Бутерброди на святковий стіл. Прості і смачні рецепти красивих бутербродів

Любі жінки! Згадайте, чи давно ви балували своїх домочадців, друзів дивовижними святами? Прийшов час дивувати і радувати! Створюємо бутерброди для святкового столу.

Прості і барвисті рецепти з фото надихнуть вас, вони допоможуть створити піднесений настрій. Уявіть, що зі звичайних продуктів можна приготувати гастрономічні шедеври, вони урочисто прикрасять будь-який стіл. Головне — апетитно сервірувати!

Довгий час бутерброди незаслужено вважалися у нас їжею «на швидку руку». Данці трепетно ​​ставляться до таємниць їх приготування, а «шведський стіл» популярний в світі. Різноманітність рецептів для холодних закусок дозволяє смачно нагодувати гостей будинку, на пікніку і під час урочистого фуршету.

Таємниці сервіровки полягають у вдалому комбінуванні продуктів. З вигадкою приготовані бутерброди люблять як дорослі, так і діти. Ви здивуєтеся, коли виявите, як обридлий сир в комбінації з чимось незвичайним, зникає зі столу блискавично.

Яскраві інгредієнти перегукуються, створюють оригінальний смак страви, приготованого з любов’ю. Давайте разом порадуємо себе, доставимо незабутнє задоволення дорогим гостям!

Красиві бутерброди: прості святкові рецепти з фото

Запам’ятаємо правило. До будь-якого свята, запланованого або імпровізованого, їжу подають, приготовлену тільки зі свіжих продуктів. В приємному очікуванні гостей можна прибрати бутерброди для торжества в холод. Прості рецепти дозволяють скоротити час їх приготування. На фото ви побачите, як апетитно вони виглядають.

Ні ікри? Не біда. М’ясо, риба і звичайні консерви в ваших руках заграють незвичайними фарбами, а від гостей, з захопленням наминали делікатеси, бумерангом прилетять компліменти. Бутерброди можна поділити на деякі групи:

  1. холодні, гарячі закуски;
  2. солодкі, солоні частування;
  3. листкові тости;
  4. різноманітні рулети.

Якщо ви вирішили здивувати гостей пікантними закусками, то спочатку підготуйте продукти, а тільки після цього наріжте тонкими скибочками хліб. Він повинен бути злегка підсушеним або черствим. Хрусткі хлібці — класична основа для частувань. Смачними їх роблять невигадливі компоненти, вони завжди є в холодильнику у дбайливої ​​господині.

Бутерброди з м’ясом

Його укладають на хліб в будь-якому вигляді: тушкованому, вареному, запеченому або смаженому. З фаршу формують котлети, фрикадельки, розрізають навпіл або укладають цілком. Якщо ви використовуєте консервоване м’ясо, після теплової обробки воно розпадається: вам потрібно докласти максимум вправності, щоб шматочки залишилися цілими.

З сиром

Продукт настільки універсальний, що озброїтися простим, але барвистим рецептом не складає труднощів. Його можна розподіляти тонкими скибочками в поєднанні з помідорами, зеленню, натерти або злегка розплавити.

З рибою, ікрою

Страви з ікрою або рибними делікатесами завжди викликає захват. Ніжний смак бутербродів, прикрашених зеленою цибулею, хроном, кропом, стане вашим тріумфом. Беручи захоплені компліменти, відчуєте, як приємно готувати з душею, азартом.

Пам’ятайте, що організацію майбутнього торжества слід продумати заздалегідь, тоді кулінарні турботи не заберуть багато часу.

Традиційно ікру не змішувати з іншими продуктами завдяки її відмінному смаку, виключаючи вершкове масло. Але ми спробуємо зруйнувати стандарти і приготувати вишукане частування.

Маленький шедевр з сиром та ікрою

  • Подрібнюємо кріп, креветки відварюємо, залишаємо охолоджуватися.
  • З порізаних шматочків батона вирізаємо гуртки, їх підсушують на сковороді без масла до рум’яної скоринки.
  • З боків разравниваем вершкове масло, обвалюють в приготовленої зелені.
  • По верхній частині рівним шаром розподіляємо сир, ікру, креветку. Не забудьте, що хлібці можна вирізати по-різному: ромбиками, трикутниками, сердечками і т. Д.

бутерброди з креветками і маслом

Просте, але розкішне частування готово!

Бутерброди зі шпротами, запечені в духовці

Рибу можна комбінувати з огірками, помідорами, майонезом, а хліб використовують за бажанням — чорний, білий:

  1. тузлук виливаємо в окрему миску, рибу укладаємо в глибоку чашку, відокремлюємо кілька штук (вони знадобляться для прикраси);
  2. залишилися шпроти розтираємо до отримання кашки, з’єднуємо з майонезом, додаємо консервне масло;
  3. добиваємося отримання ніжної однорідної кашки;
  4. натираємо сир на крупній тертці;
  5. чисті помідори (плоди вибираємо міцні) нарізаємо кружальцями;
  6. просушену після миття зелень (петрушку, селеру або кріп) подрібнюємо;
  7. хліб нарізаємо не надто товстими скибочками;
  8. покриваємо приготовленою масою, а зверху укладаємо цільні рибки (їх можна розділити навпіл);
  9. посипаємо зеленню, розкладаємо помідори, зверху розподіляємо сир.

бутерброд зі шпротами

Деко застилає пергаментним папером, викладаємо на нього всю цю пишність, поміщаємо в попередньо розігріту духовку до 1800С. Запікаємо до золотистої скоринки (часу займе хвилин 10). Ви швидко відчуєте незрівняний аромат!

Прості «архітектурні» тости з сьомгою як в ресторані

Проявляючи турботу, теплоту і застільні оригінальність, можна спорудити надзвичайно красиву і смачну закуску.

Вам знадобляться всього лише:

  • тости;
  • сир вершковий;
  • огірок (свіжий);
  • сьомга копчена.

Якщо ви хочете показати чудеса винахідливості, то підстава можна зробити круглим, використовуючи спеціальну форму, а замість сьомги — взяти кету, горбушу, іншу рибу.

  1. Гуртки обсмажуємо на сухій сковороді. Поки вони рум’яняться, наріжемо тонкими пластинками огірок.
  2. Тости готові? Змащуємо сиром, розкладаємо пластики огірків. Не забудьте злегка їх підсолити.
  3. Розрізаємо сьомгу на тонкі смужки, їх нашаровуються один на одного так, щоб в результаті вийшли довгі смужки.
  4. Їх ми скручуємо, отримуємо мініатюрні рулети, що нагадують чудові трояндочки. Краї з одного боку злегка відводимо убік, рибні квітки переносимо на хлібці, які поміщаємо на святкове блюдо, прикрашене зеленню.

бутерброд із сьомгою

Повірте, страва з перших хвилин створює святковий настрій і викликає апетит. Зробіть — сподобається всім!

Варіації на тему канапе

Мініатюрні грінки, барвисто оформлені рибою або м’ясом, овочами і фруктами, пропонували гостям на європейських фуршетах ще в XIX столітті. Під час проведення офіційних урочистостей вони могли з’їсти крихітне частування не надкусивая. Для зручності делікатеси формували на шпажках. Це дозволяло дамам і панам не бруднити руки.

Формування міні-тостів — тонкий захоплюючий процес. Давайте створимо з вами кондитерське твір мистецтва, озброївшись продуктами і натхненням!

Основу більшості канапе складають тонко нарізані французькі булки. Їх обов’язково потрібно злегка підсушити в духовці до рум’яної скоринки. Начинку зробимо з того, що є під рукою: майонез, масло, гриби, оливки, крекер, рибні та м’ясні делікатеси. Цікавими вони стають, коли продуктова гірка висока, а щоб не допустити падіння хитромудрої піраміди, весь вміст наколюємо на шпажки.

канапе

Прості і смачні дитячі бутерброди на день народження

Хто не стикався з капризами маленьких непосид! Іноді складно підготуватися до дня народження дитини, і багато батьків задовго до святкування допитливо шукають запаморочливі ідеї для дитячого столу.

Чарівно і забавно виглядають бутерброди, що нагадують малюкам казкових героїв, звірят, домашніх тварин. Ось де криється таємниця, коли прості і смачні чудеса фантазії втілити під силу кожному.

Божа корівка

Простий і оригінальний бутерброд популярний не дарма: його легко сформувати, тост виходить яскравим, а до процесу приготування можна підключити дітей.

  1. За скибочкам хліба розмажте вершкове масло тонким шаром, зверху покладіть шматочок риби.
  2. Помідори черрі розділіть на дві частини.
  3. Зробіть невеликий надріз на кожній з них, злегка відгинаючи шкірку для отримання імітації крилець.
  4. Половинки розподіліть по шматочках хліба поверх риби.
  5. З маслин змоделюймо чорні точки на помідорах, що нагадують характерне забарвлення на панцирі жучків.
  6. Цільну оливку приєднаєте збоку, вона послужить нам головкою для сонечка.
  7. Крапельками майонезу сформуйте білі точки: очі.

Подивіться, яке миле, веселе вийшло блюдо. Його прикрасьте обов’язково зеленню. Діти будуть захоплюватися і з задоволенням поїдати «святкові фантазії».

бутерброд сонечка

Машина-бутерброд

Блискавичним розрядом для створення дитячого веселощів може стати бутерброд-машина.

Як приготувати:

  1. Житнє булку розрізаємо вздовж і навпіл.
  2. У окраєць робимо широку проріз (в ній розміститься пасажир).
  3. Нижню частину намазуємо маслом, зверху — тонко нарізані скибочки ковбаси, сиру, листя салату. Поєднавши дві половинки, споруджуємо колеса.
  4. Беремо шпажки, проколюємо наскрізь булку в нижній частині з усіх боків. Кружечки будь-яких овочів — редиски, огірка — послужать колесами, а пасажира зробимо з сосиски або вареного яйця, смішний шапкою послужить редиска з хвостиком.
  5. Забавні мордочки можна намалювати кетчупом.

бутерброд машина

Не знаю, як ви, але я нерідко буваю свідком, коли діти від душі захоплюються бутербродними композиціями. Ніякі найкращі в світі солодощі не замінять смачне домашнє творчість! Не бійтеся експериментувати, фантазувати, і безтурботний святковий кураж буде забезпечений!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector