Ліниві голубці. 9 рецептів як приготувати з фаршу і капусти лінивців

Вітаю вас на смачною сторінці! Хочу поділитися перевіреними способами приготування ледачих голубців. Рецепти з фото допоможуть швидко, смачно, недорого нагодувати голодних домочадців.

Відразу підключимо до процесу приготування розумну каструльку з кнопочками. Готувати в мультиварці одне задоволення! Нічого не википає, що не переливається, бризки не летять на плиту.

Поки блюдо буде нудитися в власних соках під кришкою, господиня може зайнятися іншими важливими справами. Наприклад, почуття мої нові корисні статті або погуляти на свіжому повітрі з дітьми, улюбленим собакою.

Ледачі голубці з капустою і фаршем в мультиварці

Уявляю рецепт господарочкам, у яких мультиварка Філіпс.

Підготуйте продукти:

  • фарш зі свинини — 500 г;
  • білокачанна — 250 г (чверть вилка);
  • цибулина — 1 шт;
  • сметана — 200 г;
  • томат — 1 велика ложка;
  • яйце — одне;
  • спеції улюблені — за смаком.
  1. Процес приготування буде швидким, якщо припустимо інгредієнти через м’ясорубку. Прокрутимо шматочок м’яса, капусту з цибулею. Овочі бажано порубати в измельчителе, тоді вони збережуть свіжі натуральні соки.
  2. З’єднаємо інгредієнти в мисці, присмачити спеціями і ретельно перемішати. Сформуємо котлетки, злегка обваляти їх у борошні. Обсмажити на сковорідці до рум’яних бочків.
  3. Мультиварку поставимо в режим «Гасити» на 60 хвилин. На дно, змащене маслом, викладемо котлетки. Заллємо їх соусом з яйця, склянки води, сметани і томатної пасти. Закриємо кришку. Будемо чекати сигналу про готовність.

ліниві голубці

Рецепт приготування з фаршем, капустою і рисом

Власницям мультиварки Редмонд пропоную альтернативний рецепт.

Інгредієнти прості:

  • будь-перемелене м’ясо — 500 г;
  • білокачанна капуста — 300-400 г;
  • цибулинка, коренеплід моркви — по 1 штучці середнього розміру;
  • рис круглий — 1 стакан, звареного до напівготовності;
  • томат — 2-3 ст. ложки;
  • спеції — будь-які відповідні.
  1. Поставимо мультиварку в режим «Жарка». На дно наллємо трохи рослинного масла. Подрумяним подрібнені цибулю і моркву.
  2. Коли овочі трохи притомився, закинемо до них фарш, присмачити спеціями. Гарненько обсмажити.
  3. Додамо до маси відварений рис з рубаною капустою, заллємо соусом зі склянки води і томатної пасти.

На замітку господарочкам! Капуста не розвариться, якщо поставити блюдо на 30 хвилин в режим «Гасіння»!

Голубчики вийдуть кашею, але відмінно погасять в соковитою смачною підливі.

Після сигналу подамо гарячий збалансований вечерю для всієї родини!

Тушковані голубці з болгарським перцем або кабачком

Зараз я швидко вас навчу, як готувати в ній смачні ліниві голубці.

Знадобляться продукти:

  • 500 г дрібно перемеленого м’яса (яловичина плюс свинина);
  • частина від невеликого вилка капусти;
  • неповна склянка цілісного рису;
  • 1 цибуля, 1 болгарський перчик;
  • 1 яйце;
  • кетчуп і сметана — по 2 ст. ложки;
  • спеції.
  1. Нашінкуем цибулю і капусту, рис помістимо в гарячу воду. Для швидкого приготування страви нарізану капусту обдати окропом, віджати.
  2. З’єднуємо інгредієнти — фарш, цибулю, яйце, рис, капусту. Додаємо спеції, сіль. Ретельно перемішуємо.
  3. На дно чаші наливаємо олію. Запускаємо програму «Жарка». Сформуємо підготовлену масу котлетками. Обсмажити з двох сторін протягом 2 хвилин.
  4. Вийде приблизно 10-12 биточків, їх будемо готувати в режимі «Запікання» 45 хвилин. Для заправки порубати на кубики болгарський перчик. Змішаємо соус зі сметани, кетчуп і склянки холодної води.
  5. Присмачити блюдо сіллю, перчиком, лавром! Закриємо кришку. Будемо чекати від розумної каструльки сигналу до ситно обіду.

Вийде смачно!

Тушковані ліниві голубці в соусі готувати простіше простого!

Популярний спосіб в мультиварці вирішує проблему з наданими бланшуванням листя. Загортанням м’ясного фаршу.

Смак у готової страви нічим не відрізняється від класичних голубців, а часу на приготування вечері йде набагато менше.

Дуже смачні ліниві голубці з фаршем і капустою, як в садку

Малюкам в дитячому садку готують ніжні і соковиті ліниві голубці. Простий рецепт з покроковими фото розкриє секрет чудового блюда, яке обожнюють маленькі гурмани з старших і ясельних груп.

У технологічній картці кухаря тітки Поліни точно прописані інгредієнти на одну порцію:

  • 500 г нежирного фаршу;
  • вилок білокачанної в 1 кг;
  • 250 г довгого рису;
  • 2 ріпчасті цибульки;
  • 1 морквина;
  • сметана — 70 г;
  • томатна паста — 70 г;
  • масло рослинне — 50 г;
  • масло вершкове — 30 г;
  • борошно біла — 1 ст. ложка;
  • сухарі панірувальні для формування тефтелей;
  • сіль — 0,5 ч. ложки.
  1. М’ясний фарш для дитячого рецепта двічі пропускають через м’ясорубку. Злегка обсмажують, рис відварюють до розсипчастої каші.
  2. Дрібно нашатковану цибулю з тертим червоним коренеплодом гасять на сковорідці для овочевої подушки.
  3. Білокачанна овоч тоненько шаткують. Трохи бланшують у гарячій підсоленій воді, потім відкидають на сито до охолодження.

У технології приготування бувають варіанти!

  1. М’ясо разом з капустою і цибулею пропускають через м’ясорубку.
  2. Головні інгредієнти — фарш, рис, капусту змішують, солять. Формують тефтелі з допомогою панірувальних сухарів.
  3. На дно форми наливають рослинне масло, викладають обсмажені овочі і м’ясо-капустяні кульки.
  4. У розігрітий до 200 градусів духовку поміщають деко на 10 хвилин, биточки прихопив і не розваляться.
  5. За цей час готують соус: обсмажують борошно на вершковому маслі, туди додають сметану, томатну пасту, овочевий бульйон від капусти.
  6. Густим соусом заливають тефтелі. Відправляють знову в духовку на 45 хвилин.

голубці як в дитячому садку

На радість малюкам блюдо подають з фігурно нарізаними овочами і хрусткими сухариками.

Ледачі голубці, приготовлені в духовці як в дитячому саду, обов’язково полюблять і дорослі. Котлетки ніжні, повітряні, а корисна підлива з приємною вершкової ноткою!

Як готувати ледачі голубці на сковороді

Наступне страву доручимо готувати чоловікові. З кухлем пива під гарну музику чоловік почаклує на кухні, поки дружина активно відпочиває в фітнес-центрі.

На столі такі продукти:

  • капуста — 0,5 середнього вилка;
  • фарш свинячий — 500-600 г;
  • рис — 1 склянка;
  • цибуля і морква — по 1 шт;
  • спеції.
  1. Кухар сильними чоловічими руками розділяє качан капусти на 2 половинки, нарізає цибулю, натирає моркву, відварює рис в підсоленій воді до напівготовності.
  2. Кулінар вміло шаткує капусту тонкою соломкою. Чим тонше вона буде порізана, тим швидше приготується блюдо.
  3. На дно каструлі наливає трохи масла. Відправляє капусту гаситися, фарш приправляє, ретельно обсмажує на сковорідці. В іншій ємності підрум’янює нарізану цибулю і натерту моркву.

Порада від кухаря! Лучок бажано смажити першим. Він виділяє багато соку і не дає морквині прожаритися. Коли цибуля підрум’яниться, до нього закинемо морквяну стружку.

Рис і піджарка готові? Пора з’єднувати інгредієнти. До капусти відправляється м’ясо, крупа і цибулю з морквою. Продукти укладені шарами обмінюються ароматами, смачними соками.

За твердженням кухаря, запах на кухні лунає апетитний!

Через 30 хвилин гасіння під кришкою, шеф-кухар додає сіль з перчиком за смаком. Закидає пару листочків лавра. Дає настоятися на тихому вогнику ще 10 хвилин.

Перед подачею капуста в каструлі з рисом і фаршем перемішується. Готову страву викладається на тарілку гіркою. Приправляється сметаною, листком петрушки. Вийшло красиво, ароматно, смачно!

Пісні голубці без м’яса

Пісні та дієтичні голубці приготуємо без сметани і м’яса в розвантажувальні дні. Стануть в нагоді залишки овочів, які завалялися в засіках. Дієтичний рецепт ідеально підходить зайнятим на роботі і тих, що худнуть господарочкам.

Не потрібно морочитися з поділом капусти на листя, загортаємо начинки. Готувати будемо НЕ котлетками, а кашею. Просто нарубаємо, приготуємо, подамо до столу ситне, смачне, але пісне блюдо!

Нам будуть потрібні елементарні продукти:

  • білокачанна — четверта частина вилка;
  • морквина — 2 шт;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • рис — 200 г;
  • томатна паста або аджика — 5 ст. ложок;
  • зелень, спеції на вибір;
  • рослинна олія.
  1. У каструльку з товстими стінками наливаємо трохи олії і закидаємо нарізаний лук. Поки він присмажується, промиємо рис. Заллємо його теплою водою.
  2. До рум’яного цибулі відправляємо терту моркву, нарізану тонкою соломкою капусту.
  3. Під кришкою тушковані овочі пустять сік. Разом з аджикою або томатною пастою вийде ароматне рагу.
  4. Інгредієнти трохи пом’якшилися? Пора закидати в каструлю біле зерно, присмачити спеціями, залити водою до покриття страви.
  5. З кількома листочками лавра поставимо нудитися на повільний вогонь ще 10-15 хвилин. Не варто чекати поки вариво перетворитися в кашу, овочі повинні зберегти свіжість і гарний колір.

Дуже ліниві голубці без м’яса — паличка-виручалочка для сучасних господинь. Рецепт ідеально підходить в Великий пост і в розвантажувальні дні. Рекомендую!

Рецепт приготування з томатною пастою

Треба визнати, діти не люблять варену капусту в борщі і тушковану в солянці. Мами і кухаря в навчальних закладах давно придумали спосіб нагодувати дітвору корисної капустою. Хлопчики і дівчатка не підозрюють про наявність у смачних котлетки ненависного лука, нелюбимої капусти.

Батьки дітям готують ліниві голубчики, запечені в духовці на деку в красивій томатної заливці.

Повноцінне блюдо підійде в якості першого гарячого, і відмінно буде поєднуватися з гарніром — вареною картоплею, гречкою, перловкою.

Нам знадобляться прості інгредієнти:

  • 600 г фаршу (курячого, м’ясного, змішаного);
  • 400 г капусти (половинка середнього вилка);
  • 150-170 г рису;
  • 2 головки цибулі;
  • 1 морквина.

заливка:

  • 0,7 л томатного соку або томатної пасти розведеною водою;
  • по ½ ч. ложки з гіркою солі і цукру;
  • щіпка суміші перців;
  • 2 ст. ложки рослинної олії, лавровий листочок.
  1. Рис бажано заздалегідь відварити і остудити. Він трохи розвариться, але не біда, клейка крупа добре зв’яже м’ясні биточки.
  2. У великій мисці змішаємо фарш і охолоджений рис. На сковорідці приготуємо зажарку з нарізаного кубиками цибулі, натертої моркви. Підрум’янені до прозорості овочі остудити. Додамо до фаршу.
  3. Тепер треба подрібнити капусту.
  4. За допомогою шинкування легко нарізати капусту, цибулю, болгарський перчик кільцями, баклажани, кабачки тонкими пластами для рулетиків.
  5. Нашатковану капусту бажано присолити, трохи пом’яти. Вона буде більш піддатливою при формуванні котлеток.
  6. Змішуємо м’ясо, рис, овочеву піджарку і віджату капусту, приправляємо. Ручками ліпимо тефтелі, а можна і биточки.
  7. Дістаємо деко. Трохи змащуємо його олією. Розкладаємо на ньому котлетки. Готуємо заливку з томатного соку і рослинного масла.
  8. Приправляємо соус сіллю, цукром, перцем, перемішуємо, закидаємо 3-4 листочка сушеної лавра. Покриваємо густий заправкою ледачі голубчики.
  9. Накриваємо деко фольгою, щоб волога в процесі готування не випаровувалася. Відправляємо в духовку на 50-60 хвилин при температурі 200 градусів.

Раджу придбати зручний ніж для нарізки овочів! Він виручить, коли забажаєте квасити капусту в великій кількості.

Через годину сім’я насолодиться чудовим блюдом! У ньому досить соку, голубці ніжні, так і тануть у роті. Дітлахам тепер не доведеться відокремлювати капусту від начинки, вони із задоволенням з’їдять ліниві голубці в яскравому томатному соусі.

Голубці з сиром + рецепт соусу

Наступний рецепт без томатної пасти, але зі смачною сирно-вершковою заливкою. Господиня рекомендує використовувати красиву керамічний посуд, в якій можна подавати блюдо з печі прямо до святкового застілля.

Інгредієнти страви:

  • будь-перемелене м’ясо — 500 г;
  • капуста білокачанна — 250 г;
  • крупа — 1 склянка рису;
  • цибулини — 2 шт;
  • яйце — 1 шт;
  • сухарі і спеції.

У соус:

  • масло вершкове — 70 г;
  • борошно — 2 ст. ложки;
  • молочко — 0,5 л;
  • твердий сир — 150 г;
  • приправи і мускатний горіх.
  1. Рис бажано відварити до напівготовності і остудити. Овочі нарубати кубиком або тонкою соломкою. Перед тим як змішати інгредієнти, капусту з цибулею краще пом’яти, вони стануть більш м’якими і соковитими.
  2. У великій мисці з’єднуємо фарш, рис, овочі, розбиваємо яйце. Заправляємо спеціями. Ручками перемішуємо складові, ліпимо котлетки. Обвалюють у сухарях. На сковорідці з маслом обсмажуємо биточки з двох сторін до красивих бочків.
  3. Готуємо запашний соус. На вершковому маслі обсмажуємо борошно, помішуючи віночком, потроху вводимо молоко. Натираємо сир на середній терці. Відправляємо в сковорідку. Інгредієнти розплавляються, змішуються один з одним до білої густої маси. Чи залишиться приправити заправку ароматними спеціями — мускатним горіхом, сіллю, перцем.
  4. В гарне керамічне блюдо помістимо лінивців і заллємо тягучим соусом. Відправляємо в холодну духовку, піднімаємо температуру до 190 градусів і запікаємо протягом 1 години.

До недільного і святкового обіду, до приходу гостей таке блюдо подається прямо з печі!

Господиню чекають похвали і подяки, а ситні красиві голубчики в густий ароматної заливці розійдуться на «ура» по тарілках.

Запіканка «А-ля голубці»

Класичні голубці — традиційне і смачна страва з російської кухні, проте з ним доводиться возитися. Щоб уникнути мороки, приготуємо з тих же інгредієнтів запіканку, схожу на ліниві голубці. Продукти викладемо шарами. Заллємо соусом, для краси додамо акценти з помідорів чері.

Детальніше процес приготування продемонструє відео-ролик. Дивитися цікаво, на практиці готувати зовсім неважко, а в підсумку буде приємно насолоджуватися результатом власних кулінарних експериментів.

Впевнена вам сподобалися мої рецепти! Сьогодні, до задоволення домашніх, спробуйте приготувати будь-яку з представлених страв. Результатом діліться в коментарях, а ще відправляйте посилання друзям в однокласники та інші соціальні мережі.

Нехай на смачних сторінках буде більше читачів, а концентрат добрих емоцій передається з рук в руки!
Смачних вам романтичних вечерь!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector