Дуже соковита буженина по-домашньому з свинини в фользі в духовці: класичний рецепт

Господарочкам хочу подарувати цікавий рецепт. Бажання по-домашньому в фользі в духовці сподобається членам вашої сім’ї. Приготування страви не займе багато часу, а процес принесе тільки задоволення. Подати блюдо можна на будь-який святковий стіл, приготувати просто в звичайний буденний день.

буженина по домашньому з свинини в фользі в духовці

Якщо таке м’ясо спробують ваші подруги, то точно позаздрять кулінарним талантам.

Блюдо має особливі смакові якості, нічого подібного ви ще не пробували. Запасіться терпінням і необхідними інгредієнтами. Наявність духовки — обов’язкова умова, в іншому випадку нічого не вийде.

Бажання — м’ясо, яке натирають спеціями, солять, перчать і в духовці запікають. Не думайте, що посмажити котлети або згасити м’ясо буде легше і простіше, це далеко не так.

Готується буженина по даним рецептом набагато легше і швидше, якщо не брати до уваги часу її маринування. Адже вам не потрібно буде стояти над нею, як при смаженні котлет. Ваше завдання підготувати м’ясо, загорнути його в фольгу і засунути в духовку.

Представляю вам покроковий рецепт, зробити щось не так буде просто нереально. Отже, приступимо.

Бажання зі свинини в фользі: як готувати вдома

Для приготування нам знадобиться:

  1. свиняча шийка — близько кілограма;
  2. лист лавра — 3-4 шт .;
  3. невеликі часникові зубці — 8-10 шт .;
  4. мелений перець — на ваш розсуд;
  5. універсальна суміш прянощів для запікання м’яса;
  6. дрібна сіль — на ваш смак.

Можете додати додатково якісь свої спеції в разі потреби. Підійде базилік, паприка. Без гірчиці блюдо буде мати не той смак? Все на любителя.

Спочатку потрібно купити шматок доброго, свіжої свинини. Вибирайте м’ясо з мінімальною кількістю прожилок. Краще взяти одним шматком, а не кілька маленьких. Рекомендують купувати свинячий ошийок, в крайньому випадку, м’ясо з задньої частини туші.

свиняча шийка

М’ясо опинилося на вашій кухні? Його слід ретельно вимити і дати воді стекти. Різати його на шматки не потрібно, так як пекти воно повинно цілком.

Промите м'ясо свинини

  1. Ображати прожилки, зчистити все плівочки, якщо такі є.
  2. Зробіть в м’ясі наскільки дірочок за допомогою ножа. У них ви помістіть часникові зубці.
  3. Головку часнику очистіть. З неї візьміть 3-4 зубчики, ними слід нашпигувати м’ясо. Отвори ми вже зробили. Це потрібно для того, щоб м’ясо було ніжним і м’яким, часник додасть особливий аромат страви.
  4. Решта часникові зубчики слід дрібно порубати.
  5. Подрібнений часник кладемо в глибоку ємність і додаємо туди лаврове листя. Їх слід попередньо подрібнити руками. Шматок м’яса потрібно поперчити і посолити. Потім посипаємо дрібним часником. приправою і лавровим листям. Розподіліть приправи рівномірно по буженині, від цього буде залежати весь результат.

М'ясо та спеції

Оброблене м’ясо залишаємо в холодильнику на 12 годин. Там воно замаринується, стане надзвичайно ароматним.

м'ясо маринується

Покладіть його в глибоку тарілку, накривши харчовою плівкою або обернувши звичайним кульком.

Ні в якому разі не залишайте м’ясо відкритим в холодильнику, воно вбере в себе різні аромати сусідніх продуктів.

Поки м’ясо маринується, ваше завдання приготувати фольгу, в якій ми і будемо запікати м’ясо.

  • Через 12 годин м’ясо дістаємо з тарілки. Розстеляємо фольгу на столі і кладемо на неї буженину.
  • Добре загортаємо м’ясо фольгою. Купуйте спеціальний матеріал для випікання, не варто використовувати будь-які інші підручні матеріали.
  • Зверху в обгортковий матеріалі робимо кілька проколів, щоб м’ясо дихало.
  • Розміщуємо в духову шафу на півтори години. Випікатися м’ясо буде при температурі 180 градусів. Попередньо не забудьте прогріти духовку.
  • Через півтори години м’ясо дістаємо з духовки, розгортаємо фольгу і обов’язково перевіряємо, готове воно або ще немає.

Свинина в духовці шматком

  • Є натяки на кров? Бажання ставиться ще на 10 хвилин в духовку. Через десять хвилин м’ясо дістаньте і знову перевірте на готовність.
  • Якщо страва готова, ріжемо його на маленькі шматочки і подаємо на стіл.

Бажання в фользі

Подавати буженину слід в гарячому вигляді. Доцільно поєднати її з будь-якої кашею або картоплею. Вийде хороша закуска, верхній шар до бутерброду. Блюдо багатофункціональне і вигідне.

Спробуйте приготувати м’ясо по вищеописаному рецептом. У домашніх умовах ви створите шедевр кулінарного мистецтва.

Так, ви не помилилися! Це улюблений рецепт багатьох всесвітньо відомих зірок. Поласувати вони приходять в жахливо дорогі ресторани і віддають значні суми грошей за задоволення.

Дивлячись на дивовижне творіння, хочеться його спробувати. Саме так виглядає всіма улюблене ресторанне блюдо.

запечена буженина

Якщо ви будете дотримуватися всіх правил, дасте м’яса гарненько замаринувати, буженина стане соковитою, ароматною, ніжною, смачною.

Хочете наочно побачити процес приготування буженини в фользі? Перегляньте відео.

Сподобалася шийка свиняча, запечена в духовці цілим шматком? Ви вже поспішайте порадувати домочадців новим домашнім блюдом?

Не забувайте частіше заходити в мій блог і розповідайте друзям про мої статті. Скидайте їм посилання, я завжди рада відвідувачам.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector