Картопляна запіканка: 3 рецепта з фаршем в духовці

Замислюєтеся яке блюдо приготувати на сімейний обід і святкова вечеря? Тоді картопляна запіканка з фаршем в духовці, допоможе вам.

За допомогою смачного і насиченого ласощі ви зможете швидко вгамувати голод, порадувати гостей другою стравою з гарніром одночасно.

Ви не є природженим кулінаром? Не поспішайте засмучуватися: приготувати запіканку нескладно. З покроковими рецептами впорається навіть новачок, а приголомшливий результат стане відмінною нагородою за ваші труди.

Необхідні інгредієнти:

Почати процес приготування потрібно з підготовки інгредієнтів. Для класичного рецепту запіканки з м’ясом і з сиром нам знадобляться:

  • кілограм свіжої картоплі;
  • півкіло м’ясного фаршу (краще всього підійде домашній);
  • одна невелика цибулина;
  • 100 грам м’якого сиру (раджу взяти «Голландський»);
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • спеції і сіль за смаком.

Кількість продуктів розраховане на приготування картопляної запіканки на сім’ю з 4-5 чоловік. Готування страви займе не більше години, тому коли гості вирішили несподівано вас відвідати, вони не застануть зненацька, запіканка готується оперативно.

Картопляна запіканка з фаршем в духовці — класичний рецепт

  1. Візьміть свіжий картопля, почистіть його і розріжте навпіл. Після чого варіть в злегка підсоленій воді до повного приготування.
  2. Дрібними кубиками наріжте цибулю. Смажте його на невеликому вогні до утворення золотистого кольору.
  3. Фарш обробляв, викладаємо на сковорідку. Перемішуємо зі смаженою цибулею. Готуйте фарш протягом 20 хвилин. Не забувайте доглядати за ним: в процесі інгредієнт може прилипнути до сковорідки, тому регулярно помішуйте його дерев’яною лопаткою.
  4. Зварену картоплю розімніть товкачем до утворення пюре. Після того, як вона злегка охолоне, додаємо яйця і трохи борошна. Перемішуємо все до утворення однорідної маси.

Порада! Ви можете приготувати страву без яєць, тоді воно вийде більш щільним.

Беремо витягнуту зручну форму для запікання, змащуємо її вершковим маслом. В якості першого шару викладаємо картоплю. Посипаємо його тертим сиром, кладемо фарш, повторюємо дії ще раз. Не забувайте акуратно розрівнювати шари ложкою. Ви отримаєте не тільки смачну, але і гарну запіканку.

Ставимо форму в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 50 хвилин. Стежимо за запіканкою, яка повинна покритися хрусткою золотий скоринкою.

запіканка з картоплею і фаршем

Дайте страві трохи охолонути, розріжте і прикрасьте шматочками кропу. Подавайте на стіл на листі салату. Смачного!

Рецепт картопляної запіканки з грибами і сиром

Справжні гурмани гідно оцінять насичений смак картопляної запіканки з грибами. Для її приготування нам знадобляться:

  • 300 г свіжих грибів (печериць);
  • 70 г голландського сиру;
  • 500 г м’ясного або курячого фаршу;
  • 700 г картоплі;
  • вершкове масло;
  • головка цибулі;
  • 100 г сметани;
  • сіль і перець.

Приступаємо безпосередньо до готування страви. Готується воно практично за рецептом Анастасії Скрипкіної. Виходить ніжним і апетитним.

  1. Гриби нарізати тонкими скибочками, змішати їх з фаршем. Дрібно порізати цибулину з петрушкою і додати їх до попередніх продуктам.
  2. Почистити картоплю. Відварити її до стану готовності, потім потовкти товкачем, утворивши пюре.
  3. Натріть на тертці сир. Наріжте трохи вершкового масла.
  4. В довгу форму з краями викладіть масло, потім картопля. Посипте все сиром, покладіть фарш, потім знову картоплю. На завершення змастіть все сметаною.
  5. Закрийте блюдо. Випікайте в духовці при 210 градусах приблизно годину. Дочекайтеся утворення рум’яної скоринки. Сміливо пригощайте присутніх гостей ароматною запіканкою.

запіканка з грибами

Рецепт приготування запіканки з фаршем і морквою

Оригінальний і креативний рецепт овочево-картопляної запіканки без сиру сподобається любителям незвичайних страв. В результаті у вас вийде ніжне, золотисте друге з тонким ароматом.

Нам потрібно взяти:

  • 400 г м’ясного фаршу;
  • 7 картоплин;
  • 2 невеликих морквини;
  • трохи вершкового масла;
  • спеції і сіль;
  • сметана;
  • 1 цибулину;
  • 2 яйця.
  1. Збийте яйце. Додайте трохи солі, змішавши цю масу з фаршем. Для насиченого смаку ви можете посипати все сумішшю з трав або спецій.
  2. Наріжте картоплю невеликими скибочками. Надішліть його варитися до повної готовності. Розімніть продукт до утворення пюре. Заправте його невеликою кількістю вершкового масла.
  3. Дрібно потріть моркву і змішайте її з двома ложками сметани, додавши петрушку, сіль. Частину, що залишилася сметану збийте з одним яйцем, посоліть. До речі, ви можете робити блюдо як з яйцем, так і без нього.
  4. У форму з високими краями викладаємо картопля, заправляємо невеликою кількістю сметани. Зверху поміщаємо фарш, потім моркву і останньої — знову картоплю.
  5. Поставте майбутню запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

запіканка з овочами

Після приготування остудіть її і додайте трохи зелені для прикраси. Страва готова! Подавайте його, прикрасивши зверху «сонечком»: шматочком помідора, прикрашеного майонезним точками, з очима-маслинами.

Тепер ви знаєте, як здивувати гостей швидкої і смачною запіканкою з картоплею і м’ясом. Обов’язково рекомендуйте статтю своїм друзям — нехай вони теж дізнаються про цю чудову рецепті.

Хочете осягнути ще більше кухонних премудростей, підписуйтесь на мій блог, де я регулярно викладаю різні рецепти і кухонні Лайфхак. Бажаю удачі!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector