8 смачних закусок на святковий стіл: прості рецепти на швидку руку

Атмосфера будь-якого торжества складається з привітного прийому, жартів, усмішок, приємної музики і смачного частування.

Візитною карткою будь-якого святкового столу стануть смачні закуски. Допоможуть господині вечора ідеально приготувати і подати страви до урочистого прийому гостей рецепти з фото.

Намічається сімейне свято, хочеться здивувати рідних і подати щось новеньке? Тоді читайте мою сторінку до кінця, ви обов’язково знайдете масу корисної інформації.

Тут найпростіші і смачні рецепти, які не вимагають великих витрат фінансів і часу. Вони відмінно підійдуть для фуршетів, маленьких сімейних свят.

Тарталетки: 2 простих рецепта приготування

Маленькі ажурні кошики з різноманітними начинками чудово виглядають на столі, відразу викликають бажання їх спробувати. Готові тарталетки продаються в супермаркетах. Якщо зовсім не залишається сил і часу, то господиня може скористатися готовими кошиками або купити будь-який тісто.

Любителям виключно домашніх страв рекомендую рецепт приготування ідеальних хрустких кошиків.

Замісити тісто з наступних інгредієнтів:

  • борошно — 200 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • яйце — 1 шт;
  • дрібка солі.
  1. Просеем борошно, додамо в неї сіль, шматочки холодного вершкового масла. Перетремо руками інгредієнти. Отримаємо борошняну крихту.
  2. Розіб’ємо в тісто яйце і влити трохи холодної води. Замісити щільний клубочок, покриємо плівкою. Відправимо на 30 хвилин в холодильник.
  3. Охолоджене тісто будемо розгортати в пласт товщиною 0,5-0,7 мм. Виріжемо кружечки, квадратики. Підготуємо їх для випікання в духовці.
  4. Найзручніші пристосування для випічки тарталеток — металеві, силіконові форми, зубчасті паперові стаканчики. Немає під рукою ніяких форм? Досвідчені господині використовують перевернуті склянки, на денця яких розміщують кружечки тесту.

тарталетки

Але самі простий варіант для випічки кошиків — формочки з фольги. Тут господиня може проявити креативний підхід і придумати саму незвичайну форму майбутнім тарталетки.

Випікаються кошички з тіста протягом 5-7 хвилин. Щоб денце не роздувається, бажано наколоти його виделкою або насипати в поглиблення зернятка гороху.

Тарталетки на швидку руку готують без тесту! В якості основи використовують відварний рис, сирий тертий картопля, сир, пюре, макарони, черствий житній хліб. Але найніжніші, легкі, смачні кошики виходять з кабачків! Не вірите? Дивіться рецепт!

Інгредієнтів мінімум:

  • кабачок — 0,5 кг;
  • курочка — 200 г;
  • яйце — 1 шт;
  • сир;
  • спеції.
  1. Кабачок очищаємо, натираємо на крупній тертці. Віджимаємо масу, солимо, перчимо. Додаємо одне яйце. Овочеве тісто для кошиків готово!
  2. Куряче філе нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі. За бажанням господиня може урізноманітнити начинку за своїми смаковими уподобаннями.
  3. У тефлонову форму розміщуємо кабачкової тісто, в центр додаємо куряче філе. Присипаємо кошик натертим сиром.
    Відправляємо кабачкові тарталетки на 20 хвилин в духовку при температурі 200 градусів. Готові кошички виглядають апетитно, таять у роті!

тарталетки з кабачка

Вам захотілося спекти тарталетки на день народження улюбленого чоловіка?

Тоді дивіться тут найсмачніші, ситні й вишукані начинки для маленьких хрустких кошиків.

Закуска з лаваша зі святковою начинкою, смажена на сковороді

Тонка прісна коржик з пшеничного борошна популярна у народів Кавказу, в різних регіонах Азії. Лаваш готується з трьох складових — борошно, вода, сіль. Замісити тісто легко, а розкачати не так-то просто! Коржик ідеальної круглої форми товщиною в 1-2 мм вийде не у кожної домогосподарки, але після кількох наполегливих тренувань лаваш можна легко і швидко приготувати в домашніх умовах.

Закусок з лаваша безліч!

Принципи приготування легкі і прості:

  1. тонкий корж змащують різноманітними соусами, паштетами.
  2. наповнюють смачними інгредієнтами — овочевими, м’ясними, рибними;
  3. згортають в рулет, витримують в холодильнику 45-60 хвилин;
  4. нарізають на порційні рулетики. Подають на блюді, прикрашеному свіжою зеленню.

Закуски з лаваша готуються швидко, виглядають красиво і відразу розходяться по тарілках. Але щоб по-справжньому здивувати гостей, пропоную приготувати незвичайне блюдо — мексиканську кесаділью.

Інгредієнти прості:

  • лаваш — 6 шт;
  • фарш будь — 300 г;
  • сир — 200 г;
  • квасоля консервована — 150 г;
  • помідори у власному соку — 4-5 шт;
  • цибулина — 1 шт;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • перець чилі — половинка стручка;
  • спеції.

На сковорідці обсмажити фарш з цибулею і часником. До готового фаршу додамо нарубані помідори, квасоля. Дамо інгредієнтів трохи протоміться, а за цей час натерти сир на тертці.

закуски з лаваша

На половинку лаваша викладаємо начинку, присипаємо її сиром. Закриваємо лаваш. Відправляємо конвертик на суху сковорідку. Від температури сир розплавиться, скріпить половинки коржі, а смачна начинка збереже свою соковитість, апетитні пахощі.

Прості закуски з покроковим приготуванням підходять початківцям кулінарам! Не бійтеся експериментувати, дивувати гостей новими цікавими стравами.

На підмогу господаркам і одиноким неодруженим чудова добірка, яка детально розповість і покаже, чим начинити тоненький лаваш.

Чоловіки теж люблять творити чудеса на кухні. І популярний співак Віктор Салтиков із задоволенням поділився улюбленим рецептом рулетиков з лаваша з бужениною на каналі youtube.

Канапе до святкового столу на шпажках

Для будь-якого застілля канапе на шпажках чудова гармонійна закуска. У маленькому багатошаровому бутерброді поєднується яскрава гама кольорів, смаків. Для дегустації не потрібні столові прибори, канапе подаються на великому блюді, виглядають чудово і відразу збуджують апетит у всіх присутніх гостей.

Хочу поділитися простими рецептами, які допоможуть швидко, недорого і на будь-який смак приготувати вишукане канапе.

Рецепт № 1 — Канапе «Батисто» з шинкою

Процес приготування укладається в три етапи:

  1. Нарізаємо шинку або копчене м’ясо тоненькими скибочками.
  2. Манго або інші відповідні фрукти подрібнюємо тонкими скибочками.
  3. Обертаємо фруктову часточку м’ясом, зверху кладемо листочок м’яти і маслину, скріплюємо інгредієнти шпажкою.

Виходить просто чудово! А яскравий вибух кольору і смаку догодить будь-якого естета, вимогливому гурману.

канапе Батисто

Рецепт № 2 — Канапе «Сало до горілки» з салом і огірком

Справжня ситна чоловіча закуска, але перед ароматом сала з часником не встоять навіть самі манірні дамочки.

Готується така смакота швидко:

  1. Подрумяним чорний хліб на сковорідці без масла.
  2. Сало наріжемо на тоненькі скибочки.
  3. За допомогою шпажки закріпимо сало з маленькою часточкою часнику на шматочку чорного хліба.
  4. За бажанням господиня може додати гурток свіжого огірочка, гілочку кропу, краплю гострого соусу з хріном. Повірте, такі бутерброди під холодну горілочку розійдуться просто на ура!

закуска до горілочки

Рецепт № 3 — Канапе «Лід на паличці» з фруктами на шпажках

На десерт до морозива рекомендую подати екзотичне крижане канапе.

Холодні фрукти виглядають по-новорічному красиво, відмінно підійдуть для молодіжної вечірки під яскраві міцні коктейлі. Погодьтеся, виглядають вишукано ?!

А приготувати крижане канапе легко і просто!

  1. Підготуємо полуничку, виноград, часточки ананаса.
  2. Візьмемо довгі шпажки і красиво посадимо на них підготовлені фрукти.
  3. Відправимо канапе в морозильник на 30-40 хвилин.

Фрукти господиня вечора може підібрати на свій смак з урахуванням переваг присутніх гостей. Крижані шедеври сподобаються всім без винятку і зіграють роль яскравого завершального штриха після ситного святкового обіду.

лід на паличці

Вам сподобалися прості рецепти канапе?

А якщо хочеться дізнатися більше, то проходите по посиланню. Беріть на озброєння нові оригінальні і вишукані закуски.

Бутерброди на святковий стіл

Смачні бутерброди — справжня палочка-виручалочка для повсякденних перекусів і святкових веселих застіль. Господарочка може так смачно і красиво подати холодні закуски, що гостям вже не знадобиться складне гаряче блюдо.

Дорогі господині, хочу запропонувати вам оригінальні рецепти холодних бутербродів, які наповнять святковий стіл багатою веселкою кольорів, смаків.

Тонкі скибочки чорного і білого хліба з рибкою, з ікоркою і ніжним соусом створять на столі найкрасивіші і апетитні бутерброди. Сирна, ковбасна нарізка в поєднанні зі свіжими і маринованими овочами доповнять різноманітність. Під чарочку біленької швидко наситять гостей.

Відразу хочу порекомендувати господарям вечора три види бутербродів, з якими не доведеться довго возитися і вибудовувати з продуктів складні багатоярусні конструкції.

Інгредієнти найпростіші:

  • чорний, білий хліб, багет;
  • філе оселедця;
  • буряк — 2 шт;
  • яйця — 2-3 шт;
  • баночки чорної і червоної ікри;
  • вершкове масло або м’який сир.
  • зелень петрушки, кропу.

Наріжемо чорний і білий хліб на скибочки, а багет косими овалами.

  1. Тоненько смажена шматочки маслом або сиром. На білому хлібі красиво розмістимо червоні ікринки у вигляді клубничек і прикрасити зеленню петрушки.
  2. На скибочки чорного хліба покладемо натерту буряк, шматочки філе оселедця, нарізаний кріп.
  3. На багет підуть кружечки вареного яйця, чорна ікра, гілочки зелені.

бутерброди

Подавати бутерброди бажано на одному великому блюді, чергуючи кольорову і смакову гаму. Вийде апетитно, яскраво, красиво!

Пропоную до приходу гостей подати до столу гарячі бутерброди. Впевнена, вони розійдуться першими. Серед численних тарілок з’явиться містечко для подачі наступних ситних закусок.

Заздалегідь підготуємо продукти:

  1. черствий батон;
  2. куряча грудка відварна — 1 шт;
  3. чорнослив без кісточок — 100 г;
  4. сир — 100 г;
  5. соус.

Чорнослив обдаємо окропом, потім промиваємо холодною водою і нарізаємо на кубики. Грудку розділяємо на волокна, сир натираємо на тертці.

Батон ділимо на тонкі скибочки, змащуємо кожен шматочок маслом або майонезом. Красиво укладаємо на нього курку, чорнослив. Присипаємо бутерброди сиром. Відправляємо в духовку на 10 хвилин при t = 200 градусів. Подавати закуску бажано з пилу, з жару на великому блюді з гілочками свіжої зелені.

бутерброди на свято

На святі буде багато дітей? Неодмінно треба приготувати забавні бутерброди з сирним сиром. Господиня може покликати на кухню маленьких кухарів.

На допомогу хлопцям батон білого хліба, м’який смачний сир, маса різноманітних інгредієнтів. Коли мама готує святковий стіл, на кухні знайдуться варені овочі, сирно-ковбасна нарізка, всяка зелень для прикрашання страв.

У хід підуть різноманітні залишки, малюки включатися в процес. Вечір стане для них веселим, смачним, найбільше запам’ятався.

Раджу пророкувати ще одну замітку про простих і швидких бутербродах, які допоможуть приготувати по-справжньому смачний і різноманітний стіл.

Закуски для фуршету прості і смачні по французьким канонам

Сучасні офіційні і урочисті прийоми проходять в теплій невимушеній обстановці. Модне слово фуршет в перекладі з французької означає «на вилці». Зручна форма подачі закусок дозволяє гостям вільно переміщатися навколо столу і набирати на тарілку різноманітні привабливі делікатеси.

На замітку господарочкам три головних правила фуршету:

  1. Основна мета свята — спілкування в приємній дружній атмосфері. У приміщенні і на природі має бути багато місця, щоб забезпечити гостям вільне пересування навколо столу.
  2. Закуски виглядають маленькими і лаконічними. Фуршет не терпить нагромадження продуктів і випливають соусів. Подача повинна бути акуратною, скромною і вишуканим!
  3. Візитна картка фуршету — відмінна якість продуктів. Риба і м’ясо подаються без кісток.

Ідей для фуршету безліч. Традиційно використовують багатоярусні стійки і великі підноси, на яких розташовуються маленькі апетитні закуски. Але кулінари-фантазери пішли далі і придумали подавати смачну їжу в вигляді справжніх мистецьких шедеврів.

Один із прикладів — красуня-русалка, яка зібрана виключно зі свіжих овочів, зелені, різноманітної м’ясної нарізки.

русалка з овочів

На офіційний прийом русалка НЕ ​​припливе, а на дружню вечірку в компанії численних друзів прибуде при повному параді.

Доведеться трохи попрацювати і створити для гостей незвичайний смачний шедевр.

Подача викличе море посмішок, жартів. Веселий фуршет запам’ятається на роки.

Посвята кілька швидких закусок для фуршету. П’ять коронних страв і один напій зможуть скласти відмінне меню для дружнього фуршету з колегами.

закусочні снеки — це апетитні кульки з різноманітними начинками. Усередині оболонки з жовтого і білого м’якого сиру можуть бути: рибка, горішок, смачна солодка виноградинка.

Закуски в клярі готують з різноманітних продуктів: з м’яса, птиці, морепродуктів, овочів і навіть морозива.

закуски

фаршировані печериці — класична закуска. Великі капелюшки начиняють овочами, м’ясними делікатесами і прикрашають сирної скоринкою. Запікають у духовці. Гаряченькими подають до столу.

Чорнослив в беконі сподобається присутнім гостям. У закусці поєднуються солодкість корисного сухофрукти, сіль копченого бекону. Горішок всередині чорносливу додасть страві додаткову ситність і багатство смаку.

Профітролі — маленькі французькі булочки. Вони готуються з заварного тіста. У процесі випікання перетворюються в легке хрустке ласощі. Начинки для булочок вибираються за смаком господині — м’ясні, овочеві, солодкі повітряні з крему.

смузі — кращі напої для прикраси святкових фуршетів. Різноманітні фрукти, овочі збиваються в блендері з молоком і вершками, охолоджуються за допомогою кубиків льоду. Подаються у високих келихах з трубочками. Готувати страви для фуршету легко і приємно! Господиня отримає справжнє задоволення від зустрічі дорогих гостей.

Мобільні закуски на день народження на роботі: фото

Часто люди шукають відповідь на одне важливе питання, як оригінально відзначити на роботі день народження? Треба пригостити колег і створити веселу святкову обстановку.

Не варто переживати! Знадобляться вилки, келихи, кілька великих підносів, парочка багатоярусних стійок.

Підключайте сумлінних колег і за 30 хвилин ви організуєте чудову нарізку з овочів, фруктів, м’ясних делікатесів. Головне красиво розкласти продукти на тацях.

нарізка

На стійки підуть маленькі рибні канапе, рулетики, смачні тістечка. Наповнені келихи, приємна дружня обстановка доповнював вечір. День народження пройде на ура!

Для великих багатих застіль використовують нову модну фішку — леді-фуршет.

Дівчат запрошують додому. Вони зі знанням справи грають роль ходячих столів з закусками. Виходить прийом як в ресторані. Гостям люб’язно пропонують скуштувати найсмачніші, вишукані закуски. Дівчата наповнюють келихи, пригощають присутніх, створюють елегантну обстановку оригінального театралізованого дійства.

Діліться порадами з друзями, подругами в соціальних мережах, а буду продовжувати радувати вас новими цікавими нотатками.

Успіху, радості і веселих сімейних вечерь!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector