Гарячі страви на Новий 2020 рік: новорічні рецепти з фото

Гарячі страви будуть обов’язково на кожному святковому столі на Новий 2020 рік. Жінки хочуть здивувати гостей, тому шукають нові та оригінальні рецепти. Так як господиня року Щур вважається невередливим і всеїдних тварин, гаряче можна приготувати з свинини, птиці, яловичини, риби і ін.

Свинячі реберця по-канадськи

Готуються реберця дуже просто, але яблучний соус робить їх смак просто незрівнянним. Ніжне м’ясо з солодкувато-карамельним присмаком вразить навіть вишуканого гурмана. Ви зможете здивувати гостей цим простим в приготуванні стравою.

Слід підготувати такі інгредієнти:

  • 0,8-1 кг ребер;
  • 80-100 г яблучного пюре (1-2 яблука);
  • 80-100 г томатного соусу або кетчупу;
  • 3 стол. ложки соєвого соусу;
  • 0,5 ч. Ложки кориці;
  • 1 стіл. ложки коричневого цукру;
  • 1-2 стіл. ложки лимонного соку;
  • 1 ч. Л. паприки;
  • 0,5 ч. Л. сухого часнику;
  • чорний і пекучий перець;
  • сіль.

Свинячі реберця по-канадськи на Новий 2020 рік

Щоб приготувати ніжне м’ясо, виконайте нескладні дії:

  1. Ребра розділіть на порційні частини. Промийте і висушіть серветкою. Потім відставте їх в сторону і займіться приготуванням маринаду.
  2. Готове яблучне пюре (підійде дитяче харчування) змішайте зі спеціями і кетчупом або томатним соусом. Якщо немає сухого часнику, можна взяти пару зубчиків звичайного і пропустити через м’ясорубку. Порада! Пюре можна приготувати зі свіжих яблук. Очистіть фрукти від шкірки і насіння, поріжте шматочками. Надішліть на 5-7 хвилин в мікрохвильовку, щоб яблука стали м’якими. Розімніть виделкою до однорідного стану.
  3. У приготовлений маринад помістіть ребра. Слідкуйте, щоб маринад повністю покривав м’ясо. Залиште на пару годин.
  4. Викладіть ребра на деко і накрийте фольгою. Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів 40-50 хвилин.
  5. Приберіть фольгу і продовжуйте запікати до появи золотистої скоринки, періодично змащуючи залишками маринаду.
  6. Відразу подавайте на стіл з будь-яким гарніром.

Якщо залишився маринад, проваріть його на невеликому вогні і подайте в якості соусу.

Свинячі реберця по-канадськи рецепт на Новий 2020 рік

Пікантна яловичина з апельсиновим соусом

Рецепт пікантного гарячого страви на Новий 2020 рік стане в нагоді господиням, які люблять гостреньке. Хоча гостроту страви можна змінювати в залежності від особистих уподобань. Досить зменшити кількість гострого соусу або зовсім не використовувати його при приготуванні.

Для яловичини в апельсиновому соусі будуть потрібні наступні продукти:

  • 600-700 г м’яса (без кістки);
  • стакан апельсинового соку;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 солодких перцю;
  • 5 стіл. ложок соєвого соусу;
  • 2-3 стол. ложки гострого соусу;
  • 2 стол. ложки рослинної олії;
  • 1 ч. Л. кунжутного масла;
  • 1 стіл. ложка кукурудзяного крохмалю.

Яловичину поріжте невеликими шматочками, болгарський перець — соломкою, а часник дрібно порубати.

Пікантна яловичина з апельсиновим соусом на Новий 2020 рік

Сковороду добре розігрійте на вогні. Влийте рослинне масло, а потім відправте яловичину. Обсмажуйте на сильному вогні 5-7 хвилин. Додайте підготовлені раніше овочі і смажте всі разом ще 2-3 хвилини.

Пікантна яловичина з апельсиновим соусом рецепт гарячого страви на Новий 2020 рік

Тепер займіться приготуванням апельсинового соусу. Для цього в мисці змішайте апельсиновий сік, гострий і соєвий соус, кунжутне масло. Злегка збийте віночком, а після вилийте в сковороду з м’ясом. Після закипання тушкуйте все 10 хвилин на невеликому вогні.

Крохмаль розведіть в 2 ложках холодної води. Влийте суміш в сковороду і продовжуйте тушкувати ще 2-3 хвилини, поки суміш не загусне. Потім відразу подавайте. Можна при подачі прикрасити зеленню.

Гаряче на Новий 2020 рік - пікантна яловичина

Курячі «кишеньки» з грибами

Серед новорічних гарячих страв 2020 багато рецептів з фото, з яких можна вибрати смачні варіанти для святкового застілля. Заслуговують на увагу курячі «кишеньки», з приготуванням яких впоратися навіть молода і недосвідчена господиня. До того ж потрібно нескладний набір продуктів:

  • 2 курячих філе;
  • 100 г сиру;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 100-150 г грибів;
  • 3 стол. ложки оливкової олії;
  • 1 ч. Л. паприки;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і перець.

Спочатку потрібно замаринувати м’ясо. У курячому філе потрібно зробити надрізи так, щоб вийшов «кишеньку».

Курячі «кишеньки» з грибами рецепт на Новий 2020 рік

Пропущений через прес часник змішайте з паприкою, оливковою олією і перцем. При бажанні можна використовувати улюблені трави. Приготовленої сумішшю потрібно добре натерти підготовлені філе. Складіть їх в миску і відставте в сторону, а поки займіться начинкою.

Гриби поріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді.

Новорічні рецепти на Новий 2020 рік - курячі «кишеньки» з грибами

Додайте до грибів тертий сир і рубаний зелений лук. Перемішайте. Начинка готова.

Гриби з сиром покладіть в курячі «кишеньки». Закріпіть їх зубочисткою, щоб не відкривалися під час запікання. Покладіть на деко і накрийте фольгою. Запікайте 30-40 хвилин, накривши філе фольгою. Потім фольгу приберіть і готуйте ще 5-10 хвилин до появи апетитною скоринки.

Курячі «кишеньки» з грибами новорічний рецепт 2020

Горбуша в м’ятно-вершковому соусі

Якщо хочете здивувати гостей, тоді приготуйте на Новий 2020 рік гаряче з горбуші. У приготуванні блюдо нескладне, зате смак ніжної рибки уб’є будь-якого наповал. Для приготування потрібно:

  • 1-1,2 кг горбуші;
  • кілька листочків м’яти;
  • 250 мл вершків;
  • 2 ч. Л. коричневого цукру;
  • трохи чебрецю;
  • рослинне масло для обсмажування;
  • сіль.

Процес приготування:

Спочатку в ступці розітріть цукор, чебрець і сіль. Якщо горбуша ціла, розділіть її на стейки.

Готуємо горбушу на Новий Рік 2020

Розігрійте сковороду на сильному вогні. Стейки горбуші з одного боку посипте сумішшю з цукру і спецій. Далі посипаною стороною відправте горбушу на сковороду. Зменшіть вогонь, щоб риба не підгоріла.

Поки обсмажується одна сторона, сумішшю з спецій і цукру посипте іншу. Смажте рибу 2-3 хвилини, потім переверніть і обсмажуйте стільки ж. Горбуша повинна придбати красиву і апетитну кірочку.

Горбуша в м'ятно-вершковому соусі рецепт на Новий 2020 рік

Перекладіть стейки в деко і займіться приготуванням соусу. Кілька листочків м’яти подрібніть блендером і змішайте з вершками.

Залийте вершковою сумішшю рибу і відправте її в розігріту до 180 градусів духовку.

Горбуша в м'ятно-вершковому соусі

Запікайте 20-25 хвилин під фольгою. Потім фольгу приберіть, щоб рибка красиво підрум’янилася.

Відразу подавайте на стіл.

Рецепти гарячих страв на Новий Рік 2020

Індичка в медово-гірчичному соусі

Збірник рецептів гарячих страв на Новий 2020 рік може доповнити і запечена грудинка індички в пікантному соусі. Для приготування знадобитися трохи часу і простий набір продуктів:

  • 500-600 г філе індички;
  • 2-3 ч. Л. меду;
  • 1 ч. Л. прованських трав;
  • 1-2 ч. Л. гірчиці;
  • 1-2 ст. л. апельсинового соку;
  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • сіль і перець.

Щоб м’ясо вийшло смачним і ароматним, необхідно його заздалегідь замаринувати.

Для цього промийте і просушіть серветкою грудинку.

Гарячі страви з індички на Новий Рік 2020

Натріть її з усіх боків сіллю, перцем і прованськими травами. Помістіть в миску, полийте зверху апельсиновим соком. Він не тільки додасть особливий смак м’яса, але і зробить його ніжним і м’яким. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте індичку в холодильник хоча б на годину. Маринувати можна і цілий день.

Мед змішайте з оливковою олією і гірчицею. Якщо мед зацукрувався, спочатку розтопіть його.

Новорічний рецепт індички в медово-гірчичному соусі

Отриманою сумішшю натріть філе індички. Можна додати трохи улюблених трав. Запікайте грудинку при температурі 180 градусів, поки зверху не з’явиться рум’яна кірочка. Періодично поливайте м’ясо соком з дека.

Перед подачею порційно наріжте.

Як приготувати індичку на Новий 2020 рік

Кролик в пиві

Ніжне м’ясо кролика відмінно поєднується з будь-яким гарніром і припаде до смаку всім гостям. Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • тушка кролика на 1,5-1,7 кг;
  • 2-3 стол. ложки рослинної олії;
  • 300 мл пива;
  • 2 цибулини;
  • трохи листя базиліка;
  • 1 стіл. ложка борошна;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль і спеції.

Тушку кролика промийте і розділіть на порційні шматки.

Рецепти гарячих страв з кролика на Новий Рік 2020

Обсмажте м’ясо на сильному вогні на рослинній олії. Бажано смажити кролика в кілька парафій, щоб він добре обсмажувався, а не гасився.

Кролик в пиві інструкція приготування

Очищену цибулю поріжте півкільцями. Часник дрібно порубати. Складіть м’ясо в форму для запікання. Покладіть зверху овочі, рубаний базилік. Посипте все сіллю і спеціями, залийте пивом, а потім долийте води, щоб кролик був повністю покритий рідиною.

Накрийте форму зверху фольгою і відправте на 1,5-2 години. М’ясо кролика має стати м’яким. Подавати стіл потрібно відразу.

Кролик в пиві цікаві рецепти на 2020 рік

Свинячий рулет з чорносливом і яблуками

Якщо складно вирішити, що приготувати гаряче на Новий 2020 рік, перегляд рецептів з фото допоможе визначитися з вибором. Порадувати гостей можна апетитним свинячим рулетом. Для його приготування потрібні такі продукти:

  • 1 кг свинини без кісточки;
  • 100 г чорносливу (без кісточок);
  • 2 ст. ложки кедрових горішок;
  • 2 яблука;
  • 1 ст. ложка лимонного соку;
  • сіль і спеції.

Підготуйте начинку для рулету. Чорнослив залийте окропом і залиште на час, а поки очистіть яблука і поріжте невеликими шматочками. З чорносливу злийте воду і наріжте його невеликими шматочками. Змішайте сухофрукти з яблуками і кедровими горішками, полийте лимонним соком. Лимонний сік не дасть яблукам темніти.

Шматок свинини розрізати так, щоб вийшов пласт невеликої товщини. Можна злегка м’ясо відбити, щоб воно було ніжніше і соковитіше. Посоліть і за бажанням натріть спеціями, хоча це необов’язково.

Свинячий рулет з чорносливом і яблуками

Викладіть зверху начинку і скрутіть рулетом. Зв’яжіть ниткою, щоб рулет не розпадається під час запікання.

Гарячі страви зі свинини на 2020 рік

Надішліть рулет в духовку, нагріту до 180 градусів. Через 20 хвилин прикрийте фольгою, щоб він не підгорів, і продовжуйте запікати ще 40-50 хвилин. Коли страва буде готове, нитки приберіть, а рулет поріжте на шматки.

Новорічні страви зі свинини

Також дивіться ще кілька цікавих рецептів, які допоможуть урізноманітнити новорічне меню:


Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector