М’ясо по-французьки з картоплею в духовці: 7 рецептів приготування

Вітаю! Хочу поділитися одним з моїх улюблених страв — м’ясо по-французьки в духовці. Рецепт з фото і детальними поясненнями чекає вас.

Ми любимо і м’ясо, і картопельку. Питання як смачно приготувати картоплю з м’яском гостро не стоїть. Як не зробиш, виходить чудово. Бери хоч яловичину, хоч курятину, додавай сир, різні соуси. Подавати м’ясо по-французьки можна як звичайне обідню страву, як святкове частування. Виглядає воно красиво, особливо, присипане зверху великою кількістю сиру.

Багато відео на тему того, як можна швидко, цікаво і просто приготувати в духовці м’ясо і картоплю. Але ролики не всім господарочкам підходять — записати рецепт в книгу проблематично. Всі мої рецепти, які я вам пропоную, перевірені мною і часом. Блюдо виходить так, як треба.

Я пробувала готувати ситне і смачне частування з використанням різних інгредієнтів, додавала навіть фрукти і різні цікаві соуси. Але один з кращих варіантів — класичний рецепт. Однак є моє додаток. Замість майонезу я кладу сметану, змішану з домашнім майонезом. Неймовірні смакові відчуття, повірте.

Як приготувати м’ясо по-французьки зі свинини з картоплею в духовці

У духовці абсолютно все виходить особливо смачними. Я особисто віддаю перевагу класти в блюдо свинину або яловичину і, обов’язково, додавати овочі. Пробувала і варіанти з грибами, готувала картоплю з куркою та індичкою, додавала майонез, змішаний з кетчупом і соєвим соусом. Все було смачно. Давайте перейдемо до точних рецептами.

Для приготування вам будуть потрібні наступні продукти:

  • свіже ніжне філе свинини — 500 грам;
  • невеликі картоплини — 500 грам;
  • невеликі цибулини краще ріпчасту цибулю, але можна і шалот — 2 штуки;
  • сир твердих сортів — 300 грам;
  • помідори черрі (звичайні томати також підійдуть) — 10 штук;
  • майонез — 150 грам;
  • сметана — 150 грам;
  • сіль, перець, улюблена приправа до м’яса за смаком.

Процес створення страви:

  1. М’ясо нарізаємо великими шматками, потім, гарненько відбиваємо. Солити, посипати приправами можна тільки відбиті шматочки і кожен обробляти потрібно окремо. Приправлене м’ясо треба залишити полежати деякий час, якого як раз вистачить, поки ви готуєте інші продукти.
  2. Картоплю промити, очистити шкірку і нарізати. Різати найкраще тонкими кружечками. Важливо! Картоплю не солити, інакше вона пустить сік, і блюдо буде не таким смачним. Цибулю нарізати кільцями, півкільцями і злегка присолити. Помідори черрі розрізати навпіл. Можна їх зовсім не розрізати, а покласти цілком. Великі помідори порізати кружальцями. Майонез змішати зі сметаною.
  3. Коли всі продукти підготовлені, можна починати формувати блюдо, викладаючи його на деко. Шари робляться так: картопля, свинина, соус, цибуля, помідор, картопля, соус. Зверху посипати великою кількістю тертого сиру. Страву можна відправляти в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 40-50 хвилин, як тільки у сиру з’явиться золотистий відтінок, незрівнянне м’ясо з картоплею буде готово.

блюдо зі свинини та картоплі

Подаємо страву гарячою і захоплюємося, дивлячись в щасливі очі домочадців.

М’ясо по-французьки в духовці з помідорами, сиром, картоплею

Курку і індичку також можна використовувати в приготуванні кулінарного шедевра по-французьки. Птах в духовці готується швидше, вважається дієтичним продуктом. Сама страва досить жирне, з куркою організму буде впоратися легше, ніж зі свининою.

Список необхідних товарів наступний:

  • філе птиці — 1 кг .;
  • картопля — 500 грам;
  • стручкова квасоля — 300 грам;
  • помідори — 4-5 штук;
  • цибуля шалот, ріпчаста, червоний — 2 штуки;
  • сметана — 300 грам;
  • сир краще потверже — 300 грам;
  • соєвий соус за смаком;
  • приправи за смаком.

Як готувати?

  1. Філе треба нарізати на невеликі пластини, не дуже тонкі. Злегка відбити, але не порвати філе.
  2. Відбиті шматочки філе замаринувати в соєвому соусі і приправах. Картоплю порізати скибочками або кружальцями, цибулю півкільцями.
  3. Далі все шарами викладається на фольгу, якою потрібно застелити форму для випікання. Першим шаром кладеться філе в маринаді, потім, помідори, квасоля в стручках. Шар змащується сметаною.
  4. На сметану викласти кружечки картоплі. Засипати картоплю тертим сиром і можна ставити в духовку. Підійде температура 200 градусів. Час буде потрібно 30 хвилин.

блюдо з курки та картоплі з овочами

Гарячу, шиплячу в маслі картопельку по-французьки, що видає апетитні аромати, подаємо до столу. Огірочки, листя салату, цибуля і кріп додатково прикрасять святкову страву.

Рецепт з яловичини з помідорами і сиром

Набір продуктів аналогічний варіанту зі свининою. Не забувайте сметану змішувати з майонезом. Розповідаю, як готувати.

  1. Важливо знайти потрібний шматочок м’яса. Занадто пісні частини яловичини краще не використовувати. Яловичину порізати на невеликі шматки, прибрати всі прожилки і промити водою. Чисті шматочки обсушити паперовою серветкою.
  2. Порізати яловичину на пластинки, не надто товсті, але і не прозорі. Всі шматочки відбити, посипати улюбленими приправами, сіллю, викласти на деко. Можна на фольгу, але я її не використовую в цьому рецепті.
  3. Всі овочі нарізати кружечками (картопля, помідор, цибуля). Лук і помідори підходять будь-які. На яловичину викладається цибулю, і шар промащується соусом зі сметани і майонезу. Потім викладаються помідори, на них трохи тертого сиру, а після, вже на сир кладеться картопля, і теж гарненько промазиваются соусом. Все блюдо рівномірно посипається тертим сиром.

Важлива деталь! Перед тим, як поставити в духовку, в деко влити трохи водички, інгредієнти не пересохне при готуванні. Температура для яловичини не повинна бути занадто високою, вистачить і 200 градусів. Зазвичай, у мене страва готується за годину. Сирна скоринка виходить шикарна!

Блюдо з фаршем і картоплею

Тут основним інгредієнтом, як ви розумієте, стане фарш. Я беру змішаний. Яловичина-свинина, іноді, свинина-кролик і навіть курка-індичка. Фаршу йде не більше 500 грам. Стільки ж необхідно картоплі. Помідор досить трьох, а цибулі двох невеликих головок. Сиру я беру побільше, грам 200-300. Майонез і спеції за смаком.

У фарш можна додати часник, сіль, спеції, добре перемішати. Я ще рекомендую додавати трохи молока. Овочі нарізати краще кружками, але можна і тонкими скибочками. Сир натерти на тертці і змішати з майонезом.

М'ясо по-французьки з фаршем

Власне, вся суть в процесі формування шарів. Змастити деко олією. Можна будь-яким, я вершковим мажу. Першим шаром викласти картоплю, на нього лук. Фарш викладається зверху на цибулю, закривається помідорами. І всі верстви щедро накриваються соусом з майонезу і сиру. Потім, всю цю красу можна ставити в духовку. 170 градусів і години часу буде достатньо.

М’ясо по-французьки в духовці без майонезу

Не всі люблять майонез, а деяким його просто не можна їсти. Тому у мене є відмінний варіант, в якому цей продукт відсутній зовсім. Його замінює прекрасний інгредієнт. Мій улюблений Бешамель!

Список потрібних компонентів страви:

  • свиняча шийка — 500 гр .;
  • картопля — 500 гр .;
  • цибуля — 2 штуки;
  • помідори — 3 штуки;
  • сир — 300 гр .;
  • приправи за смаком;
  • соус Бешамель — приблизно 400 гр.

Ось в соусі бешамель весь секрет. Готувати його п’ять хвилин. Варіант рецепта може взяти будь-хто. Почати приготування найкраще з соусу.

Коли соус готовий, порізати філе свинини невеликими шматочками, трохи їх відбити. Всі овочі, природно, різати кружечками, а сир натерти. Далі можна збирати нашу майбутню красу.

М'ясо по-французьки без майонезу

Краще взяти деко глибше. На дно викласти частину Бешамель. Далі йде шар картоплі, його потрібно посолити і посипати приправами. Після картоплі кладеться шар свинини. Його потрібно теж підсолити і полити соусом. Слідом шар цибулі, на який знову кладеться картопля. Приправляється, укладаються помідори. Зверху знову Бешамель і сир. Все, можна відправляти в духовку. Максимум 180 градусів і годину-півтора часу.

Рецепт без картоплі з помідорами і сиром

Не любите картопля? Чи не їсте його через острах зайвої ваги? Є варіант без використання овоча. Беремо побільше помідор і отримуємо відмінну і смачну їжу.

Інгредієнти, які будуть вам потрібні:

  • півкілограма яловичини, свинини, курки;
  • 2 невеликих цибулини;
  • 4-5 штук помідор;
  • 300 грам сиру;
  • 150 грам майонезу.

Спосіб приготування:

  1. Філе промити, обсушити, розрізати на пластини або тонкі скибочки.
  2. Замаринувати скибочки в спеціях.
  3. Цибулю почистити, нарізати кільцями.
  4. Помідори нашаткувати кружечками.
  5. Сир натерти.
  6. Форму змастити маслом і викласти промариновані шматочки.
  7. Шар промазати майонезом.
  8. Викласти цибулю і помідори.
  9. Знову змастити майонезом і рівномірно покрити сиром.
  10. Залишити блюдо в духовій шафі на 45 хвилин (180-200 градусів)

М'ясо по-французьки з помідорами

Покроковий рецепт приготування м’яса з грибами

Гриби додадуть чарівний аромат і цікавий смак.

Продукти потрібні наступні:

  • свинина, телятина, курка на вибір;
  • овочі (картопля, цибуля, часник);
  • сир;
  • гриби (шампіньйони або білі, можна гливи);
  • заправка — майонез або сметана-майонез;
  • приправи;
  • для маринаду: соєвий соус, сік лимона і рослинне масло.

Як відбувається процес створення грибного шедевра?

  1. За аналогією з попередніми рецептами. Філе ріжеться на порційні шматочки, відбивається, солиться і відправляється в маринад, як мінімум, ан 30 хвилин. Ви не поспішайте? Нехай воно постоїть в холодильнику ніч.
  2. У формі, де планується запікати інгредієнти, дно потрібно змастити рослинним маслом. Першим шаром викладається замариноване філе. Чудові шматочки посипаються обсмаженими до золотистого кольору, півкільцями цибулі, які повинні закрити його повністю. Наступним шаром потрібно викласти картоплю, який попередньо порізаний скибочками і обсмажений на сковороді. М’ясо і картоплю присипати приправами.
  3. Тут приходить і черга грибів. Їх попередньо обсмажувати не потрібно, просто дрібно порізати і рівномірно розподілити по картоплі. Грибочки посипати часником, порізаною дрібно. Щедро засипаємо гриби з часником тертим сиром. Черга майонезу. Але його не ллємо зверху, а наносимо у вигляді сіточки на сир. Розігрів до 180 градусів і запікання протягом 40 хвилин дадуть розкішний результат.

М'ясо з грибами

Це все мої улюблені варіанти того, як приготувати м’ясо з картоплею по-французьки в духовці, а рецепт з фото до кожного додаю. Успіху і любові!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector