М’ясні страви на Новий 2020 рік: новорічні страви з м’яса, рецепти

М’ясні страви на Новий 2020 рік будуть практично на кожному святковому столі. Господиня року Щур вважається твариною всеїдних. І хоч до хижаків вона не відноситься, буде рада закусок і гарячих страв з телятини, баранини, свинини, птиці. Особливих обмежень немає. Головне, щоб м’ясо було нежирним. Бажано віддавати перевагу пригощань з простих і доступних продуктів.

м’ясні клубочки

Оскільки Щур любить різну випічку, новорічні страви в 2020 році можна доповнити м’ясними клубочками з листковим тістом. Закуска смачна і ситна. Незвично виглядає на святковому столі, хоча готується просто.

М'ясні клубочки - смачна страва на Новий Рік 2020

З продуктів слід взяти наступне:

  • 0,5 кг фаршу;
  • 0,5 кг листкового тіста;
  • 1 зубчик часнику;
  • трохи солі;
  • 1 цибулину;
  • 100 г твердого сиру;
  • одне яйце;
  • кунжут;
  • перець або спеції.

Для клубочків підійде будь-який фарш — зі свинини, яловичини або навіть курки. Все залежить від особистих переваг і побажань. Головне, щоб фарш був нежирним. Цибулю і часник дрібно порубати, а після додайте до перемолоти м’яса. Також додайте сіль, яйце і перець. При бажанні можна додати улюблені трави або спеції. Добре все перемішайте.

Рецепт страви М'ясні клубочки на Новий Рік 2020

Тісто розкачати і наріжте тонкими смужками. Сир потріть. З фаршу сформуйте середнього розміру кульки. Посипте їх з усіх боків сиром, а після обмотайте тестом. Смужки з тестом слід намотувати, як нитки на клубок.

Тісто для м'ясних клубочків готуємо на Новий 2020 рік

Покладіть зроблені клубочки на змащене деко. Посипте кунжутом і відправте в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів, поки тісто не стане красивого золотистого кольору. Гарним доповненням до страви стануть свіжі овочі.

Новорічне меню 2020 року - м'ясні клубочки

Свинина з чорносливом і курагою

І хоча для приготування страви потрібно трохи часу і зусиль, смакові його якості легко задовольнять навіть самого вишуканого гурмана. Щоб порадувати гостей соковитою і ніжною свининою, потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • цілий шматок м’яса на 1,2-1,5 кг;
  • 12-15 шт. кураги;
  • 12-15 шт. чорносливу без кісточки;
  • 2 стол. ложки коника;
  • третину склянки води;
  • 3 стол. ложки сметани або майонезу;
  • 130-150 г твердого сиру;
  • щіпка мускатного горіха;
  • дрібка солі;
  • трохи чорного перцю;
  • 20 г свіжого імбиру;
  • 1,5 чайної ложки сухої гірчиці в зернах.

Готується свинина поетапно:

Промиті сухофрукти залийте коньяком і водою. Додайте подрібнений імбир. Надішліть на невеликий вогонь. Гасіть, поки рідина повністю не випаруватися.

Свинина з чорносливом і курагою блюдо на Новий Рік 2020

Потім займіться м’ясом. Промийте його і зробіть надрізи майже на всю ширину через кожні 2 см. Всередині розрізи варто змастити сметаною або майонезом.

М'ясне блюдо зі свинини на Новий Рік 2020

Всередину кожного розрізу покладіть по кілька сухофруктів і тонкому скибочці сиру.

З 2 ложок майонезу або сметани, спецій і гірчиці слід приготувати соус. Повапните їм свинину з усіх боків, а після на пару годин відправте в холодильник. Цього часу буде досить, щоб м’ясо добре промаринувалося.

Запікайте при температурі 200 градусів 1,5 години, накривши фольгою. Потім приберіть фольгу і продовжуйте запікати 15-20 хвилин, щоб свинина підрум’яниться.

Свинина з чорносливом і курагою смачне м'ясне блюдо на Новий Рік 2020

Новорічна качка з рисом і мигдалем

Оскільки Щур любить крупи, бажано на новорічний стіл 2020 року приготувати м’ясні страви з рисом, гречкою або іншими крупами. Хорошим частуванням і справжньою окрасою столу стане фарширована качка.

Буде потрібно мінімальний набір продуктів:

  • качка;
  • 200 г мигдалю;
  • 0,5 кг будь-якого фаршу;
  • 250 г рису;
  • 2-3 ложки майонезу;
  • сіль;
  • кориця, мускатний горіх, перець.

Спочатку добре вимийте тушку качки, обдайте окропом, а потім обсушити паперовою серветкою або рушником. Натріть птицю сіллю і перцем. Залежно від особистих переваг можна використовувати звичайний чорний перець або суміш перців. Любителям гостренького не забороняє посипати качку чилі. Потім змастити тушку майонезом і відправте в холодильник хоча б на 2 години, але можна і більше.

Новорічна качка з рисом і мигдалем рецепт приготування

Рис відварити до напівготовності. Мигдаль злегка обсмажте на олії. Додайте корицю, мускатний горіх, сіль, рис і фарш. Все перемішайте.

