Меню на Новий рік 2020: що готувати нове і цікаве

Зміст

Задовго до настання свята господині складають меню на Новий рік 2020 і якщо ви не знаєте що готувати нове і цікаве на святковий стіл, рекомендуємо читати нашу статтю. На нашому сайті найбільша підбірка новорічних рецептів. Тут ви знайдете рекомендації про те, як смачно приготувати яловичий язик, запекти соковиту свинину і приготувати незвичайний і легкий салат з кальмарами.

Новий рік — одне з найурочистіших свят року. Одним з найважливіших елементів новорічної вечірки, незалежно від того, чи буде вона влаштована будинку або на вулиці, безумовно, є оригінальне меню.

Варто скласти список продуктів, які вам потрібні за кілька днів до запланованого веселощів, щоб потім нічого не забути.

Тому пам’ятайте, що страви, що подаються запрошеним гостям, незвичайними та оригінальними. Але в той же час вони повинні бути смачними і красиво оформлені.

Скумбрія запечена в духовці цілком з лимоном і розмарином

Скумбрія — це дуже смачна риба м’ясо якої соковите, ніжне і дуже поживне. При запіканні у фользі ми максимально зберігаємо всю корисність. Коли в магазині вибираєте скумбрію не беріть рибу без голови. Тушки мають бути не менше 0.5 кг. тільки в такій рибі зберігається вся її соковитість.

Інгредієнти:

  • Тушки скумбрії — 2 шт .;
  • один свіжий лимон;
  • розмарин — 2 гілочки;
  • дрібна сіль, чорний мелений перець;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт .;
  • лавровий лист — 2 шт .;
  • гарячий дим за бажанням.

Як готувати:

Рибу очищаємо від нутрощів, видаляємо жабра. При патрання намагайтеся по мінімум розрізати пузо рибі щоб вона потім при запіканні не розвалилася. Тушки промиваємо, солимо, перчимо. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Лимон нарізаємо на дольки.

Розгортаємо рибу пузом до верху і починаємо її начиняти. Спочатку закладаємо обсмажену цибулю, потім по гілочці розмарину. На місце зябер запихає по часточці лимона і до цибулі теж покладемо по кілька часточок і по одному листку лаврового листа.

Фольгу змащуємо рослинним маслом, тушки риби злегка теж смажена для золотистої скоринки. На середину листа кладемо рибу на спину, загортаємо щільно і намагаємося не перевертати. У такому положенні перекладаємо на деко.

Якщо хочете щоб риба була на смак гарячого копчення змастіть тушки гарячим димом.

Відправимо рибу в холодильник на годину або два для маринування. Розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо випікатися на 30 хвилин. Для утворення скоринки можна розгорнути фольгу за 10 хвилин до кінця випікання. Скумбрія готова. Можна запрошувати гостей за новорічний стіл.

Меню на Новий рік 2020: що готувати нове і цікавеСкумбрія в духовці запечена цілком

Курячі ніжки в духовці: новий рецепт з беконом

Смажені курячі ніжки в беконі — проста альтернатива звичайним ніжок. М’ясо, мариноване в соусі з солодкою медової гірчиці, загорнуте в смужки копченого бекону, незважаючи на випічку, залишається соковитим і ароматним, а корочка злегка хрусткою. Дуже простий рецепт, який задовольнить багато смаки і відмінно впишеться в ваше новорічне меню 2020.

Інгредієнти:

  • 5 курячих ніжок;
  • 10 тонких скибочок бекону;
  • для маринаду: дві столові ложки медової гірчиці, дві столові ложки соєвого соусу, дві столові ложки олії, 2 зубчики часнику, щіпка чилі.

приготування:

Зняти шкіру з курячих гомілок. Промити і висушити. Змішати інгредієнти маринаду і ретельно розмішати. В окремому посуді замаринувати підготовлені курячі гомілки отриманою сумішшю. Відкласти в холодильник на кілька годин.

Через час оберніть мариноване м’ясо в бекон. Приблизно вийде дві скибочки бекону на одну ніжку. Викладіть на деко, змащене маслом або в жаростійкий посуд. Накрийте фольгою. Запікайте перші півгодини під фольгою, потім видаліть фольгу.

Випікати протягом 55 хвилин при 175 градусах. Блюдо підійде практично для будь-якого випадку.

Меню на Новий рік 2020: що готувати нове

Курка в рукаві в духовці: найсмачніший рецепт

Буде потрібно:

  • 1 курка вагою 1,6 — 1,8 кг;
  • близько 150 г курячої печінки;
  • 2 товстих скибочки білого хліба;
  • 3 скибочки масла;
  • 1 яйце;
  • 1 маленький пучок петрушки;
  • молоко для замочування хліба;
  • морська сіль, свіжозмелений перець.

приготування:

Курчати найкраще готувати напередодні — коли його фарширують в холодильнику на ніч, курка виходить набагато м’якше і смачніше. Вимийте і висушіть м’ясо паперовим рушником.

Натріть м’ясо сумішшю солі з перцем зовні і всередині. Наріжте білий хліб на два товстих (близько 3 см) скибочки. Залити шматочки хліба молоком і залишити до розм’якшення.

Очистити печінку і нарізати її дуже дрібно. Додати до подрібненої печінки дрібно нарізану петрушку і яйце. Перемішати отриману суміш до однорідного стану.

Хліб віджати і додати в печінку. Перемішати, посолити і поперчити печінкову масу. Нафарширувати курку отриманою начинкою і закріпити зубочистками. Для міцності можна скріпити зубочистки нитками.

Курка в рукаві в духовці

Зверху на грудку курки покласти шматочки вершкового масла. Покласти фаршировану курку в рукав і зав’язати краю. У такому вигляді покласти курку на кілька годин в холодильник (по можливості на ніч).

Після закінчення часу, перекласти курку фаршировану печінкою з хлібом на деко. Запікати протягом 1 години 20 хвилин при температурі 180 C (без гарячого повітря — спадний нагрів).

Після зняття з рукава, слід почекати близько 10 хвилин, перш ніж розрізати. Після того, як курка охолоне, можна розрізати на порційні шматочки, викласти красиво на блюдо і поставити на святковий стіл.

Кекси сирно-кокосові з масляним кремом «Новорічна Ялинка»

Свинина смажена на сковороді в гірчичному соусі: соковита і м’яка

Ідеальне гаряче м’ясне блюдо для новорічного столу в 2020 році, покровительці року Білій Пацюкові таке блюдо безсумнівно сподобається.

продукти:

  • Близько 800 г свинячої вирізки;
  • 2 цибулини;
  • 500 мл овочевого або курячого бульйону;
  • 125 мл солодких вершків 30% (півсклянки);
  • 2 столові ложки гірчиці;
  • 1 столова ложка французької гірчиці (з насінням);
  • масло для смаження;
  • борошно для соусу;
  • сіль, свіжозмелений перець;
  • для сервіровки: петрушка.

приготування:

Очистити цибулю і нарізати його на півкільця. Вимити і висушити м’ясо. Нарізати скибочками по 1,5 см. Натерти сіллю і перцем з кожного боку, потім посипати борошном. Розігріти 2-3 столові ложки олії на сковороді. Обсмажити свинячу корейку по одній хвилині з кожної сторони.

Скласти шматочки обсмаженої свинини в каструлю. Додати цибулю на розігріту сковороду і смажити до тих пір, поки він не стане золотистого кольору.

Смажене м’ясо залити бульйоном, додати обсмажену цибулю і спеції. Готуємо на повільному вогні під кришкою близько 50 хвилин.

Потім зняти кришку, додати вершки, посолити і додати перець за смаком. Трохи згасити. При подачі на новорічний стіл посипати рубаною петрушкою.

Меню на Новий рік 2020: що готувати нове і цікавеСвяткова свинина на сковороді в ніжному соусі

Як приготувати смачно відвареної яловичий язик на святковий стіл

Яловичий язик не кожна господиня вміє готувати, але за цим рецептом відварний язик завжди виходить смачним і ніжним. Ця страва просто необхідно включити в святкове меню на Новий рік 2020. Тому що, відвареної яловичий язик в ніжному соусі з гарніром з картоплі — легке і дуже смачна страва.

Необхідні інгредієнти (на 4 порції):

  • 1, 5 — 2 кг яловичого мови;
  • 0,5 склянки борошна;
  • два яйця;
  • 4 шт. картоплі;
  • 4 помідори черрі;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. гірчиці «Їдальня»;
  • 2, 5 ст. л. рослинного масла + 500 мл олії для фритюру;
  • листя зеленого салату для оздоблення та подачі на стіл.

Як готувати яловичий язик:

1. Яловичий язик відварити, зачистите, звільнивши від плівок, порізати невеликими медальйонами, умочіть їх в борошні, а потім в яйці і посмажте з двох боків до утворення золотистої скоринки. (Перед тим як варити мову, замочіть його на дві години на молоці, тоді він буде більш ніжним і звариться швидше)

2. Очистіть картопля від шкірки, відваріть, наріжте акуратними часточками і обсмажте у фритюрі в 500 мл олії.

3. Змішайте майонез з гірчицею — візьміть класичну «Столову» гірчицю. Заправте листя салату соусом.

4. Викладіть на листя салату картопля гіркою. Поверх картоплі викладіть будиночком мову і полийте соусом. Прикрасьте святкове блюдо помідорами чері. Ось і весь рецепт відвареного язика в вершковому соусі з гірчицею! Можете це блюдо додати в свої рецепти до Нового року. Приємного вам апетиту!

Меню на Новий рік 2020: що готувати нове і цікавеМеню на Новий рік 2020: свинина тушкована з вином

Свинина тушкована в білому вині: цікавий рецепт з розмарином

Ароматна і соковита свинина стане справжньою окрасою будь-якого новорічного столу. Гаряче м’ясне блюдо ідеально поєднується з запеченою картоплею.

Інгредієнти:

  • Біле вино — 200 мл .;
  • цукор — за смаком
  • лимон — 2 скибочки
  • часник — 2 зубчики
  • каперси — 1 ст.л.
  • вершкове масло — 1 ст.л.
  • борошно — 1 ст.л.
  • рубана петрушка — 1 ст.л.
  • оливкова олія — ​​10 ст.л.
  • чорний перець мелений — за смаком
  • розмарин і чебрець — по 2 гілочки
  • свиняча вирізка — 800 г
  • вода — 100 мл.
  • м’ясний бульйон — 1 літр
  • для смаженої картоплі: картопля — 500 г;
  • масло для обсмажування
  • розмарин — 1 гілочка
  • сіль, перець — за смаком.

Як готувати:

Картоплю очистити від шкірки, вимити і варити до м’якості.
Приготувати ароматний м’ясний бульйон. Вимийте свинину, додайте гілочки розмарину, щільно обв’яжіть її харчової мотузкою або звичайними нитками, поперчіть.

Свинина тушкована в білому вині з розмарином і картоплеюПриготувати спеції: очистити часник і нарізати його товстими скибочками, дрібно нарізати чебрець. Обдайте свіжий лимон окропом двічі, щоб позбутися від консервантів. Відріжте 2-3 скибочки.

Тепер на сковороді розтопіть вершкове масло з додаванням оливкової олії і додайте нарізаний чебрець, часник.

Свинина тушкована в білому вині з лимоном і картоплею

Також додайте в сковороду петрушку. Відразу ж покладіть підготовлену свинину на сковороду і злегка обсмажте з кожного боку.

Меню на Новий рік 2020: що готуватиДодайте біле вино і скибочки лимона. Зачекайте, поки вино закипить, а потім вилийте в сковороду гарячий м’ясний бульйон.
Накрийте сковороду і тушкуйте рулет зі свинячого м’яса під кришкою на повільному вогні близько 60 хвилин. Перевертайте свинячу корейку кожні 10 хвилин.

Готуємо густий лимонний соус до м’яса. Після перших 10 хвилин злийте лимонний соус. Вийміть тушковану свинячу корейку з соусу і відкладіть на час в сторону.

Отриманий соус процідіть через сито, потім зменшіть його до бажаної кількості. Змішайте борошно в воді і додайте її в соус.

Свинина тушкована в білому вині

Рекомендується використовувати ситечко, щоб не було грудок.

Використовуючи дерев’яну лопаточку, ретельно перемішайте соус і варіть знову. Нарешті, додайте в сковороду з соусом каперси і цукор за смаком.

Меню на Новий рік 2020: гаряче

Тепер покладіть свинину назад в соус, накрийте її кришкою і залиште сковороду на плиті на повільному вогні. Коли м’ясо буде готове, виймуть його, нарізати скибочками.

Залити теплим соусом і додати шматочки картоплі на тарілки. Подавати до новорічного столу, посипавши рубаною зеленню.

Меню на Новий рік 2020: м'ясне гаряче з картоплею

Смажені креветки з часником і помідорами чері на Новий рік 2020

Без креветок не обходиться жоден Новий рік і в наступаючому 2020 році варто включити в святкове меню морепродукти. Смажені креветки з помідорами чері і зеленою квасолею гармонійно впишуться в ваше новорічне гуляння.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 столових ложок вершкового масла
  • 5 зубчики часнику
  • 6 столових ложок оливкової олії
  • 1000 г сирих, заморожених креветок
  • 500 г помідорів чері
  • 300 г свіжої або замороженої зеленої стручкової квасолі
  • сіль перець
  • 10 столові ложки сухого білого вина (можна не додавати)
  • свіжий базилік.

приготування:

Заморожені креветки слід розморозити і при необхідності очистити від раковин і кишечника. Сушити на паперовому рушнику.

Вимити свіжу зелену квасолю, обрізати кінчики стручків і порізати на шматочки. Кинути в киплячу підсолену воду і варити 8-10 хвилин до готовності. Заморожену квасолю варити менше 5 хвилин.

Обсмажити очищений і нарізаний часник на великій сковороді на вершковому і оливковій олії. Збільшити вогонь і додати креветки, обсмажувати близько 15 секунд, перевернути. Обсмажити з іншого боку, приправити сіллю і перцем.

Додати помідори черрі, розрізані навпіл. Смажити близько 1 хвилини, поки помідори не стануть м’якими. Влити вино і трохи загасити.

Додати варену квасолю в сковороду і тушкувати хвилини 3. Посипати базиліком і подавати на стіл теплими.

Меню на Новий рік 2020: що готувати нове і цікавеСалат зі смаженими креветками і помідорами чері

За бажанням додати більше масла в каструлю, щоб зробити більше соусу.

Салат з кальмарами на Новий рік 2020: ніжний і легкий

Рулет зі свинини з беконом запечена в духовці: рецепт з грибами

Інгредієнти для рулетів зі свинячої вирізки з беконом і грибами на 6 порцій:

  • 6 скибочок свинини
  • 500 г грибів
  • 1 велика цибулина
  • 6 скибочок копченого бекону
  • сіль і перець
  • гранульований часник
  • панірувальні сухарі і панірувальні сухарі
  • масло для смаження

Як готувати:

Попередньо вимити, порізати і обсмажити гриби на сковороді з подрібненою цибулею в невеликій кількості масла. Смажити, до тих пір поки вся вода з грибів не випарується. Посолити і поперчити.

Поки гриби смажаться, підготувати м’ясо свинини. Скибочки м’яса посолити, поперчити і посипати часником. Потім відбити кухонним молоточком.

Коли гриби підсмажаться, вийняти їх і порізати більш дрібно, щоб вони легше загортали в скибочки м’яса.

Покласти скибочку бекону на відбите м’ясо, зверху покласти шар грибної начинки і щільно загорнути рулетом.

Розігріти масло на сковороді. Приготовлені рулети зі свинини з беконом і грибами вмочити в сире яйце, потім в панірувальні сухарі. Смажити на розпеченій сковороді до отримання золотистої хрусткої скоринки.

Нагріти духовку на 200C. Поставити в духовку обсмажені м’ясні рулети з начинкою і запікати 30 хвилин.

Меню на Новий рік 2020: Рулет зі свинини з беконом запеченаРулет зі свинини з беконом і грибами

Меню на Новий рік 2020: рулет зі свинини з беконом

Лосось в духовці на святковий стіл: рецепт в соєвому соусі з гірчицею

Риба — легкий продукт і гаряче рибне блюдо слід включити в список святкового меню на Новий рік 2020. Ніжні рибні шматочки лосося в кисло-солодкому соусі не залишать байдужими ваших гостей.

Запечений лосось в соусі, інгредієнти:

  • 500 г філе лосося
  • 1 столова ложка сухої гірчиці
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • 1 зубчик часнику
  • перець

Як готувати:

Рибне філе вимити і злегка промокнути паперовим рушником.

У невеликій мисці змішати інгредієнти і ретельно їх розмішати до стану однорідної маси. Перекладіть лосося в блюдо або поліетиленовий пакет і додайте маринад. Після цього рибу в маринаді покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Після закінчення часу перекласти рибні шматочки разом з усім маринадом на деко, вистелений папером для випічки. Запікати лосося 20 хвилин при 210 С.

Рекомендуємо подавати лосося в соусі з рисом і свіжим салатом. Смачного!

Меню на Новий рік 2020: лосось в духовціЛосось запечений в духовці шматочками

Меню на Новий рік 2020: лосось шматочками з лимоном

Святковий салат з сиром фета і мигдалем

Легкий салат з сиром — ще одне просте і легке в приготуванні святкове блюдо. Незвичайне поєднання часнику з мигдалем додає пікантність смаку салату.

Інгредієнти:

  • 1 маленька головка салату айсберг
  • пакетик сиру фета
  • 1 чашка сушеної журавлини
  • 1/2 склянки мигдалю
  • 2 столові ложки майонезу
  • 2 столові ложки йогурту
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль і перець

приготування:

  1. Нарізати сир фета кубиками, листя салат подрібнити.
  2. Підсмажити мигдаль на сухій сковороді до золотистого кольору.
  3. Приготувати соус для заправки салату: змішати майонез, йогурт, подрібнений часник і спеції.

Збираємо святковий салат. У салатницю, підготовлену для святкового столу, викласти шар порізаного листя салату айсберг.

Залити половину соусу, висипати половину нарізаного сиру і половину журавлини. Повторити шари салату. Зверху салат посипати мигдалем. Прикрасити святковий салат на свій смак і подавати на новорічний стіл.

Меню на Новий рік 2020: святковий салатМеню на Новий рік 2020: салат з мигдалем

Новорічний салат з маринованим огірком, сиром і шинкою

Освіжаючий і одночасно ситний новорічний салат з шинкою. У вашому меню на Новий рік 2020 не вистачає тільки цього блюда.

Інгредієнти:

  • 1 л баночка маринованих огірків
  • 200 г вареної шинки
  • 200 г твердого сиру
  • 400 г / 1 банка зеленого горошку
  • 3 столові ложки майонезу
  • сіль і перець за смаком

Як готувати:

  1. Нарізати огірки і шинку соломкою або кубиками (виходячи з ваших уподобань).
  2. Сир натерти на крупній тертці.
  3. Об’єднати підготовлені інгредієнти, перемішати і додати консервований зелений горошок.
  4. Нарешті додайте майонез і спеції. Смачного!

Меню на Новий рік 2020: салат з огірком маринованимМеню на Новий рік 2020: салат з шинкою

Фрикадельки з м’ятним соусом: незвичайний рецепт гарячої закуски

Звичайно, ж ні одне меню на Новий рік не обходиться без гарячих закусок. Пропонуємо приготувати м’ясні фрикадельки з освіжаючим мятном соусом на шпажках.

Інгредієнти:

  • для м’ясних фрикадельок: 1 кг яловичого фаршу і свинини
  • 1 чайна ложка насіння коріандру
  • 1 чайна ложка розмарину
  • 1/2 чайної ложки чилі
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки паприки
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 2 зубчики часнику
  • 1 яйце
  • 1/2 чашки панірувальних сухарів
  • 1 склянка борошна
  • для м’ятного соусу: 1 баночка йогурту
  • 1/4 склянки води
  • 1/4 склянки м’яти
  • 1/2 чайної ложки свіжого імбиру
  • 2 столові ложки соку лайма
  • дрібка солі
  • масло для смаження
  • додаткові зубочистки для подачі фрикадельки

приготування:

В окремій ємності змішати насіння коріандру, розмарин, перець чилі, сіль, паприку і корицю. Видавити часник і ретельно перемішати.

У великій мисці змішайте м’ясо з приготовленою сумішшю спецій, яйцем і сухарями. Сформувати фрикадельки 3-4 см в діаметрі.

Потім злегка присипте кожну фрикадельки борошном і обсмажити на сковороді в олії з кожного боку до золотисто-коричневого кольору.

Наступним кроком буде покласти смажені фрикадельки в жароміцних форму. Запікати в духовці фрикадельки 20 хвилин при 200 C.

За цей час приготувати м’ятний соус для фрикадельок. Змішати йогурт, воду, м’яту, імбир, сік лайма і приправити сіллю за смаком. Трохи збити суміш міксером.

Фрикадельки з м'ятним соусом: незвичайний рецепт гарячої закускиМ’ятний соус для фрикадельок

Перед подачею проколіть фрикадельки зубочистками. Подавати м’ясні фрикадельки з м’ятним соусом на святковий стіл гарячими.

Меню на Новий рік 2020: Фрикадельки з м'ятним соусомМеню на Новий рік 2020: що готувати нове і цікаве з закусок

Фрикадельки з м'ятним соусом: незвичайний рецепт гарячої закуски

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector