Глінтвейн: 14 класичних рецептів в домашніх умовах

Сьогодні у мене для вас в запасі є смачна і затишна тема — глінтвейн. Ми розглянемо рецепти приготування в домашніх умовах з фруктами і приправами. Я обожнюю цей напій!

Він такий зігріваючий, добрий, святковий, ароматний і підходить практично для будь-якого випадку в житті! Вирішили влаштувати домашню вечірку з переглядом фільмів? Зібралися на довгу прогулянку? Застудилися? Святкуєте день народження, Новий рік, Масляну, 8 Березня? Вирішили організувати сімейний пікнік? Задумали романтичний вечір? Вирушили в похід з перспективою посидіти біля вогнища і поспівати пісні під гітару? Запросили подругу в гості поговорити? Це далеко не повний список причин приготувати глінтвейн.

  1. Він чудово виглядає в келиху і прекрасно почувається в дорожньому термосі, похідному казанку. Від нього стає тепло на душі і у всьому організмі. Він підходить і дорослим, і дітям (в безалкогольної версії, звичайно ж).
  2. Він прикрашає будь-яку подію і робить його особливим, атмосферним. Завдяки величезній кількості рецептів легко підібрати напій під свій смак. Давайте ж скоріше вирушимо його готувати, ніж сьогоднішній день — не підходящий привід? А рецепти я вам зараз підкажу.

Отже, ви хочете приготувати глінтвейн. Найпростіший рецепт приготування в домашніх умовах, звичайно ж, з приправи.

У великих магазинах у відділах з прянощами можна зустріти упаковочки з написом «Приправа для глінтвейну». Зазвичай це такі виробники, як «Каміс», «Пріправич», «Трапеза», «Санта Марія», «Глінтмейстер» та інші. Рецепт з фото написаний на звороті пакета. У кожного виробника він може трохи відрізнятися, але зазвичай технологія така:

  1. вино потрібно підігріти, але не можна його доводити до кипіння;
  2. вміст пакета всипте в скляну ємність;
  3. влити в неї ж підігріте вино;
  4. ретельно перемішати і дати настоятися деякий час.

На цьому можна зупинитися. Але якщо є бажання, то варто додати трохи меду, свіжі фрукти (апельсин, яблучко).

Глінтвейн — класичний рецепт приготування

Строго кажучи, визначити, який саме рецепт є класичним вже навряд чи можливо.

Але той, який я дам зараз, на нього схожий.

Отже, потрібно підготувати:

  • вино;
  • одну апельсинки;
  • 20-30 гр. цукру;
  • прянощі (кориця, гвоздичка, горіх мускатний, імбир), якщо любите, то запашний перець, аніс, кардамон.

Можна додати мед, родзинки, яблучко, якщо вам подобаються ці продукти.

Пару слів про спеції.

Найпростіше, звичайно, купити пакетики в супермаркеті. Але я б рекомендувала відправитися на ринок, хоча б дійти до кіосків з фруктами, в яких торгують узбеки, і придбати спеції там.

Вони більш ароматні і насичені, і вибір просто приголомшливий. Що стосується кількості спецій, то в рецепті вони вказані для орієнтиру, пропорції можна змінювати на свій смак. Щось можна виключити, якщо не любите, додати, якщо любите.

І про вино.

Воно обов’язково повинно бути сухе, але не обов’язково дороге. Це відноситься до будь-якого рецепту, не тільки до цього.

глінтвейн класичний рецепт

Приступаємо, нарешті, до приготування.

  1. Вибрані спеції (паличка кориці або половинка маленької ложечки порошку, одна ложечка імбиру, чверть ложечки горіха мускатного, 5 штучок гвоздики) потрібно помістити в підходящу ємність і додати трохи води (100 мл).
  2. Все це потрібно довести до появи пухирців на поверхні, а потім відставити убік хвилин на 10. Відцідіть рідина, яка вийшла. Апельсинки поріжте гуртками.
  3. У посудину влийте вино (пляшку), додайте отриманий відвар з спецій, цукор, фрукти. Доведіть до кипіння суміш, але не дозволяйте закипіти і вже тим більше не кип’ятіть.

Важливий момент! Він теж відноситься до всіх варіацій глінтвейну. Його ніколи не можна кип’ятити, інакше ви просто втратите весь аромат.

От і все. Можна пригощати.

Рецепт глінтвейну з червоного вина з апельсином

Для нього необхідно:

  • дві чайні ложки натуральної кави (не полінуйтеся взяти саме натуральний, а не розчинна!);
  • 200 мл вина (червоне, сухе);
  • кориця (одна паличка або 0,5 чайної ложки меленої);
  • бадьян — 2 штучки;
  • гвоздика — 5 штучок;
  • половинка апельсина;
  • 30 грамів коричневого цукру (підійде і білий, але коричневий дає приємний карамельний присмак).

Кавовий глінтвейн з апельсином

  1. Апельсин потрібно порізати на кружечки.
  2. Зваріть каву з розрахунку на один стакан води. У посудину влийте вино, всипте цукор. Туди ж кави і приправи.
  3. Каструльку необхідно помістити на плиту на середній жар, гріти до розчинення цукрового піску. Додайте апельсин.
  4. Додаємо температуру і продовжуємо гріти до виникнення бульбашок.
  5. Вимкніть підігрів, накрийте напій і залиште на пару десятків хвилин.
  6. У кожен келих при подачі покладіть шматочок апельсина.

Глінтвейн з коньяком

На 750 мл червоного вина потрібно:

  • 300 мл кави (потрібен натуральний, міцний);
  • 150 мл коньяку;
  • 150 гр. Цукрового піску.

Змішайте в ємності всі складові, грійте на маленькому вогні, помішуйте при цьому безперервно, поки не розчиниться цукор. Потім потрібно додати вогню, як тільки збереться закипати, зняти з плити посуд і розливати по келихах.

Глінтвейн з ароматом кави та коньяку

Міцний глінтвейн — рецепт приготування з лимоном

Цей напій добре зігріває. Однак варто бути з ним акуратним і багато не пити.
Потрібно приготувати:

  • вино;
  • 100 гр. коньяку;
  • 100 гр. горілки;
  • 30-50 гр. цукрового піску, меду;
  • корицю (паличка або мелена);
  • 5-9 бутончиків гвоздики;
  • лимон;
  • яблуко.

Вино (пляшку сухого червоного) потрібно помістити в каструльку, довести до появи пухирців.

  1. У прогрітий алкоголь необхідно додати мед або цукор, розмішати, всипати спеції.
  2. Хвилин 10 потрібно все прогрівати, при цьому помішуючи.
  3. Далі слід додати пару кружечків лимона.
  4. На завершення вливаються міцні напої — коньяк і горілка.
  5. Ще пару хвилин потримати на вогні і зняти.

Розливати краще в теплі гуртки. У кожен додати тонку пластинку яблука та лимону.

Глінтвейн безалкогольний з яблуками

Відразу після міцного варіанти перейдемо до «невинному» рецептом, який підходить для частування дітей.

Нам буде потрібно:

  • літр світлого яблучного соку;
  • кориця;
  • 6 бутончиків гвоздики;
  • один лавровий листочок;
  • половинка чайної ложки цілих насіння кардамону;
  • 20 грамів рідкого меду.

Безалкогольний глінтвейн на яблучному соку

  1. У каструльку потрібно влити сік і додати всі інші компоненти.
  2. Ставите посуд на плиту, доводите до кипіння.
  3. Потім можна вимкнути плиту і залишити напій доходити на залишковому теплі хвилин 10.
  4. Процідіть суміш.

У келишок покладіть невеликий шматочок лимона, кілька родзинок і мигдаль. Налийте напій і подавайте.

Базою для глінтвейну без алкоголю може бути не тільки яблучний сік, але і виноградний, журавлинний.

Якщо сумніваєтеся в своїх силах, подивіться докладний відео про приготування ароматного, святкового напою.

Глінтвейн на білому вині з апельсинами

Щоб отримати гарний і смачний коктейль, буде потрібно:

  • вино;
  • цукровий пісок або мед за бажанням;
  • апельсин;
  • паличка кориці;
  • два бутончики гвоздики;
  • кілька родзинок.

глінтвейн на білому вині

  1. У каструльку потрібно помістити вино (пляшку), засипати цукор, спеції, шматочки апельсина і родзинки.
  2. На невеликому вогні потрібно нагрівати напій, поки не розчиниться цукор.
  3. Далі вимикаємо вогонь і даємо увібрати всі аромати 7-10 хвилин.
  4. Перед подачею напій потрібно процідити.

Пропонувати гостям гарячим в келихах з часточкою апельсина.

Безалкогольний глінтвейн — простий рецепт

Продовжуємо поповнювати колекцію цікавими рецептами. Для цього варіанту необхідно:

  • 800 мл соку чорної смородини;
  • 2 апельсина;
  • гвоздика — 4 шт;
  • кориця (паличка);
  • 10 грамів насіння кардамону (2 ч. Ложки);
  • 20 грамів цукру.

глінтвейн зі смородиною

  1. Один апельсин потрібно почистити і порізати на шматочки.
  2. Сік вливається в каструльку, туди ж слід всипати прянощі, цукор і апельсин.
  3. Суміш потрібно нагріти до появи пухирців і тримати на тихому вогні під кришкою хвилин десять.
  4. Далі напій необхідно відцідити, повернути в каструльку і знову нагріти до бульбашок.

Все, можна розливати по келихах. У кожен потрібно покласти по шматочку свіжого апельсина.

Глінтвейн з пряними спеціями

Ми звикли до того, що глінтвейн — гаряче вино зі спеціями, в крайньому випадку сік. Зовсім не обов’язково так.

Щоб приготувати цей незвичайний напій, потрібно запасти:

  • літр яблучного сидру;
  • три палички кориці;
  • 40 гр. цукрового піску;
  • 20 грамів суміші прянощів (насіння кардамону, гвоздика, імбир і інші за смаком).
  1. Потрібно помістити всі складові в каструльку, перемішати, довести до появи пухирців і тримати на тихому вогні близько десяти хвилин.
  2. Потім процідіть все, поверніть в каструльку і ще раз доведіть до кипіння.

Можна розливати і нести гостям.

Мандариновий глінтвейн — рецепт без гвоздики

Це яскравий і ароматний варіант, обов’язково спробуйте і його. Вам будуть потрібні:

  • 0,5 літра вина (червоного);
  • 3 мандаринки;
  • цедра одного маленького лимона або лайма;
  • 3 гілочки свіжого розмарину;
  • кориця (паличка);
  • 5 штучок гвоздики;
  • 100 гр. цукрового піску;
  • трохи журавлини.

мандариновий глінтвейн

  1. У посудину потрібно помістити цукор, дрібно порізану корочку одного мандарина, шматочки фруктів. Потім все це необхідно промять товкачем.
  2. Влийте вино і додайте цедру лимона або лайма, потім засипте приправи і покладіть гілочки розмарину.
  3. При помішуванні суміш доводиться практично до бульбашок. Далі каструльку потрібно закрити кришкою і залишити постояти хвилин 10.
  4. Процідіть напій і розлийте по келихах. У кожен келих необхідно додати кілька ягідок журавлини.

Глінтвейн з імбиром і медом від застуди

Якщо ви відчули перші ознаки застуди — зашкребли в горлі, потік ніс — не втрачайте ні хвилини! Швидше готуйте цей коктейль!

Для смачних ліків потрібні:

  • пляшка вина;
  • 30 грамів меду;
  • невеликий шматок кореня імбиру;
  • кориця (паличка);
  • гвоздика — 6-7 штук;
  • запашного перцю кілька штучок;
  • кисле яблучко;
  • половинка лимона.

Глінтвейн з імбиром

  1. У ємність влийте вино (сухе, червоне), додайте мед і спеції.
  2. Доведіть до кипіння при постійному помішуванні.
  3. Потім потрібно закрити каструльку і дати напою насититися гарненько.
  4. Процідіть.
  5. Налийте в келих, додайте шматочки яблука та лимону.

Рецепт в домашніх умовах з мандаринами

Автор варіанту — чарівний ведучий і знаменитий кухар Джеймі Олівер. Щоб приготувати напій, потрібно:

  • дві мандаринки;
  • один лимон;
  • один лайм;
  • 1,5 літра вина (Джеймі переконує на цьому компоненті не економити);
  • 200 грамів цукру;
  • гвоздика — 6 штучок;
  • кориця — паличка;
  • 3 листочка лаврового;
  • 2 бутончики анісу;
  • стручок ванілі;
  • мускатний горіх.

Тепер розглянемо виготовлення покроково. Візьміть каструльку для готування. Всипте в неї цукор.

  1. Зніміть цедру з усіх цитрусових, помістіть в посудину. Туди ж слід видавити сік мандарина і засипати спеції (крім анісу).
  2. Отриману суміш потрібно залити зовсім небагато вином, так, щоб тільки покрити цукор. Змішайте всі і помістіть посуд на плиту.
  3. Гріти до розчинення цукрового піску повністю. Після того, як він розчиниться, потрібно збільшити нагрівання так, щоб суміш закипіла і кип’ятити її 4-5 хвилин. В результаті утворюється насичений сироп яскравого кольору. Джеймі підкреслює, що це дуже важливий момент — готувати такий сироп окремо.
  4. Спеції повинні добре прогрітися, щоб віддати свій аромат, а кип’ятити вино не можна.
  5. Потім вогонь потрібно зменшити, додати в посудину все інше вино і аніс.
  6. Прогрівайте суміш ще хвилин п’ять.

Готово, можна розливати по келихах і нести гостям.

Глінтвейн в мультиварці з корицею

Як уже неодноразово говорилося, вино кип’ятити не можна, але спецій потрібен час, щоб віддати свій аромат. Тому мультиварка — відмінний варіант для приготування напою. Виходить, звичайно, не так швидко, як на плиті, але неймовірно зручно.

Отже, беремо:

  • 0,5 літра вина;
  • 100 гр. цукрового піску;
  • гвоздика — 3-4 штучки;
  • по чверті маленької ложечки кориці, розмарину, мускатного горіха і кардамону;
  • кілька листочків свіжої м’яти;
  • лимон;
  • апельсинки;
  • трохи свіжого імбиру;
  • 20-25 родзинок.

Глінтвейн в мультиварці

  1. Ізюм промийте і запарьте окропом на 5 хвилин.
  2. У чашу приладу влийте вино, засипте приправи і цукор, заважайте до розчинення цукрового піску повністю. Потім додайте родзинки.
  3. Готувати потрібно в режимі підігріву одну годину. Після завершення програми варто дати суміші ще кілька хвилин постояти під кришкою.
  4. Розливайте і пригощайте, додавши шматочки лимона і апельсина.

Глінтвейн на вині з журавлиною

Для цього варіанту потрібні:

  • вино;
  • половина літра соку яблук;
  • кориця (паличка);
  • 2 штучки анісу;
  • 100 гр. цукрового піску;
  • зелене яблучко;
  • трохи ягід журавлини.
  1. Сік зі спеціями, цукром, шматочками яблука і ягодами журавлини потрібно гріти в одній посудині.
  2. Вино (пляшка червоного сухого) підігрівається в інший.
  3. Потім в гарячий алкоголь потрібно влити підігріте сік, дати увібрати аромати 5 хвилин, зцідити і пригощати.

Для варіанту з соком з апельсинів потрібні наступні складові:

  • вино;
  • половина літра соку, вичавленого зі свіжих апельсинів;
  • одна апельсинка;
  • дві палички кориці;
  • 100 гр. тростинного цукру.
  1. Сік потрібно з’єднати з вином (однією пляшкою червоного сухого), всипати цукор і приправи.
  2. У цю ж каструльку необхідно додати цедру і шматочки фруктів. Суміш потрібно тримати на маленькому вогні хвилин десять.

Потім суміш проціджують і пригощають гостей.

Глінтвейн з ромом і корицею

На 750 мл білого вина необхідно:

  • стакан рому (білого);
  • півлимона;
  • паличка кориці;
  • жменю світлих родзинок;
  • 100 грамів цукру;
  • гвоздика — 10 штучок.

Глінтвейн з ромом

  1. Ізюм потрібно промити і замочити на півгодини в ромі.
  2. З лимона потрібно зняти цедру, корицю розділити на шматочки.
  3. У каструльку слід помістити вино, цукор, цедру, прянощі.
  4. При помішуванні суміш слід гріти практично до бульбашок і зняти з плити, відцідити.
  5. У кухоль потрібно налити трохи рому, потім прогріте вино, помістити кілька родзинок і шматочок лимона.

Можна подавати.

Щиро сподіваюся, що після цієї статті у вас залишилася тільки одна проблема — який рецепт спробувати першим. Впевнена, що в підсумку ви продегустуєте все і зможете вибрати для себе самий-самий улюблений або на базі цих варіантів створите свій неповторний і чарівний глінтвейн, рецепт приготування якого в домашніх умовах буде передаватися з покоління в покоління!

Якщо стаття виявилася цікавою і корисною для вас, обов’язково поділіться нею з друзями в соціальних мережах. Оформляйте підписку на блог, тоді ви завжди будете в курсі оновлень.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector