Зміст
Любі жінки! Згадайте, чи давно ви балували своїх домочадців, друзів дивовижними святами? Прийшов час дивувати і радувати! Створюємо бутерброди для святкового столу.
Прості і барвисті рецепти з фото надихнуть вас, вони допоможуть створити піднесений настрій. Уявіть, що зі звичайних продуктів можна приготувати гастрономічні шедеври, вони урочисто прикрасять будь-який стіл. Головне — апетитно сервірувати!
Довгий час бутерброди незаслужено вважалися у нас їжею «на швидку руку». Данці трепетно ставляться до таємниць їх приготування, а «шведський стіл» популярний в світі. Різноманітність рецептів для холодних закусок дозволяє смачно нагодувати гостей будинку, на пікніку і під час урочистого фуршету.
Таємниці сервіровки полягають у вдалому комбінуванні продуктів. З вигадкою приготовані бутерброди люблять як дорослі, так і діти. Ви здивуєтеся, коли виявите, як обридлий сир в комбінації з чимось незвичайним, зникає зі столу блискавично.
Яскраві інгредієнти перегукуються, створюють оригінальний смак страви, приготованого з любов’ю. Давайте разом порадуємо себе, доставимо незабутнє задоволення дорогим гостям!
Красиві бутерброди: прості святкові рецепти з фото
Запам’ятаємо правило. До будь-якого свята, запланованого або імпровізованого, їжу подають, приготовлену тільки зі свіжих продуктів. В приємному очікуванні гостей можна прибрати бутерброди для торжества в холод. Прості рецепти дозволяють скоротити час їх приготування. На фото ви побачите, як апетитно вони виглядають.
Ні ікри? Не біда. М’ясо, риба і звичайні консерви в ваших руках заграють незвичайними фарбами, а від гостей, з захопленням наминали делікатеси, бумерангом прилетять компліменти. Бутерброди можна поділити на деякі групи:
- холодні, гарячі закуски;
- солодкі, солоні частування;
- листкові тости;
- різноманітні рулети.
Якщо ви вирішили здивувати гостей пікантними закусками, то спочатку підготуйте продукти, а тільки після цього наріжте тонкими скибочками хліб. Він повинен бути злегка підсушеним або черствим. Хрусткі хлібці — класична основа для частувань. Смачними їх роблять невигадливі компоненти, вони завжди є в холодильнику у дбайливої господині.
Бутерброди з м’ясом
Його укладають на хліб в будь-якому вигляді: тушкованому, вареному, запеченому або смаженому. З фаршу формують котлети, фрикадельки, розрізають навпіл або укладають цілком. Якщо ви використовуєте консервоване м’ясо, після теплової обробки воно розпадається: вам потрібно докласти максимум вправності, щоб шматочки залишилися цілими.
З сиром
Продукт настільки універсальний, що озброїтися простим, але барвистим рецептом не складає труднощів. Його можна розподіляти тонкими скибочками в поєднанні з помідорами, зеленню, натерти або злегка розплавити.
З рибою, ікрою
Страви з ікрою або рибними делікатесами завжди викликає захват. Ніжний смак бутербродів, прикрашених зеленою цибулею, хроном, кропом, стане вашим тріумфом. Беручи захоплені компліменти, відчуєте, як приємно готувати з душею, азартом.
Пам’ятайте, що організацію майбутнього торжества слід продумати заздалегідь, тоді кулінарні турботи не заберуть багато часу.
Традиційно ікру не змішувати з іншими продуктами завдяки її відмінному смаку, виключаючи вершкове масло. Але ми спробуємо зруйнувати стандарти і приготувати вишукане частування.
Маленький шедевр з сиром та ікрою
- Подрібнюємо кріп, креветки відварюємо, залишаємо охолоджуватися.
- З порізаних шматочків батона вирізаємо гуртки, їх підсушують на сковороді без масла до рум’яної скоринки.
- З боків разравниваем вершкове масло, обвалюють в приготовленої зелені.
- По верхній частині рівним шаром розподіляємо сир, ікру, креветку. Не забудьте, що хлібці можна вирізати по-різному: ромбиками, трикутниками, сердечками і т. Д.
Просте, але розкішне частування готово!
Бутерброди зі шпротами, запечені в духовці
Рибу можна комбінувати з огірками, помідорами, майонезом, а хліб використовують за бажанням — чорний, білий:
- тузлук виливаємо в окрему миску, рибу укладаємо в глибоку чашку, відокремлюємо кілька штук (вони знадобляться для прикраси);
- залишилися шпроти розтираємо до отримання кашки, з’єднуємо з майонезом, додаємо консервне масло;
- добиваємося отримання ніжної однорідної кашки;
- натираємо сир на крупній тертці;
- чисті помідори (плоди вибираємо міцні) нарізаємо кружальцями;
- просушену після миття зелень (петрушку, селеру або кріп) подрібнюємо;
- хліб нарізаємо не надто товстими скибочками;
- покриваємо приготовленою масою, а зверху укладаємо цільні рибки (їх можна розділити навпіл);
- посипаємо зеленню, розкладаємо помідори, зверху розподіляємо сир.
Деко застилає пергаментним папером, викладаємо на нього всю цю пишність, поміщаємо в попередньо розігріту духовку до 1800С. Запікаємо до золотистої скоринки (часу займе хвилин 10). Ви швидко відчуєте незрівняний аромат!
Прості «архітектурні» тости з сьомгою як в ресторані
Проявляючи турботу, теплоту і застільні оригінальність, можна спорудити надзвичайно красиву і смачну закуску.
Вам знадобляться всього лише:
- тости;
- сир вершковий;
- огірок (свіжий);
- сьомга копчена.
Якщо ви хочете показати чудеса винахідливості, то підстава можна зробити круглим, використовуючи спеціальну форму, а замість сьомги — взяти кету, горбушу, іншу рибу.
- Гуртки обсмажуємо на сухій сковороді. Поки вони рум’яняться, наріжемо тонкими пластинками огірок.
- Тости готові? Змащуємо сиром, розкладаємо пластики огірків. Не забудьте злегка їх підсолити.
- Розрізаємо сьомгу на тонкі смужки, їх нашаровуються один на одного так, щоб в результаті вийшли довгі смужки.
- Їх ми скручуємо, отримуємо мініатюрні рулети, що нагадують чудові трояндочки. Краї з одного боку злегка відводимо убік, рибні квітки переносимо на хлібці, які поміщаємо на святкове блюдо, прикрашене зеленню.
Повірте, страва з перших хвилин створює святковий настрій і викликає апетит. Зробіть — сподобається всім!
Варіації на тему канапе
Мініатюрні грінки, барвисто оформлені рибою або м’ясом, овочами і фруктами, пропонували гостям на європейських фуршетах ще в XIX столітті. Під час проведення офіційних урочистостей вони могли з’їсти крихітне частування не надкусивая. Для зручності делікатеси формували на шпажках. Це дозволяло дамам і панам не бруднити руки.
Формування міні-тостів — тонкий захоплюючий процес. Давайте створимо з вами кондитерське твір мистецтва, озброївшись продуктами і натхненням!
Основу більшості канапе складають тонко нарізані французькі булки. Їх обов’язково потрібно злегка підсушити в духовці до рум’яної скоринки. Начинку зробимо з того, що є під рукою: майонез, масло, гриби, оливки, крекер, рибні та м’ясні делікатеси. Цікавими вони стають, коли продуктова гірка висока, а щоб не допустити падіння хитромудрої піраміди, весь вміст наколюємо на шпажки.
Прості і смачні дитячі бутерброди на день народження
Хто не стикався з капризами маленьких непосид! Іноді складно підготуватися до дня народження дитини, і багато батьків задовго до святкування допитливо шукають запаморочливі ідеї для дитячого столу.
Чарівно і забавно виглядають бутерброди, що нагадують малюкам казкових героїв, звірят, домашніх тварин. Ось де криється таємниця, коли прості і смачні чудеса фантазії втілити під силу кожному.
Божа корівка
Простий і оригінальний бутерброд популярний не дарма: його легко сформувати, тост виходить яскравим, а до процесу приготування можна підключити дітей.
- За скибочкам хліба розмажте вершкове масло тонким шаром, зверху покладіть шматочок риби.
- Помідори черрі розділіть на дві частини.
- Зробіть невеликий надріз на кожній з них, злегка відгинаючи шкірку для отримання імітації крилець.
- Половинки розподіліть по шматочках хліба поверх риби.
- З маслин змоделюймо чорні точки на помідорах, що нагадують характерне забарвлення на панцирі жучків.
- Цільну оливку приєднаєте збоку, вона послужить нам головкою для сонечка.
- Крапельками майонезу сформуйте білі точки: очі.
Подивіться, яке миле, веселе вийшло блюдо. Його прикрасьте обов’язково зеленню. Діти будуть захоплюватися і з задоволенням поїдати «святкові фантазії».
Машина-бутерброд
Блискавичним розрядом для створення дитячого веселощів може стати бутерброд-машина.
Як приготувати:
- Житнє булку розрізаємо вздовж і навпіл.
- У окраєць робимо широку проріз (в ній розміститься пасажир).
- Нижню частину намазуємо маслом, зверху — тонко нарізані скибочки ковбаси, сиру, листя салату. Поєднавши дві половинки, споруджуємо колеса.
- Беремо шпажки, проколюємо наскрізь булку в нижній частині з усіх боків. Кружечки будь-яких овочів — редиски, огірка — послужать колесами, а пасажира зробимо з сосиски або вареного яйця, смішний шапкою послужить редиска з хвостиком.
- Забавні мордочки можна намалювати кетчупом.
Не знаю, як ви, але я нерідко буваю свідком, коли діти від душі захоплюються бутербродними композиціями. Ніякі найкращі в світі солодощі не замінять смачне домашнє творчість! Не бійтеся експериментувати, фантазувати, і безтурботний святковий кураж буде забезпечений!