Як приготувати качку на Новий 2020 рік

Зашийте качці горло, заповніть приготованою рисової сумішшю. Рясно ще раз змастіть майонезом. Загорніть тушку в фольгу і відправте в духовку, попередньо нагріти до 200 градусів. Через годину потрібно трохи зменшити температуру і відкрити фольгу. Запікайте ще 30-40 хвилин, поки не з’явиться золотава скоринка. Подавати блюдо на стіл потрібно в гарячому вигляді. Плюс фаршированої качки в тому, що не потрібно окремо готувати гарнір.

Новорічна качка з рисом і мигдалем новорічні рецепти 2020 року

Тушкована яловичина з соєвим соусом

Якщо немає часу стояти біля плити цілий день (особливо актуально для господинь, які працюють 31 грудня), можна приготувати просте і смачне блюдо з яловичини. Слід взяти доступні продукти:

  • півкілограма яловичини (буде потрібно м’якоть);
  • один лук;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 стол. ложки кунжутного масла;
  • один помідор;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 1 чайна ложка меду;
  • перець.

М’ясо промийте та висушіть. Поріжте невеликими шматочками. Лук поріжте чверть кільцями або півкільцями, помідори великими часточками.

Смачні страви з яловичини на Новий Рік 2020

Розігрійте сковороду. Додайте масло. Якщо немає кунжутного масла, використовуйте оливкову або іншу рослинну олію. Надішліть в сковороду яловичину і підготовлені овочі. Додайте соєвий соус. Гасіть на повільному вогні близько години, накривши Скородом кришкою. Зазвичай овочі і м’ясо пускають досить соку, тому додавати воду не потрібно.

Смачні рецепти на 2020 рік

Через годину додайте до м’яса рубаний часник, мед і перець. Продовжуйте тушкувати без кришки, поки вся рідина повністю не випарується. Подавати слід в гарячому вигляді. Гарним доповненням до яловичини стануть свіжі овочі.

Тушкована яловичина з соєвим соусом на Новий Рік 2020

Фаршировані курячі гомілки

Доповнити список смачних м’ясних страв на Новий 2020 рік можуть і фаршировані курячі гомілки. Для приготування знадобиться:

  • 8-10 курячих ніжок;
  • 200 г сиру;
  • 200 г грибів;
  • сіль і спеції;
  • 4-5 стіл. ложки майонезу.

Якщо за столом буде збиратися велика родина або компанія друзів, тоді кількість інгредієнтів слід пропорційно збільшити. Найскладнішим і відповідальним в приготуванні вважається етап підготовки гомілок до фарширування.

Готуються гомілки в наступній послідовності:

Акуратно відтягніть шкірочку, що не порвавши її. Відрубайте кістка разом з м’ясом в нижній частині гомілки. З шкірки повинен вийти мішечок для фарширування.

Фаршировані курячі гомілки рецепт приготування

Зріжте м’ясо з кістки. Перекрутіть його на м’ясорубку або дрібно порубати ножем. Печериці або інші гриби обсмажте на сковороді. Можна додати до грибів порізану цибулину.

Сир потріть на тертці. У мисці змішайте подрібнене куряче м’ясо, сир і гриби. Посоліть і поперчіть суміш. Добре перемішайте. Приготовленої начинкою наповніть мішечки з шкірки. Зашивати їх необов’язково.

Фаршировані курячі гомілки цікаві ідеї для новорічного меню

Змастіть майонезом гомілки і дайте їм трохи постояти (20-30 хвилин). Запікайте при температурі 180-200 градусів 30-40 хвилин до рум’яної скоринки.

Подавати курячі ніжки на стіл краще гарячими.

Порада! Замість гомілок можна використовувати курячі стегенця. Процес приготування аналогічний.

Фаршировані курячі гомілки на Новий 2020 рік

Каре ягня з розмарином

Серед рецептів м’ясних страв, які можна приготувати на Новий 2020 рік, варто звернути увагу на ніжне каре ягняти. З його приготуванням без проблем впорається навіть починаюча господиня, а ось смак страви не залишить байдужими гостей.

Спочатку слід підготувати інгредієнти:

  • 1 кг каре ягняти;
  • пучок свіжого розмарину;
  • 1-2 цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 мл червоного вина;
  • 250 мл м’ясного бульйону;
  • 3 палички кориці;
  • сіль і перець за смаком;
  • 3 стол. ложки оливкової олії.

Промийте каре і розділіть його на порції. Кожен шматочок натріть сіллю і перцем. Перемішайте з гілочками розмарину і оливковою олією. Відставте на годину, щоб м’ясо промаринувалося.

Як приготувати каре ягняти з розмарином на Новий Рік 2020

По закінченню зазначеного часу обсмажте реберця до золотистої скоринки в сотейнику або глибокій сковороді з товстим дном. Попередньо гілочки розмарину слід прибрати. Додайте до обсмаженого м’яса червоне вино і бульйон і тушкуйте на невеликому вогні 40 хвилин.

Тим часом рубані цибулю і часник обсмажити на сковороді. Сильно засмажувати овочі не варто. Коли з’явиться злегка золотистий колір, зніміть з вогню. Додайте до овочів бульйон, в якому тушкувалось каре, а після подрібніть все блендером. Злегка посоліть.

Готуємо каре ягняти на новорічний стіл 2020 року

Залийте приготованим соусом реберця. Гасіть ще 10 хвилин. Після додайте корицю і дайте згасити 5-10 хвилин. Бажано на стіл блюдо подавати не відразу, щоб м’ясо натягнулося ароматом кориці.

Також дивіться майстер-класи з приготування смачних і незвичайних м’ясних страв, гідних стати прикрасою новорічного столу:



Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector