на 1-2 години в холодильник.
  8. Перед подачею на стіл ріжемо готовий продукт на невеликі шматочки і викладаємо на тарілку.

лаваш з сиром

Прикрасити можете блюдо на свій розсуд. Для цього можна використовувати зелень або вирізати будь-які фігурки з сиру.

Начинка для лаваша з крабових паличок

Рецепт з крабовими паличками урізноманітнює ваш стіл. Для пікантності доцільно додати часник, а також майонез, зелень, плавлений сир і мариновані печериці.

  1. Розморожені крабові палички перемелює блендером або ріжемо на маленькі шматочки.
  2. Для сиру знадобиться дрібна терка. За допомогою неї готуємо сирний продукт.
  3. В землянці подрібнюємо 1-2 зубчики часнику.
  4. В часник додаємо майонез і перемішуємо.
  5. Поздовжньо ріжемо мариновані печериці.
  6. Подрібнюємо перемитого зелень. Можна взяти кріп і петрушку або щось одне.
  7. Лавашний лист намазуємо сумішшю з часнику і майонезу.
  8. Зверху акуратно викладаємо петрушку і часник.
  9. Потім викладаємо нарізані грибочки і крабові палички.
  10. Посипаємо тертим плавленим сирком.
  11. Загортаємо рулетом.

Кладемо в холодильник на годину, попередньо загорнувши в харчову плівку або поліетиленовий кульок.

лаваш з крабовими паличками

Після того як лаваш просочився, його слід розрізати, викласти на тарілку і прикрасити.

Смачного!

Тонкий лаваш з м’ясом

Звичайно, нікуди не обійтися без страви з м’ясом. Взяти можна куряче варене чи копчене м’ясо. Додати слід за смаком плавленого сиру, часнику, зелені, і помідор не завадить.

У вигляді зелені варто взяти молодий цибулька, петрушку і кріп. Але якщо чогось не буде вистачати, не біда, цілком можна обійтися одним, двома компонентом.

  1. Натріть плавлений сир на дрібній тертці і додайте його до зелені. Всі розмішайте.
  2. Курятину нарізаємо дрібною соломкою.
  3. Часник тиснемо в землянці.
  4. Помідор ріжемо маленькими кубиками.
  5. На лавашний лист викладаємо поступово всі інгредієнти.
  6. Спочатку намазуємо плавленим сиром із зеленню.
  7. Зверху додаємо куряче м’ясо, помідор і часник.
  8. Загортаємо, кладемо в плівку і ставимо на 45 хвилин в холодильну камеру.
  9. Через час блюдо дістаємо, ріжемо на невеликі шматочки і ставимо на стіл.

м'ясної лаваш

Якщо захочете, можна до страви взяти кетчуп, соус або звичайний майонез.

Рулет з лаваша з фаршем

Хочете приготувати рулет з фаршем? Можна використовувати куряче, свиняче, яловиче і інше м’ясо. Блюдо виходить соковитим, м’яким і смачним. Сюди ж можна додати зелень, сметану і помідор. Особливий смак буде, якщо зробити подібний рулет ще і з корейською морквою.

  1. Розморожений фарш обсмажити на олії до повної готовності. Зазвичай на це йде близько двадцяти хвилин, можливо, менше.
  2. Помідори промиваємо та нарізаємо на невеликі довільні шматочки.
  3. Морква шаткуємо, при необхідності.
  4. Лаваш кладемо в два шари, щоб він не прорвався.
  5. Намазуємо їх сметаною і обсипаємо дрібно посіченою зеленню. А також можете посипати будь-якими спеціями, які вам до смаку.
  6. Зверху укладаємо рівномірно фарш, помідори та моркву.
  7. Загортаємо в рулет, пакуємо в плівку і ставимо на 30-40 хвилин в холодильник для просочення.
  8. Через потрібну кількість часу дістаємо і розрізаємо.
  9. На стіл ставимо нарізаний і прикрашений рулет.

Грибна начинка для лаваша

Вірменський лаваш з грибами підкорить серце кожного гурмана, а любителі грибів буду щодня готувати собі це блюдо. А якщо ви вегетаріанка, то це і вам буде до смаку. Для приготування подбайте про наявність на вашому столі грибів, плавленого сиру, зелені, цибулі та різних спецій.

  1. Гриби слід вимити і вичистити. Нарізаються вони невеликими скибочками.
  2. Середнього розміру цибулину теж очищаємо і ріжемо маленькими шматочками.
  3. Обсмажуємо на маленькому вогні цибулю з грибами, при цьому заправляємо їх спеціями.
  4. Лист лаваша розрізаємо.
  5. Один обмащуємо плавленим сиром і робимо обсипання заздалегідь посіченою зеленню (кріп і петрушка).
    Потім накриваємо намазаний лист іншим, його теж змащуємо і викладаємо на нього гриби з цибулею.
  6. Загортаємо лаваш і ставимо його в холодильну камеру, поки не просочиться.

лаваш з грибочками

Подаємо нарізаний шматочками.

Рулет з лаваша з червоною рибою

У домашніх умовах можна приготувати справжнє ресторанне блюдо. Якщо нафарширувати лаваш червоною рибою, при цьому додати до смаку майонез, твердий сир і листя салату, то вийде неповторне і всіма улюблені ласощі.

  1. Прямокутний лист лаваша обмазуємо майонезом.
  2. Червону рибу ріжемо маленькими шматочками і викладаємо їх наверх майонезу.
  3. Сир тремо на середній або дрібній тертці, після чого даний продукт викладаємо на рибний шар.
  4. Завершуємо весь процес викладанням цілих салатного листя.
  5. Звертаємо і прибираємо в холодильник на годину.
  6. Після ріжемо і подаємо на стіл.

Якщо у вас немає можливості купити червону рибу, то її можна замінити будь-який інший, більш доступною за ціною. Смачно буде навіть з консервою.

лаваш з рибою

Начинка з ковбаси, зелені, моркви

Такий рулет з лаваша і ковбаси можна поставити навіть на святковий стіл, на Новий рік, день народження або іменини. Ковбаса використовується будь-яка, до неї додайте зелень, майонез, огірок і моркву.

  1. Лаваш попередньо обмащуємо добре майонезом і залишаємо, щоб він просочився.
  2. Ковбаса нарізається маленькими кубиками.
  3. Огірок миється і ріжеться так само, як і ковбаса.
  4. Зелень рубаємо.
  5. Моркву чистимо, тремо на дрібній тертці.
  6. На просочений заздалегідь лаваш кладемо ковбасу, зелень і овочі.
  7. Загортаємо і прибираємо в холодильну камеру.
  8. Через 15-20 хвилин ріжемо і ставимо на стіл.

Через те, що майонез заздалегідь просяк лаваш, в холодильнику блюдо знаходиться недовго.

лаваш з ковбасою

Всі рецепти прості. Блюдо виходить смачним! Набридла буденність і хочеться різноманітності? Спробуйте приготувати щось із запропонованого сьогодні мною. На каналі youtube можете знайти численна кількість відео на дану тематику.

Після приготування обов’язково зробіть фото свого кулінарного шедевра, щоб похвалитися подружкам і розповісти про чудо-рецепті. Я буду рада, якщо ви поділитеся з друзями ще і посиланням на мій блог. Нехай все радіють новинок і йдуть в ногу з часом.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector