Біляші з м’ясом — дуже смачний домашній рецепт на сковороді

Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити пишні домашні біляші з м’ясом на сковороді. Докладний покроковий рецепт з фото я представляю вашій увазі. Магазинні пиріжки рідко радують гарною якістю. Виробники то кладуть мало м’яса, то роблять тісто дуже товстим. Тому покупної продукт часто залишає неприємне враження.

біляші на сковороді покроковий рецепт з фото

Набагато краще приготувати біляші самостійно вдома на сковороді. Апетитні біляші готують з дріжджового або прісного тіста. Їм надають круглу форму і роблять отвір в середині.

Я довго сперечалася з чоловіком з питання — робити отвір в середині чи ні. Ми дійшли спільної думки. Щоб м’ясо добре присмажився, отвір в тесті краще зробити.

Це смажене ласощі не підійде тим, хто дотримується дієти. Під час приготування пироги вбирають багато масла, через що стають висококалорійними. Але якщо ви робите біляші своїми руками, то самі можете регулювати кількість масла і жирність фаршу.

На приготування пиріжків піде досить часу, на швидку руку зробити їх не вийде. Можна користуватися готовим фаршем і тестом, заздалегідь купленим в магазині. Це прискорить процес готування. Пиріжки вийдуть не дуже зі свинини і телятини. Накрутите з них фарш навпіл.

Як приготувати смачні та пишні біляші зі свинячим фаршем — крок за кроком з фото

Нам знадобляться такі продукти:

  1. 3 склянки борошна;
  2. 1 яйце;
  3. 25 грам цукру;
  4. 50 грам рослинного масла;
  5. 10 грам сухих дріжджів;
  6. 1 стакан молока;
  7. 500 грам свинячого фаршу;
  8. 2 цибулини;
  9. сіль і перець.
  • Спочатку необхідно зробити тісто. Для цього сухі дріжджі розводимо в підігрітому молоці і засипаємо в суміш цукор.

Готуємо тісто на біляші

  • Ми залишаємо її на кілька хвилин до утворення піни. Беремо глибоку чашку, розбиваємо в неї яйце, приєднуємо сіль і рослинне масло.

Сире яйце з сіллю

  • Виливаємо суміш у посуд з підігрітим молоком і розведених дріжджів.

З'єднання двох частин для тесту

  • Потім засипаємо просіяне борошно і ретельно замішуємо тісто. Процедура може зайняти близько 20 хвилин.

просіваємо борошно

  • Потім тісто накрити і відправити в темне місце на деякий час для того, щоб воно піднялося. За годину дріжджове тісто має збільшитися в 2 рази.

тісто на біляші

Тим часом займемося приготуванням фаршу.

  • Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку. Дрібно нарізаємо цибулю, а потім з’єднуємо його з фаршем. Додаємо сіль і перець за смаком.
  • Всі інгредієнти ретельно перемішуємо. Щоб фарш вийшов в’язким можна додати в нього трохи крижаної води, буквально пару столових ложок.

м'ясний фарш для біляшів

  • Після чого його можна накрити і поставити в холодильник, щоб водичка вбралася в фарш і начинка вийшла соковитіше.
  • Коли тісто підніметься, його необхідно обмять.
  • Посипаємо його борошном і добре замішуємо. Воно не повинно липнути до шкіри рук. Робоча поверхня повинна бути добре обсипана борошном або змазана рослинним маслом.

формуємо біляші

  • Відокремлюємо від тесту невеликі шматочки і скручуємо їх в кульки, з яких формуємо коржі.
  • В серединку кладемо фарш, закриваємо його тестом, формуючи беляш. Краєчки коржі підтягуємо наверх і защипуємо. А нагорі залишаємо отвір, щоб начинка була видна. Пиріжки слід трохи приплюснути.

Біляші перед смаженням на сковороді

  • Приступаємо до смаження пиріжків. У сковорідку додаємо масло і викладаємо біляші дірочками вниз. Вогонь зробити середнім і обсмажувати до нарумяніванія. Масла в сковороді повинно бути достатньо, незгірш від 2 сантиметрів.
  • Потім перевертаємо пиріжки на іншу сторону і обсмажуємо ще 5 хвилин.

Готові біляші викладаємо на блюдо і даємо їм охолонути.

Жерен біляші на сковороді

Смачне частування готово!

Невеликі секрети і корисні поради

Щоб біляші вийшли особливо смачними необхідно знати невеликі секрети їх приготування:

  1. Якщо раптом біляші НЕ досмажити, а всередині залишилося трохи сирувате тісто, то не поспішайте засмучуватися. Їх можливо легко довести до готового стану, помістивши в духовку або мікрохвильову піч. Але мікрохвильовка не повинна працювати в режимі максимальної потужності.
  2. Щоб домашні пиріжки мали гарну круглу форму, не варто викладати їх на сковорідку близько один до одного. Між ними має дотримуватися невелику відстань. Таким чином, їх дуже легко перевертати і пиріжки НЕ будуть прилипати один до одного і розвалюватися.
  3. Велика кількість борошна при смаженні може обвуглюватися. Через це в сковороді з’являються чорні сліди. Тому замість присипки можна використовувати рослинне масло.
  4. Після того як біляші подрумянились на сковороді, не обов’язково поспішати подавати їх на стіл. Їх можна викласти на паперовий рушник для того, щоб воно ввібрало в себе надлишки масла.

Порадуйте свою сім’ю апетитним частуванням і приготуйте їм біляші на сковороді: покроковий рецепт з фото я надала.

Повітряні біляші в домашніх умовах: відео як спекти

Смачні пиріжки можна подати і на святковий стіл. Гості обов’язково залишаться задоволеними вашим фірмовим рецептом.

Біляші можна приготувати закритими або відкритими, круглими або трикутними, на кефірі, на воді або на молоці.

Подивіться відео: майстер-клас з приготування трикутних біляшів.

Підписуйтесь на блог і рекомендуйте статтю до прочитання своїм друзям в соціальних мережах. Чи не пропускайте та інші оригінальні рецепти. Вас чекає безліч цікавих ідей і новин!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector